Телекабел интернет - генерална дискусија (новости, прашања, проблеми)

haCk0r

Customization Windows OS
Член од
8 јануари 2009
Мислења
4.291
Поени од реакции
1.583
За да поврзам рутер, не треба да сменат MAC адреса во Telekabel?

дечкото така ми вика, ама ипак интернет нема...рутерот мислам дека е океј среден, па давајте помош кој знае. :)
Што рутер е

ако не треба да мењаваш мак адреса тогаш преку драјверите од рутерот и следи ја постапката барем ја мојот така го подесив

а ако е каблетел тогаш преку страната на рутерот, и треба да ја клонираш мак адресата

Член од
2 април 2006
Мислења
14.363
Поени од реакции
3.069
Што рутер е

ако не треба да мењаваш мак адреса тогаш преку драјверите од рутерот и следи ја постапката барем ја мојот така го подесив

а ако е каблетел тогаш преку страната на рутерот, и треба да ја клонираш мак адресата
Gembird NSW-R2. Средено е да е динамична адреса, ама пак нема нет. Кога кабелот (од телекабел) беше приклучен и директ на Xbox, пак немаше нет.

haCk0r

Customization Windows OS
Член од
8 јануари 2009
Мислења
4.291
Поени од реакции
1.583
Оди од странава http://192.168.16.1 , ресетирај го рутерот преку страницата (не од дугменцето) и почни наново да го подесис кога се ке наместиш како што треба save и рестарт на компјутерот и рестарт на модемот од на телекабел моторола или томсон со и да е

http://79.143.168.8/ruteri/NSW-R2_manual.pdf

Член од
4 јули 2009
Мислења
4.795
Поени од реакции
3.493
кз ју аре амејзинг,џст т веј ју ар

M1K1 007

не у еу
Член од
7 јули 2009
Мислења
1.796
Поени од реакции
571
Gembird NSW-R2. Средено е да е динамична адреса, ама пак нема нет. Кога кабелот (од телекабел) беше приклучен и директ на Xbox, пак немаше нет.
телекабел дава динамична адреса???????
каков пакет имаш друже?
оти кај мене до пред две години беше динамична а од тогаш имам статична

брзината моментално

Apple

It's good to be good
Член од
11 октомври 2009
Мислења
3.100
Поени од реакции
1.374
телекабел дава динамична адреса???????
каков пакет имаш друже?
оти кај мене до пред две години беше динамична а од тогаш имам статична

брзината моментално
Како што знам они не даваат динамични ИП адреси

Bidikov

Server guru
Член од
25 јануари 2005
Мислења
2.680
Поени од реакции
693
Адресата се зема преку DHCP значи е динамичка адреса, но истата е врзана со MAC на корисникот значи дека дур е тоа исто ја добивате истата ИП адреса што има свои предности но и недостатоци ...

lamja25

Grande FIORENTINA !!!
Член од
5 декември 2007
Мислења
2.339
Поени од реакции
66
NEMA POKUTAR INTERNET OD TELEKABEL !!!

Член од
12 декември 2007
Мислења
4.831
Поени од реакции
10.242
Да ти ибам и лимит и се. Каде на друго место во 21ви век се замараат со смрдлив лимит? Ај сега 8 дена со 20 кб ќе симнувам. 2 саати од You Tube чекам за едно видео од 5 минути. На времето тој Интернетот од Владата беше подобар ебате.

Boomerang

Немој CTRL+W.
Член од
18 јуни 2006
Мислења
3.709
Поени од реакции
809
Хахахаха, едно време се збореше дека ТК ќе стават DOCSIS 3.0, но изгледа за 4-5 години ќе биде? :)

Член од
11 ноември 2009
Мислења
2.809
Поени од реакции
2.631
Да ти ибам и лимит и се. Каде на друго место во 21ви век се замараат со смрдлив лимит? Ај сега 8 дена со 20 кб ќе симнувам. 2 саати од You Tube чекам за едно видео од 5 минути. На времето тој Интернетот од Владата беше подобар ебате.
Не збори,исти сум и јас,барем уште 20 гига да покачеа да искаравме месецот.Ова стварно никаде више го нема да се лимитира сообраќајот,секаде во светот постојат пакети со различна брзина а само кај Лелекабел се ограничува download+upload
Shame Shame Shame...

Член од
21 март 2011
Мислења
86
Поени од реакции
40
Абе вие барем сте го потрошиле, ја со ваква лајно-брзина не можам НИ СО СИЛА да го потрошам. И страв ми е ако го потрошам, пошо ќе морам да ги молам страниците по 10 мин за да се отворат до пола.

Кој лажел тука docsis 3.0 или што друго не знам, ако сакаат и docsis 8.0 нека стават, интернетот на телекабел е срање, 24/7 и 30/12.
Да сакам мејл да си отворам, побрзо ќе биде да фатам автобус и да идам до интернет кафе на другата страна од Скопје.

Член од
1 јануари 2010
Мислења
1.947
Поени од реакции
1.498
Абе вие барем сте го потрошиле, ја со ваква лајно-брзина не можам НИ СО СИЛА да го потрошам. И страв ми е ако го потрошам, пошо ќе морам да ги молам страниците по 10 мин за да се отворат до пола.

Кој лажел тука docsis 3.0 или што друго не знам, ако сакаат и docsis 8.0 нека стават, интернетот на телекабел е срање, 24/7 и 30/12.
Да сакам мејл да си отворам, побрзо ќе биде да фатам автобус и да идам до интернет кафе на другата страна од Скопје.
Има интернет и во автобусите сега - не мора во интернет кафе да идеш, вадиш слободна, земаш лаптопот, се качуваш во новите [има добра клима во нив] и седиш со лаптопот цел ден од крајна до крајна. :)

Шала на страна ontopic - променлив е нетов на Телекабел сега кај мене ама во прифатливи граници, како ќе биде понатаму - ќе видиме.

Apple

It's good to be good
Член од
11 октомври 2009
Мислења
3.100
Поени од реакции
1.374
Има интернет и во автобусите сега - не мора во интернет кафе да идеш, вадиш слободна, земаш лаптопот, се качуваш во новите [има добра клима во нив] и седиш со лаптопот цел ден од крајна до крајна. :)

Шала на страна ontopic - променлив е нетов на Телекабел сега кај мене ама во прифатливи граници, како ќе биде понатаму - ќе видиме.
И све је као пре :) Кога веќе сме со гомно интернет можат барем во к-15 да не обештетат

Член од
12 декември 2007
Мислења
4.831
Поени од реакции
10.242
Еве како изгледа со надминат лимит. Не се живее.

Kajgana Shop

На врв Bottom