- Член од
- 25 јануари 2011
- Мислења
- 2.263
- Поени од реакции
- 5.082
Што полагаше?Интерниов беше заебанција, веќе сум дома Препорака - не учете за интерни (си знам сеа јас за среда xD)
Што полагаше?Интерниов беше заебанција, веќе сум дома Препорака - не учете за интерни (си знам сеа јас за среда xD)
леле глупости на тиа поиследните прашања што се мислам дека не набројав СМС во последното.. бравос за мене.. зар такво прашања утнав БОЖЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕSite profesori bile nezadovolni d klucot, no ne uspeale da napravat nisto vo vrska so toa
Географија, зашо?Што полагаше?
Па добро ова има логика. Во Охрид и Далмација едино се чува глаголицата уште. Ама па зошто цел живот не учеа дека е Климент? Значи и тие толку разбираат. Во прва кога бев мислам дека стоеше Климент ја напишал. Значи образованието е катастрофа. Кој стигна учебник напиша.Во Охридската книжевна школа се строго се употребувала само глаголица. А кој ја отворил оваа школа? - Климент, се разбира! Климент бил првиот кој се борел за зачувување на писмото измислено од неговиот учител Кирил ( односно глаголицата) и не сакал ни да чуе за ново писмо. Така да , не е можно кирилицата да е била измислена од страна на Климент Охридски.
Па јас сите така ги одговарав Ако не се признава сум ја наебалА се признава целосен одговор на тие прашањата, мислам на дугачки... пошто пишав „Старите преферираат бла бла бла.“, нема смисла да не се признава.
Ја па мислам дека Скајп не напишав не се сеќавам ама знам дека се двоумев дали да ги пишам сите.........си викам ај бе за едно. Е сега дали го напишав или не поима немам.Ама се мислам дека нелеле глупости на тиа поиследните прашања што се мислам дека не набројав СМС во последното.. бравос за мене.. зар такво прашања утнав БОЖЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕ
Да не имаш грешка таму за есејот пошто како што прочитав се одзема еден поен ако има 290-560, и не се прекледува ако има 290-560.. Дали може да појасниш поточно пошто јас имам едно 527 збора на есејот.. Фала..Kлучот се знае само за отворените прашања, бидејќи оценувачите немаат пристап до клучот на прашањата со заокружување(се прегледуваат компјутерски)
4.Izvadok od tekstot Cicko Gorio 1.monolog ili monoloska forma,2.so smrtna postela/smrt-ne se priznava,tuku ocekuval ljubov od kerkite ama ne ja dobil/fatalno/zalno/ocajno/tragicno/nerealizirani ocekuvanja, 3.19 vek vo Pariz/Francija(samo godinata ili samo vekot ili samo mestoto-ne se priznava);4.Delfina i Anastazija;5.Ezen De Rastinjak(ili site modifikacii na imeto);6.Roman/realisticen roman/opstestven roman/socijalen roman(ne se priznava semeen,psiholoski)
24 zivotot bez tehnologija rezultira so stres kaj mladite 1.studenti-dobrovolci/mladite/studenti/mlada populacija(nisto drugo ne se priznva);2.1den/24 casa(ili.ili);3.da citaat knigi i da razgovaraat po fiksen telefon;4.internet,mob.telefon,televizija i radio(ako imate i samo edno promaseno,ne se priznava); 5.facebook/logiranje na facebook;6. isti so onie(na zavisnicite)-ovoj del i nemora vo zagradata koi se otkazuvaat od alkohol i narkotici;7.26% od ucesnicite izjavile deka preferiraat razgovori preku internet, otkolku viduvanje lice v lice(procentot moze da e izostaven,no mora da go ima delottkolku viduvanjelice v lice/Eden od sekoi 10 vozrasni namesto za vreme na vkend da izleze nadvor so prijatelite, sedi doma i razgovara na chat( ili dvete opcii zaedno ili posebno);8.facebook,twitter,skype, e-posta,sms,chat(site bez isklucok)
--- надополнето: Jun 20, 2011 11:21 AM ---
Еве ги пропозициите за есејот:
--- надополнето: Jun 20, 2011 11:22 AM ---
1.Vo vkupniot broj zborovi ne se brojat zborovite od naslovot;2.ne se odzemaat zborovi ako tekstot ima 300-500zbora,a se odzema 1 ako ima 290-560,ne se pregleduva ako ima 290-560.Sporen e delot od sodrzina.godinava :
Se odzemaat 2 poena ako tekstot nema 2 razvieni argumenti so dokazi ili najmalku 4 fakti so dokaz(vo zavisnost od temata)
Se odzema1 poen ako tekstot nema najmalku 2 razvieni argumenti so dokazi ili najmalku dva fakti so dokazi(vo zavisnost od temata) Se odzema 1 poen ako ima nejasno iskazani i nepovrzani kriticki misli.Se odzema 1 poen ako ste raskazuvale i ne ste gi sledele instrukciite sto se baraa na listovite za esej bez razlika na koja tema ste pisuvale.
Kriteriumite za jazik se isti:pravopis,interpunkcija,sintaksa,leksika
Kriteriumite za kompozicija imaat mala izmena:se odzema 1 poen ako nema svzuvacka revenica megju paragrafite(poprosto kazano:da ne se preseceni paragrafite koga preminuvate od eden del vo drug-za sto ve maltretirav)Drugite delovi nemaat izmeni
Ви ја копирав пораката од мојата професорка, која е и оценувач..
Нема да ти го прегледаат воопшто, оти колку шо знам јас во комисија прво ги бројат зборовите во есејот, а после прават се друго.Да не имаш грешка таму за есејот пошто како што прочитав се одзема еден поен ако има 290-560, и не се прекледува ако има 290-560.. Дали може да појасниш поточно пошто јас имам едно 527 збора на есејот.. Фала..
Да ама гледам оваа година има изгледа други пропозиции затоа и прашав тој што го напишал погоре цитираното од мене дека се одзема 1 поен ако има 290-560..Нема да ти го прегледаат воопшто, оти колку шо знам јас во комисија прво ги бројат зборовите во есејот, а после прават се друго.
Мислев нешто друго да не е, а ја да не сум отишлаГеографија, зашо?