Е ова сигурно објаснува како се поместиле тектонските плочи за по неколку сантиметри и како се ротацијата на Земјата се намали за неколку милисекунди...
Прашањето е кој го прави тоа и со која цел.Околку 2012 година и наводниот крај на светот сето тоа мислам дека е една голема глупост и плашење на како да речам ,,простиот'' народ кој верува во се што секој-некој-никој ке каже. Како сега што беше крај на светот па и претходно и еве сме тука сме. Сега да излезам јас да кажам утре крај на светот и ке фатат да веруваат овие. Ке налупам некој факти демек вода ке држат и сите ке се тресат.
Inace HAARP funkcionira na mn interesen nacin, taka na primer ne moze sam po sebe da stvori zemjotres ili cunami, tuku moze da ja zgolemi jacinata na pomal zemjotres nekolku pati. Zemi ja lokacijata na Japonija kade sto zemjotresite se zacestena pojava pa sea ti vidi. Do the math citni nesto za HAARP ke ti stane jasnoЕ ова сигурно објаснува како се поместиле тектонските плочи за по неколку сантиметри и како се ротацијата на Земјата се намали за неколку милисекунди...
Пошто за да настане земјотрес треба да има поместување на тектонските плочи...
А како некој би знаел дека ќе има земјотрес, па да го зголеми неколку пати?Inace HAARP funkcionira na mn interesen nacin, taka na primer ne moze sam po sebe da stvori zemjotres ili cunami, tuku moze da ja zgolemi jacinata na pomal zemjotres nekolku pati. Zemi ja lokacijata na Japonija kade sto zemjotresite se zacestena pojava pa sea ti vidi. Do the math citni nesto za HAARP ke ti stane jasno
Vidi vaka Japonija e podracje kade sto sekojdnevno ima zemjotresi od minimalen rang, e sea Seizmoloskiot institut gi registrira tie promeni i dvizenja i mnogu lesno moze da se doznae koga ke se sluci naredniot zemjotresА како некој би знаел дека ќе има земјотрес, па да го зголеми неколку пати?
Тоа не е можно. Не можеш да знаеш кога ќе се случи земјотрес и со каква магниитуда ќе биди.Vidi vaka Japonija e podracje kade sto sekojdnevno ima zemjotresi od minimalen rang, e sea Seizmoloskiot institut gi registrira tie promeni i dvizenja i mnogu lesno moze da se doznae koga ke se sluci naredniot zemjotres
Inace eve ti podetalno za teorijata na zavera okolu HAARP
Vaka sea da ti objasnam nesto:Тоа не е можно. Не можеш да знаеш кога ќе се случи земјотрес и со каква магниитуда ќе биди.
Потоа, ХААРП, врска нема со земјотреси - се користи за сосем друго нешто.
Потоа, како што реков, за да биде предизвикан земјотрес, потребно е поместување на тектонските плочи, што значи дека теориите за заговор за предизвикување земјотреси се тотална глупост.
Понатаму, зошто САД би направиле земјотрес во Јапонија? Заради која цел?