Ракометната репрезентација на Македонија (мажи)

Io Sono Interista

The original, one and only IoSono.
Член од
21 декември 2007
Мислења
28.626
Поени од реакции
59.486
Што не ти е јасно убаво беше неколку пати кажано дека Чаир собираше околу 6000 гледачи сега со реновирањето ќе собира 4000 заедно со сателитските трибини. Секоја екипа по правилникот на ЕХФ треба да добие најмалку по 10% од картите за мечевите секако зависи од интересот. Бидејќи реално од Македонија интересот ќе биде најголем тогаш ние би требало да добиеме не повеќе од 3000 карти за сите три меча што се на се е добра бројка.
Знам дека неколку пати беше кажано затоа прашувам. На линкот пишува дека салата сега има капацитет од 4000 места а до крајот на годината ќе биде проширен уште за 1000.

... Капацитет је око 4.000 места за спортске догађаје и 6.500 места за концерте.[1] Тренутно је домаћи терен кошаркашког и одбојкашког клуба Ергонома. У току је комплетна реконструкција Хале Чаир, укупна вредност реконструкције је око 2.5 милиона евра, а биће завршена до краја 2011. године. Хала ће добити потпуно нови ентеријер, биће проширен капацитет за око 1.000 места, нови систем климатизације,

Тетекс фан ^

100% МАКЕДОНЕЦ
Член од
24 јануари 2009
Мислења
2.396
Поени од реакции
883
Што не ти е јасно убаво беше неколку пати кажано дека Чаир собираше околу 6000 гледачи сега со реновирањето ќе собира 4000 заедно со сателитските трибини. Секоја екипа по правилникот на ЕХФ треба да добие најмалку по 10% од картите за мечевите секако зависи од интересот. Бидејќи реално од Македонија интересот ќе биде најголем тогаш ние би требало да добиеме не повеќе од 3000 карти за сите три меча што се на се е добра бројка.
Остај ти што ќе добие федерацијата и колку карти.. ќе има пуштено во слободна продажба и таке може да ја изнакупиме цела сала не се секирај ;)

Forrest Gump

низа1
Член од
12 ноември 2009
Мислења
7.038
Поени од реакции
29.618
"После светското првентво во ракомет, еве сме сега и на европското. Ќе се игра во Ниш, Србија, и искрено ќе се чувствуваме како на домашен терен, затоа што многу наши навивачи ќе присутствуваат на натпреварите. Ќе имаме подршка, ќе бидеме мотивирани и мора да играме одлично. Знаеме кои се Германија и Шведска во ракометот, па и Чешка, но мислам дека ќе издвоиме победи колку што ни се потребни за што подобар пласман, но и медал." - Наумче Мојсовски

Така е Наумче се согласувам со тебе , најдобар си!!!Зашто да не и медал, браво машко!!!

Член од
28 октомври 2005
Мислења
8.293
Поени од реакции
1.646
"После светското првентво во ракомет, еве сме сега и на европското. Ќе се игра во Ниш, Србија, и искрено ќе се чувствуваме како на домашен терен, затоа што многу наши навивачи ќе присутствуваат на натпреварите. Ќе имаме подршка, ќе бидеме мотивирани и мора да играме одлично. Знаеме кои се Германија и Шведска во ракометот, па и Чешка, но мислам дека ќе издвоиме победи колку што ни се потребни за што подобар пласман, но и медал." - Наумче Мојсовски

Така е Наумче се согласувам со тебе , најдобар си!!!Зашто да не и медал, браво машко!!!
хаха леле затоа не рекле џабе кој високо лета ниско паѓа. пример кога се вратија од хрватска беа позади сите европски земји и славеа на аеродром како да освоиле медаља, земаја по 5.000 евра по човек награда а веќе во наредните кфалификации изгубија од исланд и дома и на гости и од норевешка дома и на гости и се спуштија на земја. сега зборуваат за медаљи? по која основа?

Z

ziko bt

Гостин
хаха леле затоа не рекле џабе кој високо лета ниско паѓа. пример кога се вратија од хрватска беа позади сите европски земји и славеа на аеродром како да освоиле медаља, земаја по 5.000 евра по човек награда а веќе во наредните кфалификации изгубија од исланд и дома и на гости и од норевешка дома и на гости и се спуштија на земја. сега зборуваат за медаљи? по која основа?
И јас од ова најпоке се плашам многу високи граници поставуват па на крај да не излезиме последни во групата :( ,нека си одат тро по тро тешки нека ја поминат групата шо според мене би било одлично, па после нека ја думат за потаму.

Крусер

Тотем Пума
Член од
4 јули 2008
Мислења
3.556
Поени од реакции
1.613
Абе луѓе, кој високо лета ниско паѓа, ама кој не лета воопшто, ниско оди.

Со други зборови - нека имаат високи амбиции. Така треба. Затоа се оди на првенството - за високи амбиции. Многу е можно да не успеат (како најслабо рангирана репрезентација од сите на првенството, тоа е скоро извесно), ама нивно е да се појават таму, да го остават срцето на теренот, па што биде понатаму нека биде. Секогаш такви биле и заради тоа секогаш ги бодриме.

„За кого? За Македонија!“ Тоа го велат тие секогаш.

Ајде и ние со нив истото да го велиме!

Член од
28 октомври 2005
Мислења
8.293
Поени од реакции
1.646
Абе луѓе, кој високо лета ниско паѓа, ама кој не лета воопшто, ниско оди.

Со други зборови - нека имаат високи амбиции. Така треба. Затоа се оди на првенството - за високи амбиции. Многу е можно да не успеат (како најслабо рангирана репрезентација од сите на првенството, тоа е скоро извесно), ама нивно е да се појават таму, да го остават срцето на теренот, па што биде понатаму нека биде. Секогаш такви биле и заради тоа секогаш ги бодриме.

За кого? За Македонија!“ Тоа го велат тие секогаш.

Ајде и ние со нив истото да го велиме!
Mnogu mi e zal sto ova go pisuvam sega, ama zivotna vistina e i mi kaza licno rakometar sto igrase na poslednata utakmica so bosna. Eden Kiril Lazarov koj site nie go sakame i pocituvame gi sobra site igraci pred utakmica i posledni zborovi vo krugot mu bea" me boli kur i za komiti i za ckembari za publikata i za nasite navivaci, igrame samo za nasite familii nasite zeni i deca a za site drugi ic kur da ne ve boli" ovie zborovi nekolku igraci nasi mnogu gi povredi ali sepak lazarov si e lazarov.

Pelister 2008

Ветеран
Член од
28 ноември 2010
Мислења
1.047
Поени од реакции
554
Mnogu mi e zal sto ova go pisuvam sega, ama zivotna vistina e i mi kaza licno rakometar sto igrase na poslednata utakmica so bosna. Eden Kiril Lazarov koj site nie go sakame i pocituvame gi sobra site igraci pred utakmica i posledni zborovi vo krugot mu bea" me boli kur i za komiti i za ckembari za publikata i za nasite navivaci, igrame samo za nasite familii nasite zeni i deca a za site drugi ic kur da ne ve boli" ovie zborovi nekolku igraci nasi mnogu gi povredi ali sepak lazarov si e lazarov.
Не вервам да е така и не личи никако ова како говор од капитен кој треба да ги мотивира своите соиграчи..

Крусер

Тотем Пума
Член од
4 јули 2008
Мислења
3.556
Поени од реакции
1.613
Со други зборови: сакајте ги, мразете ги, тепајте се меѓу себе, што сакате правете - тие ќе играат. И тоа ќе играат за Македонија, во македонскиот национален тим. И ако Кирил Лазаров можел да одбие да игра за Хрватска (што му било понудено) за да игра за Македонија, тоа е најголемиот чин на патриотизам што можел да го направи. Ниту еден навивачки клуб не е толку голем колку Македонија и неговата одлука. Ниту еден навивач ниту публика не е толку голема и трајна како Македонија.

И да - тој ќе игра за жена му, за децата и за сè она што е неговото семејство. И тој знае дека ако игра најдобро што може ќе ја промовира Македонија, а со тоа и ќе му обезбеди подобри услови на неговото семејство. И ако со тоа тој ги разочара сите навивачки групи на сите наши клубови - жалам, тој игра за Македонија, а не за кој било индивидуален клуб или публика.

И ако македонската публика и посебно навивачките групи на македонските клубови имаат малку разум, нема да го осудуваат за тоа, туку ќе го поддржуваат и ќе навиваат и за него и за целата македонска репрезентација кога таа ќе игра, а нивните лични меѓусебни кошкања и клупски бои ќе ги остават зад себе додека Македонија игра.

Е откако ќе заврши настапот на Македонија, тогаш ќе може да се вратат на нивните меѓусебно нерасчистени сметки и да си го пополнуваат времето со меѓусебните пресметки и слично. Но тогаш и Кирил Лазаров и сите останати македонски репрезентативци веќе нема да играат за Македонија, туку за нивните клубови, што е веќе сосема поинаква поставеност на работите, за која *не* дискутираме на оваа тема. За тоа постојат теми за фан-клубови и, кој сака, нека си ги расчистува меѓуклупските сметки на тие теми, не на оваа.

И не само Лазаров си е Лазаров. Исто така и Мојсоски си е Мојсоски, Ристовски си е Ристовски итн. Секој репрезентативец треба да се однесува баш така како што рекол Лазаров и многу е добро што тој, како капитен на македонскиот национален тим, истото им го рекол на репрезентативците на македонскиот национален тим. Додека играат за Македонија, клупските бои се апсолутно неважни. Откако ќе се вратат во своите клубови, ќе се грижат за нив. Додека играат за Македонија, не постојат други клупски бои - само боите на Македонија. И само на нив треба да мислат.

Член од
28 октомври 2005
Мислења
8.293
Поени од реакции
1.646
И да - тој ќе игра за жена му, за децата и за сè она што е неговото семејство. И тој знае дека ако игра најдобро што може ќе ја промовира Македонија, а со тоа и ќе му обезбеди подобри услови на неговото семејство. И ако со тоа тој ги разочара сите навивачки групи на сите наши клубови - жалам, тој игра за Македонија, а не за кој било индивидуален клуб или публика.
Никој не му брани да не игра за своето семејство но од капитен на репрезентација да каже дека кур го боли за публиката и за навивачите епа не треба да помине не казнето. Тогаш и мене кур ме заболе за нив и нема да ги подржам на ова европско првенство.

Член од
27 август 2009
Мислења
899
Поени од реакции
158
Никој не му брани да не игра за своето семејство но од капитен на репрезентација да каже дека кур го боли за публиката и за навивачите епа не треба да помине не казнето. Тогаш и мене кур ме заболе за нив и нема да ги подржам на ова европско првенство.
Или измислуваш или те излажале...друго нема.Кире последниве недела дена 5 пати го видов на тв како дава интервју и пет пати рече колку муе важна нашата поддршка и колку се среќни што играат токму во Ниш,на 150 км од Македонска граница.

Член од
12 октомври 2008
Мислења
1.945
Поени од реакции
89
А бе чим постои оптимизам во тимот и добро расположение.. Добро е. :)

Член од
28 октомври 2005
Мислења
8.293
Поени од реакции
1.646
Или измислуваш или те излажале...друго нема.Кире последниве недела дена 5 пати го видов на тв како дава интервју и пет пати рече колку муе важна нашата поддршка и колку се среќни што играат токму во Ниш,на 150 км од Македонска граница.
на ТВ сите ќе кажат едно но што мислат е друго, изворот е сигурен и ова 100 точно. И не се само ракоемтарите се гледа колку играат со срце и фудбалерите и кошаркарите кога еден илиевски лани не сакаше да игра за македонија. Така да јас полека се будам од сонот и порано се нервирав кога губиме а исто така од сигурни извори после натпреварот со ирска нашиве играчи си биле у сектор и не биле ни трошка разочарани ниту осеќале некаква болка од поразот. па зашто јас да подржувам такви играчи во било кој спорт?

Крусер

Тотем Пума
Член од
4 јули 2008
Мислења
3.556
Поени од реакции
1.613
на ТВ сите ќе кажат едно но што мислат е друго, изворот е сигурен и ова 100 точно. И не се само ракоемтарите се гледа колку играат со срце и фудбалерите и кошаркарите кога еден илиевски лани не сакаше да игра за македонија. Така да јас полека се будам од сонот и порано се нервирав кога губиме а исто така од сигурни извори после натпреварот со ирска нашиве играчи си биле у сектор и не биле ни трошка разочарани ниту осеќале некаква болка од поразот. па зашто јас да подржувам такви играчи во било кој спорт?
Не мораш. Твое право е кого ќе поддржуваш.

Јас само знам дека ќе ги поддржувам сите наши репрезентативци, во сите наши спортови, зашто тие во секој случај даваат сè од своите можности да ја презентираат Македонија. ако барем не даваат сè од своите можности, знам дека даваат повеќе отколку што јас лично би можел да дадам за да ја презентирам Македонија во тој спорт. И затоа ќе ги поддржувам во нивната работа и ќе верувам дека тие прават најдобро што можат, зашто, дури и да не прават, прават подобро отколку што јас самиот би можел да направам. И затоа и немам образ да кажам лош збор за нив во нивниот спорт, т.е. нивната работа.

Кој има, се надевам дека ќе има со што да го поткрепи истиот.

Член од
16 јули 2007
Мислења
12.498
Поени од реакции
4.072
Аман Зоте од тебе, пред европско во кошарка го дрвиш, сега исто дај ти се измислуваш некој глупости, кој ти кажа тебе?Борко Ристовски?Аман ...

Kajgana Shop

На врв Bottom