Фан Клуб: Интер

Сезона 2023/2024

• Вкупно гласачи
    58
  • Гласањето е завршено на .

Сутлијаш

PAZZO PAZZINI
Член од
5 декември 2010
Мислења
2.614
Поени од реакции
1.550
Не бе тој не се мириса со Гасперини...ако дојде он сигурно си иде...а за Кучка ке видиме;)
Кришито уште си е у Џенова од каде дека потпишал?o_O
http://www.goal.com/en/news/10/italy/2011/06/21/2541632/genoa-director-reveals-domenico-criscito-is-still-on-course
http://www.goal.com/en-us/news/1956/europe/2011/06/08/2523992/genoa-reach-agreement-with-napoli-over-domenico-criscito
http://www.goal.com/en-gb/news/3276/serie-a/2011/06/08/2523894/napoli-agree-fee-for-genoa-defender-domenico-criscito

Плус Кришито е од регионот на Наполи, и имаше изјава дека од мал навива за нив, така да ова е dream move за него... А ова за Карадсфхаха дека не се мириса со Гасперини, прв пат слушам... Прециози(на Џенова шефот) имаше изјава дека Јурај Кучка ќе одигра уште една сезона во Џенова, па потоа ќе ја напушти Џенова за поголем клуб, а досега Кучка е поврзуван само со Милан како што читам..

Ace-Nerazzuri

Професионалец
Член од
13 ноември 2009
Мислења
248
Поени од реакции
50
Како и да е уште не е официјално за Кришито...па коклу шо знам Кардасах од Џенова баш Гасперини го избрка дека не биле у добри односи...бевме и ние едно време заинтересирани за Кучка ама спласнаа Шпекулациите !

meazza

lo §ono in†eri§†a
Член од
30 јануари 2007
Мислења
7.042
Поени од реакции
1.168
Мене не ми е јасно како на Бранка не му е срам да каже дека пазарот бил луд. Преголема дволичност кај нашиве. Не им беше луд маркетот кога го дадоа Ибра за 50 милиони и Ето, сега им е луд кога пред само 3-4 месеци можеа да го земат Санчез за 25 чисти милиони а они сакаа за 15 плус неколку бескорисни играчи, или пак кога пробаа да го земат Маскерано за Мунтари и 5 милиони... Па кој е луд тука...
Еве како може.
Udinese want €50m for Sanchez
Сепак има и доволно лудаци.. Кога Галатасарај даде 7 за Мунтари....

WESLEY 10

В А Р Д А Р Е Ц !!!
Член од
6 јануари 2010
Мислења
1.925
Поени од реакции
332
FC Inter Fans - Macedonia
Италијанските медиуми веќе го прогласија Гасперини за наследник на Леонардо. Според сите италијански медиуми и фудбалски експерти, Гасперини утре би требало да потпише договор со Интер на една година, со можност да се продолжи за уште една година.

Ајде нека ни е на здравје бричењето за наредната сезона!!!!
Јаххахахххххххххахахахахахаххаххахахахааа ЈЕБАЛИ СМО ЈЕЖА ЛЈУДИ (y)

Me2

интериста
Член од
21 ноември 2009
Мислења
5.205
Поени од реакции
2.199
[/CENTER]

THE RECIPE: 3 DEFENDERS AND 3 STRIKERS

Two formations (3-4-3 or 4-3-3): tactical flexibility, sacrifice and care of training.

Genoa - From someone who was born on the same day with Mourinho, January 26 but five years before the Portuguese, so perhaps it was fate that turns his football career. But, above all, if and when Gian Piero Gasperini will be at Appiano Gentile for the first time working with the Nerazzuri. He surely will take a copy of his favorite book and point out a phrase which is "there is no difference between managing a large or small army." That phrase was said by Sun Tzu in "the Art of War", an ancient Chinese treatment of military strategy, written by a general who was aiming to win with methods out of the ordinary. Just like Gasp as the group will advance forward with him.

Perfectionist yes... For the coach from Grugliasco, training is the ultimate way to judge the performance of players who will be valued everyday by the medical and technical staff.

... but no fundamentalist Defense in three and a trio attack, even if Gasperini did not disdain the 4-3-3, with two outside midfielders who are likely to be offensive minded but also ready to help out in defense. In his Genoa, when Thiago Motta is pressing on the ball, Rossi and Juric start to come back with the central defenders. Rossi (or Modesto on the left) also has to track back and defend when Criscito leaves the defense. A great programmer is Gasperini. He rarely uses a trequartista and always gives priority to technical and fast players.

The chameleon His three starters always have two different roles and Gasperini is also good at sniffing out hidden talents of his players by reinterpreting in positions (apparently) unnatural. An example? The Rossoblu captain Marco Rossi: a multiplayer (versatile player).

Staff In Genoa, his assistant was Bruno Caneo who has been with him since Palermo. Tullio Gritti, former striker at Verona, has the task of analyzing games and obtain statistical data to be discussed late in the laboratory of Rostan villa in Pegli. Yes, because Gasp knows how to listen. A feature would serve him well at Inter, with one advantage that he will find his former players in Ranocchia, Thiago Motta (and also Kharja), and Milito: one of each is his loyalist in every department

Член од
14 ноември 2009
Мислења
17.318
Поени од реакции
15.571
Немој со вакви информации, и не од Морати, човекот е полош од СпортДенес и Гоал.цом заедно :)
--- надополнето: Jun 23, 2011 2:55 PM ---
Еве како може.
Udinese want €50m for Sanchez
Сепак има и доволно лудаци.. Кога Галатасарај даде 7 за Мунтари....
Види сеа... Ти да имаш компир и да сакаш да го продадеш, дали одма ќе прифатиш 10 денари за компирот, или ќе го ставиш на аукција и ќе извлечеш највеќе што можеш, па и 100 денари? Јбг, бизнис е, нема логика, цената не се формира само според тоа каков играч е сега според субјективни мислења. Кој к*р тогаш да зимаат плата по 100.000 неделно а само играат фудбал. Гледано од страна на економијата и нејзините принципи се е логично, ако гледаш само како фан тогаш може да не ти биде логично, Бранка сака да го дава а нејќе да го прима, епа...

meazza

lo §ono in†eri§†a
Член од
30 јануари 2007
Мислења
7.042
Поени од реакции
1.168
Немој со вакви информации, и не од Морати, човекот е полош од СпортДенес и Гоал.цом заедно :)
--- надополнето: Jun 23, 2011 2:55 PM ---

Види сеа... Ти да имаш компир и да сакаш да го продадеш, дали одма ќе прифатиш 10 денари за компирот, или ќе го ставиш на аукција и ќе извлечеш највеќе што можеш, па и 100 денари? Јбг, бизнис е, нема логика, цената не се формира само според тоа каков играч е сега според субјективни мислења. Кој к*р тогаш да зимаат плата по 100.000 неделно а само играат фудбал. Гледано од страна на економијата и нејзините принципи се е логично, ако гледаш само како фан тогаш може да не ти биде логично, Бранка сака да го дава а нејќе да го прима, епа...
Продавачот бара што повеќе а купувачот сака да купи за што помалку... Се е тоа ок, само сумата во случајот е ненормална.
Ајде, јас продавам компир, што реална цена за килограм би била 20 денари, значи може да побарам најмногу 30. Никој нема ни да ме погледне и ќе ме направат луд ако за килограм компири барам 100-150 ден.
Сети се само колку бараше за Дагустино. Се заинтересираа Јувентус, Рома... на крај го побара и Реал и цената скокна на 25 милиони. И на крај остана со к во рака и даде наредна сезона на Фиорентина за 7-8 милиони.
Зампарини бараше над 50 за Кавани, па имаше изјави како ни еден италијански клуб не може да си го дозволи и на крај го даде на позајмица во наполи со можност да го откупат за 17 милиони.

Освен Сити, не верувам дека постои клуб кој би одвоил над 40 милиони за ваков играч.
Пишав и пред неколку дена, нема логика еден докажан плеј како Снајдер кој игра константно неколку сезони, а на нивото на Санчез беше уште во Ајакс да вреди 40, а Санчез или Пасторе да вредат исто или повеќе од тоа.
Е сеа, дали си фан, трансфер директор или сопственик на клуб логиката е иста... нема логика :)

Член од
14 ноември 2009
Мислења
17.318
Поени од реакции
15.571
Продавачот бара што повеќе а купувачот сака да купи за што помалку... Се е тоа ок, само сумата во случајот е ненормална.
Ајде, јас продавам компир, што реална цена за килограм би била 20 денари, значи може да побарам најмногу 30. Никој нема ни да ме погледне и ќе ме направат луд ако за килограм компири барам 100-150 ден.
Сети се само колку бараше за Дагустино. Се заинтересираа Јувентус, Рома... на крај го побара и Реал и цената скокна на 25 милиони. И на крај остана со к во рака и даде наредна сезона на Фиорентина за 7-8 милиони.
Зампарини бараше над 50 за Кавани, па имаше изјави како ни еден италијански клуб не може да си го дозволи и на крај го даде на позајмица во наполи со можност да го откупат за 17 милиони.

Освен Сити, не верувам дека постои клуб кој би одвоил над 40 милиони за ваков играч.
Пишав и пред неколку дена, нема логика еден докажан плеј како Снајдер кој игра константно неколку сезони, а на нивото на Санчез беше уште во Ајакс да вреди 40, а Санчез или Пасторе да вредат исто или повеќе од тоа.
Е сеа, дали си фан, трансфер директор или сопственик на клуб логиката е иста... нема логика :)
Абе сеа, да ни го дадеше на нас за 20 милиони што според вас беше реална цена во јануари, сега немаше да го продаде без проблем на Барса за 30 милиони. Плус тоа што им беше еден од најдобрите поединци. Значи мора да ризикува човекот, само да не се лажеме, јас на форумов прочитав дека Дагостино го продавал за 25 милиони, на крај си го дал за релна цена со тоа што паднал дечкото во формата. Санчез од СП напредуваше во првата полусезона, а во втората уште повеќе, затоа цената постојано му расте. Исто така што Интер би дале 22 милиони без проблем, он мора да бара повеќе. Не, нема да добие 50 милиони, али сигурно иде, јас барам 50, барса вика јас ти давам 28, и ќе им рече 35 и имаме договор :)

WESLEY 10

В А Р Д А Р Е Ц !!!
Член од
6 јануари 2010
Мислења
1.925
Поени од реакции
332
Добро бе со кој памет овој Гасперини аман,незнам за вас ама мене воопшто не ми се свиѓа,тапа нас ни треба класа тренер... Капело Хидинк,Спалети и компанија... мене лично не ми се свиѓа овој,за вас незнам ама ајде Морати и све е можно :)

meazza

lo §ono in†eri§†a
Член од
30 јануари 2007
Мислења
7.042
Поени од реакции
1.168
Абе сеа, да ни го дадеше на нас за 20 милиони што според вас беше реална цена во јануари, сега немаше да го продаде без проблем на Барса за 30 милиони. Плус тоа што им беше еден од најдобрите поединци. Значи мора да ризикува човекот, само да не се лажеме, јас на форумов прочитав дека Дагостино го продавал за 25 милиони, на крај си го дал за релна цена со тоа што паднал дечкото во формата. Санчез од СП напредуваше во првата полусезона, а во втората уште повеќе, затоа цената постојано му расте. Исто така што Интер би дале 22 милиони без проблем, он мора да бара повеќе. Не, нема да добие 50 милиони, али сигурно иде, јас барам 50, барса вика јас ти давам 28, и ќе им рече 35 и имаме договор :)
Тоа е најголемата грешка на нашата управа. Пред половина година врдеше околу 20 милиони и тогаш требаше да се ризикува и да се платат тие пари.
Колку и да ја задржал формата, сега неговиот клуб бара 50 милиони а Барса нуди околу 30 плус играч, значи вкупно околу 40. Интересот на Сити само ја крева цената, колку и да побараат, Сити е подготвен да плати. Само желбата на играчот да игра за Барса може да го спречи трансферот во Сити. Тогаш Поцо ке биде приморан да прифати и помала понуда од онаа на Шити.
Доволно зборуваме за Санчез, и онака нема шанса да дојде во Интер иако до скоро бев убеден дека доаѓа.

Сега Морати треба да ги задржи најдобрите играчи, да се ослободи од вишокот, (добро почнавме со Мунтари) и да се освежи тимот со 2 добри засилувања. Моја желба се Насри и Монтоливо :)

Kajgana Shop

На врв Bottom