Не е дека не се согласувам со тебе, наполно се согласувам, но...
Од самиот клип гледам дека гласи: Слобода за навивачите - Правда за Комитите
Дали јас, како личност што не гледам фудбал/спорт и што не сум дел од комити некако сум поврзан со вашиот протест?
А сега, дали ти како личност што почувствувала навистина што е Полициска бруталност влегуваш во протест насловен: Против полициската бруталност?
Доволно е да ми одговориш со Да и Не на двете погоре прашања.
Запрашајте се зашто вас како навивачи ве тепаат, немој само да ми кажеш дека никогаш не провоцирате или не правите некои недозволени работи, али сепак, доколку протестирате и вие, од мене имате 100% поддршка и во ниеден случај не би се обидел да тролам како некои тука против вас и дека сте биле наркомани(иако има во вашите редови и такви), зашто тоа не е толку битно, битна целта на протестот и промените што треба да се случат, а не луѓето кои протестираат.
Протестот е правен ПРЕД СЕ поради репресијата на Полицијата,а воедно и за апсењето на Навивачите!!!...но беше ОРГАНИЗИРАН ОД НАВИВАЧИ.....што значи секој можеше да присуствува......
Но знаеш како е кај НАС,еј па тие се багра хулигани,така им треба,и двете партии не се замешаа(бидејќи знаат дека може да биде погубно за нив),ниедна "НЕВЛАДИНА" организација не НЕ подржа........
ДА
НЕ(зашто почна одма да се прават групи-партиски,невладини,навивачки итн наместо СИТЕ ДА ИЗЛЕЗЕВМЕ КАКО ГРАЃАНИ)
Никој не вика дека ние сме цвеќиња за мирисање,но НИКОЈ ЈАВНО не проговорува за тоа ДАЛИ ПОЛИЦИЈАТА секогаш е во право тоа што дели пендреци.....па нели сме демократија,ако некој направил инцидент на стадион,треба да биде приведен и да му доделат прекршочна.......а не она комунистичкото,мавај од марица до станица
п.с.па и Трајан беќиров беше убиен од Полицијата,па никој не излезе да протестира...ЗАШТО??тогаш немало,а сега има репресија::
Во Грција излегуваат синдикалци,студенти,анархисти,комунисти,левичари,средношколци ПРОТИВ Мерките за Штедење
Во Франција протестираа студенти,средношколци,левичари и синдикали поради некои си Реформи
Во Словенија студентите и средношколците протестираа против законот за Образование
Во Шпанија исто така се протестираше против мерките за штедење,но сите излегоа како НАРОД
Што е проблемот кај нас??
1)Мора да се исполитизира(бидејќи мора некој политичар да се замеша БАШ ВО ТОЈ МОМЕНТ)
2)Немање свест,преку такви протести,да се слушне Гласот на Народот
3)Ги партизираа Сојузите и Синдикатите
4)Неопределениот нема НИКОГАШ да присуствува на Протест,поради политичките личности кои даваат изјави,наместо тоа да го прават некои ЕКСПЕРТИ)