Креационизам наспроти еволуционизам

DBack

gloveless
Член од
19 декември 2007
Мислења
5.372
Поени од реакции
2.556
Да бе расчепкал некој таму и одлучил дека дотичниот предмет е стар толку и толку. Абе Чорбаџија ви постираше една книга за мерењава ваши, шо не ја проичитате па да видите како мерат вашите научници?
Толку ти сече... ќе ти каже еден манипулатор нешпто и ти, трченката, ќе го врзеш тоа у крпче, па ќе се бламираш наоколу.

Кој е тој „што расчепкал“? Го знаеш ли ти тој човек? Знаеш ли што учел тој, што истражувал? Знаеш ли УОПШТЕ што е научно истражување? Знаеш ли што е тоа објективен податок, си помислил ли некогаш како се спроведува истражување? Имаш ли елементарни познавања од методологија на истражување?

Правиш ли ВООПШТО разлика помеѓу ВЕРОДОСТОЕН и НЕВЕРОДОСТОЕН ИЗВОР НА ИНФОРМАЦИИ?!?!

Ја мислам дека НЕ.

MIKI1

Поставувач на неодговорени прашања.
Член од
10 јануари 2008
Мислења
20.396
Поени од реакции
3.398
На дното на секоја страница ги имаш изворите на информации чиј кредибилитет можеш лесно да го провериш.
Де бе DBack, а Ти на кој начин го проверуваш „кредибилетот„ на изворите на тија и тија информации? Им се јавуеш на „мобиљка„, они Ти велат „...Да, ние сме во право...„ и Ти им велиш „..Да, јас Ви верувам на „жими мајка„?„....:D

Член од
19 март 2011
Мислења
18.984
Поени од реакции
40.199
Вистина велиш....

Гледам пак ми постираш линкови кон википедија за да научам нешто од таму. Абе Дибек таквите како тебе учат од википедија и од јутуб. Ќе прочитате една статија и еден јутуб клип и мислите дека станавте физичари експерти. Оној кој стварно сака нешто да научи, учи од други извори.
Од Православна Србија, или нешто слично?

gade

Augustus
Член од
12 април 2008
Мислења
4.850
Поени од реакции
5.169
За што учев ЕТФ бре за вакви идиоти ли да ми кажуваат дека све сум научил од википедија и јутуб.Ке се фрлам од зграда еј, ваму користи ГПС, а не ја признава теоријата на релативитетот, користи компјутер, а не ја признава за точна брзината на светлината.
Дај одете во ПМФ место професорите, предавајте, аман!

Член од
15 октомври 2010
Мислења
835
Поени од реакции
155
Кој е тој „што расчепкал“? Го знаеш ли ти тој човек? Знаеш ли што учел тој, што истражувал? Знаеш ли УОПШТЕ што е научно истражување?
Абе јас истото сакав да те прашам. Јас нити го знам нити му верувам, ама зошто ти му веруваш кога ни него го знаеш, нити знаеш како мерел, со што мерел, нити пак пред тебе измерил за ти да се увериш.
--- надополнето: Jun 17, 2011 2:23 PM ---
Преку интернет наука - физика, хемија, астрономија, не се учи.

DBack

gloveless
Член од
19 декември 2007
Мислења
5.372
Поени од реакции
2.556
Вистина велиш....

Гледам пак ми постираш линкови кон википедија за да научам нешто од таму. Абе Дибек таквите како тебе учат од википедија и од јутуб. Ќе прочитате една статија и еден јутуб клип и мислите дека станавте физичари експерти. Оној кој стварно сака нешто да научи, учи од други извори.
Да. Од Библијата, пишувана во 4 век од политичари и свештеници.

Очигледно не разбираш што е Википедија и како функционира таа. Очигледно е и дека не го разбираш терминот кредибилитет на изворот.

Очипарателна е и твојата склоност да потпаѓаш под влијание на манипулатори.

Кога за нешто сакаш да дискутираш, треба да се користиш со ФАКТИ, не со претпоставки или информации од извори КОИ НЕМААТ КРЕДИБИЛИТЕТ.

Од Википедија НЕ СЕ УЧИ. Од Википедија се почнува со учењето. Ти, слабо нешто со учењево, а?

Toecutter

Biafran Baby
Член од
12 мај 2009
Мислења
5.243
Поени од реакции
2.444
Јасно е од каде е инспирацијата за вакви писанија и кој е тој кој ги тера на такви работи...

Абе јас истото сакав да те прашам. Јас нити го знам нити му верувам, ама зошто ти му веруваш кога ни него го знаеш, нити знаеш како мерел, со што мерел, нити пак пред тебе измерил за ти да се увериш.

Споменат си е многу пати во откровението Јованово...

DBack

gloveless
Член од
19 декември 2007
Мислења
5.372
Поени од реакции
2.556
Де бе DBack, а Ти на кој начин го проверуваш „кредибилетот„ на изворите на тија и тија информации? Им се јавуеш на „мобиљка„, они Ти велат „...Да, ние сме во право...„ и Ти им велиш „..Да, јас Ви верувам на „жими мајка„?„....:D
Абе, простаку еден, седни научи прво што е информација. После земи научи што е извор. После, земи научи што е кредибилитет. Седни после месец-два (да не ти пукне тоа мозочето) па научи што е референца и корпус на знаење.

После, ако преживееш, ќе седнеме да збориме за тоа НА КОИ ИНФОРМАЦИИ МОЖЕШ, А НА КОИ НЕ БИ СМЕЕЛ ДА ИМ ВЕРУВАШ.
--- надополнето: Jun 17, 2011 2:32 PM ---

Се учи, се учи... ако имаш капацитет, нели. Не секој е створен за наука, нели. некои треба да се и амали, магационери, физикалци... Не секому му фаќа црпката, нели. Инаку, ОД ИНТЕРНЕТ СЕ УЧИ СЕ'. Секако, ако си доволно вешт да направиш разлика помеѓу ѓубре и злато.

За да на изворот му веруваш, ќе го провериш неговиот кредибилитет. Тоа значи дека ќе го идентификуваш типот кој тврди нешто, ќе го пребараш на интернет да видиш што школо учел (И КАДЕ ГО УЧЕЛ), каква професионална патека има, какви трудови објавил и, ШТО Е НАЈВАЖНО, што неговите колеги ширум светот викаат за неговите тврдења. Потоа, ќе ги пребараш критиките на неговата работа кои неретко се присутни, особено ако станува збор за некакво радикално или револуционерно тврдење.

После е лесно.

Секако, тоа е многу потешко од „Господ така вика“ или „така пишува во Библијата“.

Член од
19 март 2011
Мислења
18.984
Поени од реакции
40.199
Јасно е од каде е инспирацијата за вакви писанија и кој е тој кој ги тера на такви работи...

Споменат си е многу пати во откровението Јованово...
Vratata an adot e sekogas otvorena, duri i na praznici...

Toecutter

Biafran Baby
Член од
12 мај 2009
Мислења
5.243
Поени од реакции
2.444
Vratata an adot e sekogas otvorena, duri i na praznici...
Јован не трошел џабе мастило !
Знаел дека ќе има луѓе кои не сакаат покајание, кои под влијание на туѓи цркви и секти се обидуваат да ја искриват речта Негова и да донесат власт на темнината на светов.
Како да се искорени ова неверие и хулење...ццц...ова адско блато кое како жив песок голта невини души...

Член од
19 март 2011
Мислења
18.984
Поени од реакции
40.199
Јован не трошел џабе мастило !
Знаел дека ќе има луѓе кои не сакаат покајание, кои под влијание на туѓи цркви и секти се обидуваат да ја искриват речта Негова и да донесат власт на темнината на светов.
Како да се искорени ова неверие и хулење...ццц...
Burn, baby burn !

Purification through the flames...

gade

Augustus
Член од
12 април 2008
Мислења
4.850
Поени од реакции
5.169
Креацинизмов ке си умре полека исто како и тие што тврделе дека земјата е рамна.

MIKI1

Член од
10 јануари 2008
Мислења
20.396
Поени од реакции
3.398
Абе, простаку еден, седни научи прво што е информација.
Информацијата е „..негативен логаритам од нејзината веројатност...„. Кажи ми дека не сум во право!

Toecutter

Biafran Baby
Член од
12 мај 2009
Мислења
5.243
Поени од реакции
2.444
Burn, baby burn !

Purification through the flames...
Можеби е и време...
Плач небесен се слуша од нивните искривувања на Писмото, објавата и спасението кое Тој ни ги дарува за секој да разбере...
Уште и возгордеани во нивната адска мисија, не ни помислуваат на покајание...
Кажано е што им следува...

MIKI1

Член од
10 јануари 2008
Мислења
20.396
Поени од реакции
3.398
Креацинизмов ке си умре полека исто како и тие што тврделе дека земјата е рамна.
gade,

ај бе одговори ми на мојто прашање?...
А тоа дека Земјата била плоча, од кај знаиш? Баба Ти така Ти кажа? :) Наведи каде е тоа запишано во Светото Писмо!

Kajgana Shop

На врв Bottom