Прашања до атеистите

• Креатор на темата Креатор на темата Дмт
  • Време на започнување Време на започнување
Статус
Затворена за нови мислења.
Znaes kako vikaat, za ludiot site drugi se ludi.

Ја имаш мојата согласност. :D
--- надополнето: Jun 22, 2011 11:23 AM ---
Da de, te tera da bides zadovolen so tvojata prostotija i neukost...

Ај пак ќе напишам: од учесниците на форумов, кои веруваат, очигледно е дека добар дел он нив се на саде писмени, туку и бааги интелигентни, (небитно од која вера доаѓаат и небитно што ретко кога со нив се соглсувам...) затоа што решиле да се запознаат не саде со вија минливо-менливи световни „знаења„ туку и со неменливите духовно категории.

Према томе. што се однесува до писменоста, ја имаш следнава ситуација: верник:атеист=2:1! :p

Не постои поглемо лудило од доживотното, до смрт живеење во неверување и во безумно и безмерно приврзување кон нешата од овој Свет, по принципот „...само еднаш се живее,,,„ или „..живеј како секој дн да ти е последен ден од животот...„.

Порано или подоцна, дури и во нашиот овоземен живот, доаѓа и казната за таквото безумие, кое најдобро се отсликува кај луѓе кои запаѓаат во старот, а кои целиот живот го минале во неверие.

А..бе..изветреан... најголемо лудило е џабе да си го протрачиш животот во некакво си исчекување на некое си замислено судење.. оди бе фрли се во Вардар... така побрзо ќе стигнеш да застанеш од десната страна...:D

Смртта е природна.

Смртта НЕ Е ПРИДРОДНА! Сос ваквија „мудри„ ставој , се залаужуваат саде фаци кои мислат дека животот е само „сега и овде„.
--- надополнето: Jun 22, 2011 11:26 AM ---
Нема ништо страшно во самата смрт. .

Би сакал да Те видам во смртниот час да го кажеш истово!!!! Ќе се укакаш!
--- надополнето: Jun 22, 2011 11:27 AM ---
А..бе..изветреан... најголемо лудило е џабе да си го протрачиш животот во некакво си исчекување на некое си замислено судење.. оди бе фрли се во Вардар... така побрзо ќе стигнеш да застанеш од десната страна...:D

...и ја на Тебе...:D

Смртта НЕ Е ПРИДРОДНА! Сос ваквија „мудри„ ставој , се залаужуваат саде фаци кои мислат дека животот е само „сега и овде„.
--- надополнето: Jun 22, 2011 11:26 AM ---

Би сакал да Те видам во смртниот час да го кажеш истово!!!! Ќе се укакаш!
Ti veruvas od strav, za greota si...

Па сега... не ќе да е само овде... како што викаше Карл Саган, само во нашата галаксија има бар 100 000 света со интелигентен живот а ако одиме и понатаму..бројот расте експотенцијално...
..гледаш..во нешто бар се сложуваме...:)

Хммммм, а Саган сеа „сигурно„ ужива во Рајо.....:)

Све во свое време, не брзај...:D

se mi se chini deka vo idno segashno vreme ke se najdete na sredina., a kako ke mine vremeto ke se vidi na koja strana ke pretegne vagata;)

se mi se chini deka vo idno segashno vreme ke se najdete na sredina., a kako ke mine vremeto ke se vidi na koja strana ke pretegne vagata;)
Кога нешто ќе разбереш, нема враќање назад. Неможеш да го одразбереш.

Затоа, теистот може да се претвори во атеист. Обратното е невозможно. Освен ако не го правиш тоа за пари. Такви познаваме на овој форум. И сите цркви/синагоги/џамии се полни со такви вработени.

Поповите се најголемите атеисти. Отсекогаш биле и секогаш ќе бидат.
--- надополнето: Jun 22, 2011 1:21 PM ---
Смртта НЕ Е ПРИДРОДНА!

Што има неприродно во умирањето?

К
Што има неприродно во умирањето?

НЕПРИРОДНОТО е то, што Бог све што створи, го стврои како добро и го створи за живот вечен, а не да биде лошо и како последица од лошотијата, се јави смртта. Ти текнува? :confused:

Добро, не ти е чудно што освен јас, кој те користам како канта за напуцавање, никој друг не ти ги коментира бисерите?

Ако се фрли во Вардар и да постои некаков св.Петар нема да го прибери во никој случај таму, има да му смрди како ќенеф од нечистотијата на фините верници.:D
И таму ваљда не прибираат се и сешто

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom