Матура

• Креатор на темата Креатор на темата elektro
  • Време на започнување Време на започнување
А како ги решивте овие прашања?
1. Колкава е дијагоналата во квадар со дадени страни (нз кои броеви беа) ? - незнаев ф-ла за оваа :confused:
2. Таа со дадена точка А(3,-3) и нешто во одговорите имаше y=x+3, y=x-3, y=x...
3. Дадената низа 2,-4,8 е __________ прогресија со општ член___

1. Колкава е дијагоналата во квадар со дадени страни (нз кои броеви беа) ? - незнаев ф-ла за оваа :confused:

1.Дијагоналата ти е квадратен корен од квадратите на а b и c
2.Ги заменвиш кординатите х и y и одговорот ти беше y=-x
3. геометриска прогресија со членот не ми текнува сега како беше...

Полнозначни е, бар според Прирачникот е полнозначни, затоа што имаше прашално зборче.

Епа весело, ја имав заокружено проклитика/реторско прашање/нарација/административен, а како што глеам викаат све дека се погрешни овие...

1.Дијагоналата ти е квадратен корен од квадратите на а b и c
2.Ги заменвиш кординатите х и y и одговорот ти беше y=-x
3. геометриска прогресија со членот не ми текнува сега како беше...

3) членот е -2... 2*(-2)=-4; -4*(-2)=8; итн...

Епа весело, ја имав заокружено проклитика/реторско прашање/нарација/административен, а како што глеам викаат све дека се погрешни овие...

А као демек не е административен?! На која планета тоа бе?! Џизс. Јасна забрана беше тоа. Иначе за реторско прашање уште не сум сигурна, и јас имам исто, а нарација за што беше?

Ова Џизс не се однесува на тебе, no worries :) Би било глупаво да не признаат административен, пошто не е логично да не е административен.

И јас ги имам одговорено исто. Тоа се прашањата кои ќе ни ја одлучат оценката. Ќе видиме на 12-13 јули што сме добиле :)

Дали на некој по некоја случајност му текнува како идеше реченицата за тоа публицистички/административен?

Дали на некој по некоја случајност му текнува како идеше реченицата за тоа публицистички/административен?
..."Се забранува употреба на било какви лесно запаливи средства."...
Отприлика вака некако беше

..."Се забранува употреба на било какви лесно запаливи средства."...
Отприлика вака некако беше

Епа мили и драги, административен треба да е, поточно законодавно-правен, затоа што изрекува забрана од држава према граѓани. Публицистички е само од новинари.

Епа мили и драги, административен треба да е, поточно законодавно-правен, затоа што изрекува забрана од држава према граѓани. Публицистички е само од новинари.
Дефинитивно! ;)

И јас ги имам одговорено исто. Тоа се прашањата кои ќе ни ја одлучат оценката. Ќе видиме на 12-13 јули што сме добиле :)
a zosto se samo tie prasanja neli spored celio test ke se bodira ...ne mi e jasno
--- надополнето: Jun 17, 2011 10:22 PM ---
a zosto se samo tie prasanja neli spored celio test ke se bodira ...ne mi e jasno
?
?

--- надополнето: Jun 17, 2011 10:22 PM ---

?
?
Па останатите прашања 90% од нас сме ги исто одговориле. А само овие различно и сеуште не го знаеме точниот одговор. Разликата меѓу оценките(4-5) ќе биде неколку поени, претпоставувам, така да ако си ги погодил одговорите имаш шанси за поголема оценка.

da samo mi se razlicni 1 i 4 vezba kako sto citav po forumov drugite se taka nekako...haha mene mi e samo za prolazna

Едно прашање до бившите матуранти: најмногу колку бодови можеа да ти одземат лани, а сепак да имаш 5 а не 4 ?

Едно прашање до бившите матуранти: најмногу колку бодови можеа да ти одземат лани, а сепак да имаш 5 а не 4 ?
Не се секирај за тоа ќе најдат начин да ти одземат доволно ако сакаат. А што ти 5ка сакаш? Браво браво. Какви глупости испонапишав 3ка ќе ми е ок а 4ка пак ќе е како Господ да слегол! :D А далеку од тоа дека сум задоволен со 3ка или 4ка

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom