Телекабел интернет - генерална дискусија (новости, прашања, проблеми)

• Креатор на темата Креатор на темата cYb3rc0re
  • Време на започнување Време на започнување
За да поврзам рутер, не треба да сменат MAC адреса во Telekabel?

дечкото така ми вика, ама ипак интернет нема...рутерот мислам дека е океј среден, па давајте помош кој знае. :)

Што рутер е

ако не треба да мењаваш мак адреса тогаш преку драјверите од рутерот и следи ја постапката барем ја мојот така го подесив

а ако е каблетел тогаш преку страната на рутерот, и треба да ја клонираш мак адресата

Што рутер е

ако не треба да мењаваш мак адреса тогаш преку драјверите од рутерот и следи ја постапката барем ја мојот така го подесив

а ако е каблетел тогаш преку страната на рутерот, и треба да ја клонираш мак адресата

Gembird NSW-R2. Средено е да е динамична адреса, ама пак нема нет. Кога кабелот (од телекабел) беше приклучен и директ на Xbox, пак немаше нет.

Оди од странава http://192.168.16.1 , ресетирај го рутерот преку страницата (не од дугменцето) и почни наново да го подесис кога се ке наместиш како што треба save и рестарт на компјутерот и рестарт на модемот од на телекабел моторола или томсон со и да е

http://79.143.168.8/ruteri/NSW-R2_manual.pdf

кз ју аре амејзинг,џст т веј ју ар
1350264433.png

Gembird NSW-R2. Средено е да е динамична адреса, ама пак нема нет. Кога кабелот (од телекабел) беше приклучен и директ на Xbox, пак немаше нет.
телекабел дава динамична адреса???????
каков пакет имаш друже?
оти кај мене до пред две години беше динамична а од тогаш имам статична

брзината моментално
1350497574.png

телекабел дава динамична адреса???????
каков пакет имаш друже?
оти кај мене до пред две години беше динамична а од тогаш имам статична

брзината моментално
1350497574.png

Како што знам они не даваат динамични ИП адреси

Адресата се зема преку DHCP значи е динамичка адреса, но истата е врзана со MAC на корисникот значи дека дур е тоа исто ја добивате истата ИП адреса што има свои предности но и недостатоци ...

NEMA POKUTAR INTERNET OD TELEKABEL !!!

Да ти ибам и лимит и се. Каде на друго место во 21ви век се замараат со смрдлив лимит? Ај сега 8 дена со 20 кб ќе симнувам. 2 саати од You Tube чекам за едно видео од 5 минути. На времето тој Интернетот од Владата беше подобар ебате.

Хахахаха, едно време се збореше дека ТК ќе стават DOCSIS 3.0, но изгледа за 4-5 години ќе биде? :)

Да ти ибам и лимит и се. Каде на друго место во 21ви век се замараат со смрдлив лимит? Ај сега 8 дена со 20 кб ќе симнувам. 2 саати од You Tube чекам за едно видео од 5 минути. На времето тој Интернетот од Владата беше подобар ебате.

Не збори,исти сум и јас,барем уште 20 гига да покачеа да искаравме месецот.Ова стварно никаде више го нема да се лимитира сообраќајот,секаде во светот постојат пакети со различна брзина а само кај Лелекабел се ограничува download+upload
Shame Shame Shame...

Абе вие барем сте го потрошиле, ја со ваква лајно-брзина не можам НИ СО СИЛА да го потрошам. И страв ми е ако го потрошам, пошо ќе морам да ги молам страниците по 10 мин за да се отворат до пола.

Кој лажел тука docsis 3.0 или што друго не знам, ако сакаат и docsis 8.0 нека стават, интернетот на телекабел е срање, 24/7 и 30/12.
Да сакам мејл да си отворам, побрзо ќе биде да фатам автобус и да идам до интернет кафе на другата страна од Скопје.

Абе вие барем сте го потрошиле, ја со ваква лајно-брзина не можам НИ СО СИЛА да го потрошам. И страв ми е ако го потрошам, пошо ќе морам да ги молам страниците по 10 мин за да се отворат до пола.

Кој лажел тука docsis 3.0 или што друго не знам, ако сакаат и docsis 8.0 нека стават, интернетот на телекабел е срање, 24/7 и 30/12.
Да сакам мејл да си отворам, побрзо ќе биде да фатам автобус и да идам до интернет кафе на другата страна од Скопје.
Има интернет и во автобусите сега - не мора во интернет кафе да идеш, вадиш слободна, земаш лаптопот, се качуваш во новите [има добра клима во нив] и седиш со лаптопот цел ден од крајна до крајна. :)

Шала на страна ontopic - променлив е нетов на Телекабел сега кај мене ама во прифатливи граници, како ќе биде понатаму - ќе видиме.

Има интернет и во автобусите сега - не мора во интернет кафе да идеш, вадиш слободна, земаш лаптопот, се качуваш во новите [има добра клима во нив] и седиш со лаптопот цел ден од крајна до крајна. :)

Шала на страна ontopic - променлив е нетов на Телекабел сега кај мене ама во прифатливи граници, како ќе биде понатаму - ќе видиме.

И све је као пре :) Кога веќе сме со гомно интернет можат барем во к-15 да не обештетат

Еве како изгледа со надминат лимит. Не се живее.

1359882025.png

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom