Филмови, режисери, актери: Генерална дискусија

RocknRolaa

Rafa Para Siempre
Член од
21 февруари 2010
Мислења
6.869
Поени од реакции
9.740
Пошто сум ограничен со интернет имам еден проблем.Еве една листа од 5 филмови ,кажете ми кој е вреден ,а кој без врска ,знам дека секоj си има свој вкус ,но кажете си го мислењето.

-Bangkok Dangerous
-The Bank Job
-The Italian Job
-Awake
-The Hurt Locker

Iceboy ,да не требаше тоа под спојлер да го ставиш...
Ако мораш да бираш само еден тогаш дефинитивно Awake. Го имам гледано едно пет пати..:)

Болиглава

A cold fact
Член од
16 јуни 2007
Мислења
4.701
Поени од реакции
2.353
Пошто сум ограничен со интернет имам еден проблем.Еве една листа од 5 филмови ,кажете ми кој е вреден ,а кој без врска ,знам дека секоj си има свој вкус ,но кажете си го мислењето.

-Bangkok Dangerous
-The Bank Job
-The Italian Job
-Awake
-The Hurt Locker

Italian Job е клише ама не е ич досаден. Јас би ти препорачал овај да го спуштиш.

Hurt Locker ќе ти е досаден. Нека не те мамет оскарите, за мене е просечен филм.
Другиве ги немам гледано.

Iceboy

Porque somos LOS MEJORES
Член од
23 октомври 2008
Мислења
17.280
Поени од реакции
17.959

-Bangkok Dangerous
-The Bank Job
-The Italian Job
-Awake
-The Hurt Locker

Од мене The Bank Job, 3-4 пати го имам гледано.
Инаку крајот е по мој вкус, што знам тебе можеби ќе ти се свиѓа.

Д

Дамјан_Amstaff

Гостин
Italian Job е клише ама не е ич досаден. Јас би ти препорачал овај да го спуштиш.

Hurt Locker ќе ти е досаден. Нека не те мамет оскарите, за мене е просечен филм.
Другиве ги немам гледано.
Ако мораш да бираш само еден тогаш дефинитивно Awake. Го имам гледано едно пет пати..:)
Фала дечки ,ќе ви ставев лајк ,но оваа фејсбук манија ја мразам :)

Па затоа на старомоден начин ви заблогодарувам :)

Од мене The Bank Job, 3-4 пати го имам гледано.
Инаку крајот е по мој вкус, што знам тебе можеби ќе ти се свиѓа.
Фала и на тебе :)

Ilumious

Патник, педер, поет, администратор, масон
Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.500
Џабе толку фалење на Source Code, воопшто не сум задоволна од крајот, сакав да го рецензирам ама видов дека IoSono и уште некој го направил тоа, истото што е кај него во спојлерот важи и за мене.

Го изгледав и Hereafter. Искрено едвај чекав да поминат тие два саати, воопшто не ми се допадна филмот. Можеби зошто нејќам да гледам такви драми, не знам, за мене сосема обичен филм :/

Io Sono Interista

The original, one and only IoSono.
Член од
21 декември 2007
Мислења
28.624
Поени од реакции
59.477
Џабе толку фалење на Source Code, воопшто не сум задоволна од крајот, сакав да го рецензирам ама видов дека IoSono и уште некој го направил тоа, истото што е кај него во спојлерот важи и за мене.

Го изгледав и Hereafter. Искрено едвај чекав да поминат тие два саати, воопшто не ми се допадна филмот. Можеби зошто нејќам да гледам такви драми, не знам, за мене сосема обичен филм :/
Кажи му на Acid дека барам да се направи копче за half-like :)

Ilumious

Патник, педер, поет, администратор, масон
Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.500
^ Не ми се по мерак такви филмови, веројатно тоа е причината што не сум задоволна, сега малку се осеќам како Талахаси со Black Swan :)

За Paul гледам не сте задоволни, јас не ни очекував којзнае каква комедија, филмовите во кои глуми Сајмон Пег а ги имам гледано сите се по малку такви полу комедија полу нешто чудно :) , поготово Hot Fuzz и How to Lose Friends and Alienate People. Интересен ми беше иако можеле да се потрудат малку повеќе.

П.С. Сигурни Вивер од нафталин ја откопаа xD

Srcee

Unforgettable
Член од
29 април 2008
Мислења
5.275
Поени од реакции
3.496

-Bangkok Dangerous
-The Bank Job
-The Italian Job
-Awake
-The Hurt Locker

Awake и The bank job се многу добри. The Italian job e слиен на Оушн, ако Оушн ти се свиѓа, и овој ќе го сакаш. Другите два ги немам гледано.

wot

aloof
Член од
20 мај 2008
Мислења
19.665
Поени од реакции
34.117
Awake и The bank job се многу добри. The Italian job e слиен на Оушн, ако Оушн ти се свиѓа, и овој ќе го сакаш. Другите два ги немам гледано.
Баш по овој редослед. Awаке мeне многу ми се допадна, исто памтам ехее The Bank Job коа беше на мода. Се согласувам и за Italian Job. После на 4то место The Hurt Locker, кој е најпреценетиот филм, 6 оскари, што е многу е многу. Имаше од мене нешто надпросек оценка, преку 5 секако, ама одбивен ми стана кога видов колку го исфорсираа 'мериканците. Bangkok Dangerous у никој случај не го глеј, глуп филм.

¯

¯\_(ツ)_/¯

Гостин
Bangkok од Hurt Locker, во најмала рака е 10 пати поинтересен. :D

Него, го гледал некој The Experiment? Дефиниција за глуп филм/сценаријо, и бедна глума.

Член од
20 април 2010
Мислења
718
Поени од реакции
527
Кога веќе почнавте, немој некој случајно да го спуштил Hanna! Мака ми е за секој бајт!
Почнува со добра замисла, и веќе во наредните 10 минути е тотална катастрофа, не го ни догледав до половина!

wot

aloof
Член од
20 мај 2008
Мислења
19.665
Поени од реакции
34.117
Bangkok од Hurt Locker, во најмала рака е 10 пати поинтересен. :D
Него, го гледал некој The Experiment? Дефиниција за глуп филм/сценаријо, и бедна глума.
Делење влакно, незнам во каков размер ти е 10пати појак, али и 2та се глупи филмови. Само што во едниот глу.. е Николас Кејџ. -.- Experiment го гледав, и океј ми беше за досадно попладне, мислам хеј уште по постерот се гледа каков филм е, и 6ка му е ептен реално.

Anon

/b/ House /b/
Член од
13 декември 2007
Мислења
16.742
Поени од реакции
27.741
мене ми беше солиден иако идејата не е оригинална
глумата си беше исто така ок не знам кај забележа бедна глума...

karlovic

имам срце ама имам и фрижидер
Член од
5 ноември 2010
Мислења
616
Поени од реакции
161
Не е фер за Форест Витакер да се речи “бедна глума“исто и за Броди...потценувачки е.Можеби сценариото не е врв,ама актерите си го одработија своето на високо ниво...веројатно и 6-та на имбд се должи на главните ликови.

Kajgana Shop

На врв Bottom