Матура

Misery

30% off
Член од
3 април 2011
Мислења
1.598
Поени од реакции
2.394
Да прашам : Има некој полагано Хемија/Биологија интерни да пренесе искуство за какви се прашањата одприлика?

Член од
16 јуни 2011
Мислења
123
Поени од реакции
2
i na nas vo ucilisteto profesorkata ni kaza deka so 98% tocno odgovoreni prasanja ucenikot imal 4, znam deka e cudno no vistina e, a dali ke pominam angliski ako imam okolu 30 poeni?

Член од
27 ноември 2007
Мислења
30.958
Поени од реакции
73.842
Да прашам : Има некој полагано Хемија/Биологија интерни да пренесе искуство за какви се прашањата одприлика?
Добро бре, нели ви ги даваат во школо прашањата?
Во секое школо е така, професорите даваат по 100-тина прашања и дел од нив после се паѓаат...

Член од
14 јуни 2011
Мислења
4
Поени од реакции
2
Е па можи......така нешто значи за еден месец. Дотогаш да уживаме :DУште некој ден вака да се позанимаваме со ова дури е потазе после и матура ќе се заборави и се.....
--- надополнето: Jun 16, 2011 7:57 PM ---

:ROFLMAO: Дали ? хахха мислам дека ќе добиеш некој поен ако имаш точно зборови структура бла бла.....нема да си без бодови уживај ( барем мое мислење )
--- надополнето: Jun 16, 2011 8:00 PM ---

Јас напишав најтешко граматика, после вокабулар и на крај трет проблем - комуникацијата. Примери,аргументи такви чуда не ни можев да напишам пошто ионака кнап бев со зборовите - да не речам на рамното 180 ( ако се број со се наслов ) :D
А мислев дека темата ми е утната ама ете имало и други како мене што размислувале :D ( ова зеленово омилено ми е ) :D
***не се нервирај у писмото пишуваше кои се трите најтешки работи при учење на јазик така да со тоа што си ги напишал си дал аргументи
иначе и моите се исти ко твоите :)
нема место за грешки

Misery

30% off
Член од
3 април 2011
Мислења
1.598
Поени од реакции
2.394
Добро бре, нели ви ги даваат во школо прашањата?
Во секое школо е така, професорите даваат по 100-тина прашања и дел од нив после се паѓаат...
Не ни ги даваат нас. Незнам дали треба да се чувствувам радосно што не подготвуваат ко за на испит или дискриминирано пошто сме едини кој не добија прашања.

Член од
27 ноември 2007
Мислења
30.958
Поени од реакции
73.842
Не ни ги даваат нас. Незнам дали треба да се чувствувам радосно што не подготвуваат ко за на испит или дискриминирано пошто сме едини кој не добија прашања.
Искрено, јас кога полагав по сите предмети даваа прашања освен за информатика :D
Али по другите предмети немаше проблем. Полагав физика, и се изнаучив прашањата ги пеев. И на крај кога полагавме, иако пола и повеќе ништо не знаеа, сепак професоркатан му нареди на најдобриот да стане и даги издиктира одговорите по што сите добивме петки...
Али затоа информатика заебавме работа...
Не ни дадоа да мрднеме, ниту пак имавме доволно време за полагање па фино лепо повеќето добивме четворки...
Али воглавно не треба да ти биде страв од интерните, пошто ќе ви дозволат да препишете 100%...

Misery

30% off
Член од
3 април 2011
Мислења
1.598
Поени од реакции
2.394
Искрено, јас кога полагав по сите предмети даваа прашања освен за информатика :D
Али по другите предмети немаше проблем. Полагав физика, и се изнаучив прашањата ги пеев. И на крај кога полагавме, иако пола и повеќе ништо не знаеа, сепак професоркатан му нареди на најдобриот да стане и даги издиктира одговорите по што сите добивме петки...
Не ни дадоа да мрднеме, ниту пак имавме доволно време за полагање па фино лепо повеќето добивме четворки...
Али воглавно не треба да ти биде страв од интерните, пошто ќе ви дозволат да препишете 100%...
Да се надеваме дека ќе дадат. :)
Не ми е проблем да научам , макар да е огромен материјал и по двата предмета - ама незнам од кој тип се прашањата што е уште поглупо . Ама тоа е тоа :) Ќе се снајдам ваљда :D

Член од
15 септември 2009
Мислења
53
Поени од реакции
8
A vo koe skolo zavrsi? Ako ne e tajna se razbira..:)

Johnny B

Misogynist, racist, anti woke
Член од
15 февруари 2010
Мислења
11.670
Поени од реакции
11.826
***не се нервирај у писмото пишуваше кои се трите најтешки работи при учење на јазик така да со тоа што си ги напишал си дал аргументи
иначе и моите се исти ко твоите :)
нема место за грешки
Ако велиш така тогаш така нека е :D ама ќе да имам многу "печатни грешки " :ROFLMAO:

Член од
16 јуни 2011
Мислења
60
Поени од реакции
23
И кај нас не ни дадоа Биологија/Хемија прашања... ке се сликаме

Kajgana Shop

На врв Bottom