Припадник на полицијата претепал момче до смрт! - ПРОТЕСТИ ПРОТИВ ПОЛИЦИСКАТА БРУТАЛНОСТ

Статус
Затворена за нови мислења.
Член од
18 јануари 2011
Мислења
1.605
Поени од реакции
748
Каде беа тие Алфите на Грујо, кога ракетарите на ДУИ пред неколку месеци си ја рушија црквата на кале??? И тоа пред камери!!! Каде беа тогаш??? А иначе лесно е вака да ги тапаат младите до смрт, и да направат спектакуларни апсења со Љубе Бошкоски и со Велија Рамковски...
Во право си

Ракетарите и функционерите на ДУИ, нема да одговараат никаде

Сите осомничени досега се бранеа од слобода не беше побаран притвор. Инаку за делото кое им се става на товар за учество во толпа која имала за цел да стори кривично дело предвидена е казна до најмногу 3
години затвор. И додека пополека 13-то февруарскиот инцидент се расчистува молк за уривањето на црквата - музеј, настан кој претходеше и кој ги испровоцира пресметките по етничка линија.

Нема пријави за ноќното уривање го следеа истакнати функционери од ДУИ меѓу кои и заемник министерот за внатрешни Бучи, градоначалникот на Чаир Меџити. Бучи кој се појави и на тепачките на калето во улога на смирувач на страстите, па бараше ослободување на приведени, тогаш тврдеше дека одговара само пред лидерот Али Ахмети. Така и остана.

http://www.kanal5.com.mk/default.aspx?mId=37&egId=13&eventId=76585

17.06.2011

Член од
18 октомври 2010
Мислења
1.824
Поени од реакции
6.093
Контра ефект во смисла да се дознае се што се случува и за што се протестира. Па колку што пратам телевизија секој ден веке 12 дена е топ тема, на една телевизија вака на друга телевизија така. Мислам дека секој е веке одприлика свесен за како стојат работите освен за оние кои не сакаат да го прифатат како така. Но што со тоа ? и до каде вака ? Ако тебе контра ефектот ти е да се дознае што се случува тогаш успеавте во тоа.

Иначе не критикувам, најмалку ми е поентата тоа да го правам, и не завземам никаков став околу случувањата во врска со протестиве...

п.с !!!
Не знам јас ти кои телевизии ги имаш, изгледа различни се од моите. Стварно не можам веќе да се објаснувам и правдам! Јас знам зошто протестирам, исто и сите таму што се, ама важното е дека вие што не одите, a следите по ептен објективниве телевизии, ќе ни кажете уствари зашто сме таму. У реду е дечко, уживај. Пријатен ден, отидов јас на протест!

Anon

/b/ House /b/
Член од
13 декември 2007
Мислења
16.733
Поени од реакции
27.721
Гледам бумбар на сител и не ми се верува колку глуп народ има во земјава. Глупаци, глупаци до бескрајјјјјјјј...
Што сакам истово да им се случи на нивното родено дете па дали вака ќе зборуваат ти ебам глупаците:eek:
Ќути, денеска ја прелија чашата... имаат убиствена комбинација од ретардираност и гледачот знаат да го направат засрамен.
Значи кога гледам и кога ги слушам се срамам, сакам земјата да се отвори да ме проголта(клише but srsly).
Официјално прекинувам да ја гледам емисијата, ќе ми одземе уше некоја година од животот.

Toecutter

Biafran Baby
Член од
12 мај 2009
Мислења
5.243
Поени од реакции
2.444
Ќути, денеска ја прелија чашата... имаат убиствена комбинација од ретардираност и гледачот знаат да го направат засрамен.
Значи кога гледам и кога ги слушам се срамам, сакам земјата да се отвори да ме проголта(клише but srsly).
Официјално прекинувам да ја гледам емисијата, ќе ми одземе уше некоја година од животот.
Бојкотот е паметна работа и добро е да се практикува со сите овдешни медиуми кои се посрамотија со случајов.
Но и оние кои се јавуваат по такви емисии со испуштање крици на поддршка на убиството се твои и мои комшии,познаници,роднини...со еден збор добро е да се знае со кого се дели воздухот на овие 25.713км2, чисто ради паѓање на маските и вреднување на патриотизмот со неговата вистинска вредност.

Кога во една средина постојат возрасни луѓе кои поминале 30-40-50-60+ години на планетава а не научиле дека брутално убиство на млад човек без никаква причина, кој молел за својот живот и заташкување на злочинот од органите платени и задолжени од истите тие луѓе да ги штитат...не е оправдано и не е ништо друго освен злочин...се поставува прашање...WTF...aren`t the protests defeating the purpose...

Добар народ живеел овде хех...замислете да загусти малку во какво лице ќе се покажат...

Член од
15 јуни 2011
Мислења
77
Поени од реакции
21
Присуствував на протестот претходниот Петок,и сум МНОГУ РАЗОЧАРАН и НЕМА ШАНСИ УШТЕ ЕДНАШ ДА ОТИДАМ!!!

Бидејќи сум Навивач и МНОГУ ДОБРО ЗНАМ што е Полициска Бруталност,сум разочаран од некои поединци(некои кокошки,кучки и педери) кои учествуваа на протестот.причина:Еј Фала Богу што нема Комити,бидејќи тие се малоумни и ќе направат инциденти!!
Па се прашувам КОЈ ПОВЕЌЕ бил Малтретиран од Полиција,некој Комита(навивач) или некој си Мартин,Даниел,Петко,Станко,Љубе,Велија???........Срам да им е на тие НЕлуѓе!!

и мало потсетување за Македонските "анархисти и левичари"(хипици) ваква протестира таа ГРУПА на ЛУЃЕ,а не само да ми парадира со знамиња и маици на Че Гевари и Петокраки..
ГО СРАМИТЕ ТОА СВЕТСКО ДВИЖЕЊЕ

Man-ce-ster

fanatic
Член од
2 јануари 2009
Мислења
1.524
Поени од реакции
707
Абе не беше тој вехабистот на протести или така ми се виде?????

acetetovo

Македонец!
Член од
1 мај 2007
Мислења
4.002
Поени од реакции
2.375
I koja pravda se bara na protestite? Kolku sto gledam ubiecot e vo zatvor, si go priznal deloto, bez razlika dali e policaec ili obicen gragjanin. Vo stranstvo imate seriski ubici koi nizat po 15-20 zrtvi pred da gi uapsat pa nigde nema protesti.

Член од
21 мај 2008
Мислења
10.986
Поени од реакции
11.627
I koja pravda se bara na protestite? Kolku sto gledam ubiecot e vo zatvor, si go priznal deloto, bez razlika dali e policaec ili obicen gragjanin. Vo stranstvo imate seriski ubici koi nizat po 15-20 zrtvi pred da gi uapsat pa nigde nema protesti.
Под барањето правда не се мисли само за убиецот, туку и санкција за оние кои директно или индиректно го прикриле убиството. Каде се кривичните пријави за оние 4 припадници на полицијата кои му дозволиле на Спасов да замине од местото на убиството и му помогнале да го премести телото на Мартин? Всушност, ова не е единствен случај на бруталност на полицијата. На претходните страни некој постираше историја на полициската бруталност која датира од 2006, па и од порано. Многу од тие случаи завршија без никаква казна за сторителите. Ова се само некои од барањата, сите барања беа постирани тука истиот ден кога беа доставени до МВР.

Плус, спомнуваш сериски убиства во други земји...тоа го прават луѓе кои имаат одредени психички проблеми. Тука збориме за брутален акт од страна на припадник на полицијата. Од полицијата треба да се очекува да не штити, а не ние да се штитиме од нив.

Io Sono Interista

The original, one and only IoSono.
Член од
21 декември 2007
Мислења
28.619
Поени од реакции
59.432
Сакав да ти објаснувам... ама се премислив.

Ilumious

Патник, педер, поет, администратор, масон
Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.499
Што му објаснувате, од туѓина е он, ко јас да фатам на баба ми од Острејлија сега да и разглабам за убиствово, ќе треба 5 саати да се оставам на телефон.

acetetovo

Македонец!
Член од
1 мај 2007
Мислења
4.002
Поени од реакции
2.375
poentata mi bese i da se sprovedat sankcii nad ostanatite 4-ca, a ne se somnevam deka ce bide taka , koj ce garantira deka vo idnina nema da se sluci slicen akt, kolku pati do sega imalo vest policaec izvrsi ubistvo pa se samoubi, eden kup! Nikoj ama bas nikoj i nema nacin da se soprat vakvite ispadi, nikogas nema da znaes kako nekoja individua ce postapi vo odreden moment. MVR ne e samo jankulovska pa daj ce ja obesime i ce zavrsime so problemite. 5.000 policajci imas vo sistemot od koj sekoj moze da eksplodira.

Policiska brutalnost ima nasekade i se razbira deka sum protiv istata.

Bomerang da dudlas moze?

GoD.HateUSaLL

Фар акрос д диштанс
Член од
30 март 2008
Мислења
8.339
Поени од реакции
8.238
Па се прашувам КОЈ ПОВЕЌЕ бил Малтретиран од Полиција,некој Комита(навивач) или некој си Мартин,Даниел,Петко,Станко,Љубе,Велија???........Срам да им е на тие НЕлуѓе!!
Стварно.
И ја се прашувам, кој направил повеќе бељи на стадиони, некој Мартин, Даниел, Петко, Станко, Љубе, Велија или некој Комита? О_О

Член од
21 мај 2008
Мислења
10.986
Поени од реакции
11.627
poentata mi bese i da se sprovedat sankcii nad ostanatite 4-ca, a ne se somnevam deka ce bide taka , koj ce garantira deka vo idnina nema da se sluci slicen akt, kolku pati do sega imalo vest policaec izvrsi ubistvo pa se samoubi, eden kup! Nikoj ama bas nikoj i nema nacin da se soprat vakvite ispadi, nikogas nema da znaes kako nekoja individua ce postapi vo odreden moment. MVR ne e samo jankulovska pa daj ce ja obesime i ce zavrsime so problemite. 5.000 policajci imas vo sistemot od koj sekoj moze da eksplodira.

Policiska brutalnost ima nasekade i se razbira deka sum protiv istata.

Bomerang da dudlas moze?
Дел од барањата се зачестени психолошки тестови на припадниците на полицијата. Ако тој не може да се контролира зашто ја работи таа работа? И тоа да биде изговорот секој пат...изгубил контрола? Мора да има некакви промени, ама сега за после да не биде прекасно. Да добие сеа Спасов максимална казна, па да видам дали утре некој полицаец ќе го стори истото.

Acid

Frontman
Член од
22 јануари 2005
Мислења
35.206
Поени од реакции
34.442
Се моли шутрак да престане да тролува на темата, во спротивно ќе биде отстранет од дискусијата.
Се повеќе од еднократко лично мислење на оваа тематика и збогатување на темата со нови информации ќе биде окарактеризирано како тролување.

Да не речете „што сум дигал тастатура“ и да се чудите зошто сте банирани...

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom