Дали би простиле неверство?

• Креатор на темата city
  • Време на започнување
Член од
8 јуни 2011
Мислења
4
Поени од реакции
3
Тешко прашање, зависи од ситуацијата, околноста... Не се простува секому и не се простува се, зависи колку и како се покажала личноста со која сме во врска. Ако тоа е прва грешка, ако гледаме дека искрено се кае и дека не се вклучени чувства, вреди да се даде уште една шанса. А дали понатаму ќе биде исто како порано, дали довербата некогаш ќе може да се врати во целост, зависи од двајцата...

bebush

Portable Heater
Член од
4 септември 2007
Мислења
4.468
Поени од реакции
5.166
Никогаш.
Без разлика какви биле околностите, никогаш не сум и никогаш нема да простам неверство.
Ако сака да изневерува нека раскине па потоа што сака нека прави.

macko i

Локален шериф
Член од
8 јуни 2011
Мислења
2.822
Поени од реакции
1.577
Неверство не заслужува простување па дури и да решиш да простиш секогаш ќе се сомневаш и нема да можеш да бидеш со таа личност

Член од
18 мај 2011
Мислења
184
Поени од реакции
74
Простив еднаш и тоа само во име на 8 години прекрасна врска,а за втор пат не верувам!!!

Член од
15 јуни 2011
Мислења
409
Поени од реакции
304
Аман бе секој може да убие, карактер е тој кој ќе разбере.
Зошто ве учи на глупи ставови општеството денес, секakви се јавуваат сексолози, не знам што.
Машкото е врзано со моногамноста, но на него истата не му е природна. Тој треба да оплоди што е можно повеќе жени. Не би сакал да јадам критики кога ќе правам шетања надвор од бракот и кога ќе си имам деца надвор од него. Сето тоа е неприродно. Сте се запрашале ли за тоа колку му е на едно машко глупо да е со само една девојка.?
Девојката може да биде бремена и тоа да трае 9 месеца, но машкото во тоа време може уште 9 деца да направи.
Гласам за тоа дека ако машкото има пари да ги издржи сите, да не му се курчат и да не го задеваат. Има место за сите , харемот е голем:)
da vo Saudiska Arabija ili Maroko na primer do den denes postojat haremi....najseriozno ,kade mazhot ima ne dve tuku pet shest zheni koi normalno ne se prepukuvaat i ubivaat od ljubomora edna so druga,tuku zhiveat i se sakaat kako normalni luge
--- надополнето: Jun 18, 2011 8:46 AM ---
Ja nikogas ne bi prostila neverstvo pogotovo vo brak,ke go otpisam zasekogas od mojot zivot ili bi go ubila:) treto nema.
ja mislam deka pogotovo bo brak ke mu prostish...zaradi decata,zashto sepak neli oni se na prvo mesto a ne vie
--- надополнето: Jun 18, 2011 8:50 AM ---
Левит: 20:10
‘Човек кој ќе прељубодејствува со мажена жена; кој ќе изврши прељуба со жената на својот ближен, нека биде казнет со смрт; и прељубникот и прељубницата.

Тит: 1:16
Исповедуваат дека Го познаваат Бога, но Го одречуваат со делата, како одвратни и непослушни и неподобни за какво и да е добро дело.

Евреите: 13:4
Сите да го почитуваат бракот, и брачното легло чисто, зашто Бог ќе им суди на блудниците и прељубниците.

Лука: 16:18
Секој кој ја остава својата жена и се жени со друга, прави прељуба; и кој се жени со оставена - прељубодејствува.”

Матеј: 5:27
”Сте чуле дека им било речено на старите: ‘Не прави прељуба!’

Матеј: 5:28
А Јас ви велам дека секој, кој гледа на жена со желба, веќе извршил прељуба со неа во своето срце.

Марко: 10:11
И Тој им рече: „Кој ќе ја напушти својата жена и се ожени со друга, прави прељуба спрема неа.

Марко: 10:12
И ако таа го напушти мажот и се омажи за друг, прави прељуба.

Марко: 10:19
Ги знаеш заповедите: „Не убивај! Не прави прељуба! Не кради! Не сведочи лажно! Не измамувај! Почитувај ги татка си и мајка си!”

Матеј 5-29
Ако твоето десно око те соблазнува, извади го и фрли го од себе; зашто е подобро да ти пропадне еден од членовите, отколку целото твое тело да биде фрлено во пеколот.

Матеј 5-30
И ако твојата десна рака те соблазнува, отсечи ја и фрли ја од себе; зашто ти е подобро да пропадне еден од твоите членови, отколку целото твое тело да отиде во пеколот.

Кажано е...
А и времето е блиску...
sepak sekade ovde pogore se spomnuva brakot,nikade vrskata,i so toa mislam deka e kazhano se

baksterski

Националист тип 500
Член од
22 февруари 2010
Мислења
431
Поени од реакции
277
Дали би простил ?
- Facking NO!

Член од
28 јануари 2010
Мислења
13
Поени од реакции
4
Изговори, изговори и само изговори... Се' се решавало со муабет. Точно, ама зар треба да се издупиме со 3-та особа за да дојде до муабет? Или демек тоа сме го направиле да го привлечеме вниманието на партнерот? Глупост. Има многу начини да се привлече вниманието на другиот, еден од нив е пакување на куферите.
Од друга страна, нели сме луѓе? Нели имаме разум? Толку е тешко да се контролираат нагоните? Епа ако некои од нас можат, значи можат сите (освен психички болни, претпоставувам). Не е битно дали го сакаш партнерот или не. Едноставно, кога некој ја вложил својата доверба во мене, правам се' да ја зачувам и оправдам. Тоа е исто како некој да ми даде пари на чување. Смеам да ги потрошам за себе? Нормално, не.
Неверството не е ништо друго освен себичен чин. Лакомост, алчност, кукавичлук. Да се добие повеќе, а да не се изгуби ништо. Да се остане на безбеден терен додека испитуваме нов, потенцијално подобар за нас, притоа плаќајќи ја цената на нашата љубопитност со изложување на ризик на чувствата на другиот. Плаќајќи со туѓи пари. Ниту е решение, ниту постои вистинска причина за да го направиш. Постојат многу други опции, а ваквата остава само последици и ништо друго.

Член од
28 јануари 2010
Мислења
13
Поени од реакции
4
Изговори, изговори и само изговори... Се' се решавало со муабет. Точно, ама зар треба да се издупиме со 3-та особа за да дојде до муабет? Или демек тоа сме го направиле да го привлечеме вниманието на партнерот? Глупост. Има многу начини да се привлече вниманието на другиот, еден од нив е пакување на куферите.
Од друга страна, нели сме луѓе? Нели имаме разум? Толку е тешко да се контролираат нагоните? Епа ако некои од нас можат, значи можат сите (освен психички болни, претпоставувам). Не е битно дали го сакаш партнерот или не. Едноставно, кога некој ја вложил својата доверба во мене, правам се' да ја зачувам и оправдам. Тоа е исто како некој да ми даде пари на чување. Смеам да ги потрошам за себе? Нормално, не.
Неверството не е ништо друго освен себичен чин. Лакомост, алчност, кукавичлук. Да се добие повеќе, а да не се изгуби ништо. Да се остане на безбеден терен додека испитуваме нов, потенцијално подобар за нас, притоа плаќајќи ја цената на нашата љубопитност со изложување на ризик на чувствата на другиот. Плаќајќи со туѓи пари. Ниту е решение, ниту постои вистинска причина за да го направиш. Постојат многу други опции, а ваквата остава само последици и ништо друго.
Prekrasno razmisluvanje, samo retko realni ludje moze da iskomentiraat na ovakov nacin, da se prosti e golemo delo no dali drugata "vinovnata" strana navistina cuvstvuva sram ili barem nesto slicno za potrosenite tudji pari. Mojata sopruga barem taka pokazuva ili mozebi dobro glumi, ili pak i e krivo sto ete jas ne potrosiv nitu eden tudj denar.....

S

Stef Bachatero

Гостин
Еднаш ако се скрши чаша,тешко дека ќе се врати во истата форма.Но ако простиш ќе изгубиш доверба во таа личност,која таа треба да ти докаже со тек на време.Довербата е таа што се гради во една врска ако таа се скине џабе идете.Сум простил зашто сум сакал и не сум згрешил.Ако сакам да бидам со таа личност ќе го преболам тоа и ќе идам напред.

iis

Mraf4i
Член од
12 септември 2007
Мислења
432
Поени од реакции
16
Ако личноста ја сакам од дното на душата би простила!

Alekr

Kajgana's Heroj Ulice
Член од
28 ноември 2010
Мислења
2.728
Поени од реакции
1.913
НЕ ! ... Не ми е потребен некој на кој јас не му сум потребен....

Kajgana Shop

На врв Bottom