Финска и СССР се договорија а Грција постави ултиматум.Тоа е разликата.Не се разбирам од политика но искрено многу ми се смачи кога гледам на страна сите со експертски коментари за Македонија и нејзиниото прашање а никој не коментира затоа што Грција смее а што несмее.Постојат многу закони кои велат дека несмее да го попречи евроинтегративниот процес на Македонија а тоа го прави.И што?Грција прави што сака а европската унија знае и пак ништо.Каде е сега да реагира?А не опоменуваат за се и дури ни налагаат да се смени името.Нели име на држава е слободен избор и право да се идентификува еден народ со своја традиција и обележја?Зошто некој не каже па и оваа земја има право на нешто.Стварно сум збунет ама поналку се гледа дека ЕУ игра на 2 стола.Не сум националист и никогаш нема да бидам затоа што тоа ги разори многу луѓе и нации но единствено нешто ме чуди е тоа што сите други зборуваат дека тоа е лесно да се среди.И Македонија згрешила тоа сигурно ама голем дел од вината и не е кај нас.Само што на балканот има една појава се вика "лижогазци" и тоа си го прави своето.Србија си се сака Грција одамна,Бугарија исто,Албанија тука некаде се и они и тоа е се врти рулетот.Па там се избришал дел на веке постоечка. Пак е промена на име,за кое одлучила државата.
Фатазиите ти,како ние сакаме можеш да ги уладиш - први ви признавме под сегашното ви уставно име.
Jaс не велам дека вашето уставно име го прави тоа, али давам за пример дека не е тачно,дека вашиот случаj е прецедант во светската историja. Има и друга држава, на коja не дозволили да се викат както таа сакала.
Можете да проучите и проблема мегу СССР и Финска исто.
И јас не се разбирам од политика, ама да те прашам вака, што се договорија?Финска и СССР се договорија а Грција постави ултиматум.Тоа е разликата.Не се разбирам од политика....
И јас незнам детално ама знам дека Русија ги заебаваше Финска и се договорија да го сменат името.Ама тоа не беше ништо слично како нашето со Грција.Они го решија тоа ние 20 години стоиме.И јас не се разбирам од политика, ама да те прашам вака, што се договорија?