Матура

• Креатор на темата Креатор на темата elektro
  • Време на започнување Време на започнување
И тие толку разбираат.
Мене ни ден денес не ми е баш најјасно кој ја напишал кирилицата. Цел живот не учеа дека е Климент па нели во чест на Кирил ја нарекол кирилица. А пред 2 недели во учебник за 1ва гледам напишале дека авторот на кирилицата е непознат. И тоа професори универзитетски изгледа. Па кој е сега во право? Самите си се косат. :confused:

Во Охридската книжевна школа се строго се употребувала само глаголица. А кој ја отворил оваа школа? - Климент, се разбира! Климент бил првиот кој се борел за зачувување на писмото измислено од неговиот учител Кирил ( односно глаголицата) и не сакал ни да чуе за ново писмо. Така да , не е можно кирилицата да е била измислена од страна на Климент Охридски.

Од каде о писменех дијалог ?

јас пишав монолог ама ако размислиш о писменех е расправа значи Наум се расправал со Тријазичниците значи има смисла да е и дигалог...

јас пишав монолог ама ако размислиш о писменех е расправа значи Наум се расправал со Тријазичниците значи има смисла да е и дигалог...
епа јебига :D . Ако е тој клучот имам 7 грешки . Ама не верувам додека на официјалнана не го поставет :D

Административен е .. не е публицистички... се забранува со закон..

Ај сеа уште нешто да прашам.. Утре полагам информатика некој што се разбира во убунту знае како се викаше програмата што е слична на Корел?
Лелееее зарем со убунту ке полагаме? :confused:

Лелееее зарем со убунту ке полагаме? :confused:

Зависи до школото. Ако школото направило прашања за убунту, ќе полагата на убунту, ако направило за виндоус ќе полагате на виндоус.

о писменех монолог ќе да беше, дечкото си збореше сам со себе и си објаснуваше што како..а горио мислам дека беше нарација :)

епа сите различно си мислиме.. а на овој другиот форум викаат дека никој немал пристап до клучот.... дека не биле виа одговори.. зошто вака ни прават дај нека го објават виќе еднаш!!!!!!!!

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom