Матура

Ilumious

Патник, педер, поет, администратор, масон
Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.498
Не од четирите години. Како што знам јас само од четврта година и матура.
Од сите четири години ќе се важи. Ви постираше Иван формула како се пресметуваат бодовите поназад :)

Johnny B

Misogynist, racist, anti woke
Член од
15 февруари 2010
Мислења
11.651
Поени од реакции
11.774
и кај мене е така
:D Вака така имам точни :) Ќе се истера една тројка. Ама работата беше за повеќе...
--- надополнето: Jun 16, 2011 10:20 PM ---
Првото исто го утнав другите се така
Како го утна бе ти си англичанецот овде :)
--- надополнето: Jun 16, 2011 10:22 PM ---
Значи после матурава сум тотално разочарана од се!
Кај мене несмееш ни лево-десно да се вртиш е некад учебници се ваделе, колективно си одговарале , на пр. еден чита А Б Ц Ц А Б и после прават муабет зашто тоа така одговориле и цела училница исти одговори, во некои школи имаале тотална подршка од професорите да се консултираат меѓу себе па и на послабите есејот да им го напишат.
А да не збориме за тоа што пола ги имаа тестовите.

Кастастрофа, ужас, матурата е најголемо срање за земјава!
Затоа скалата ќе е висока и најсмотаните, што биле со најслаб успех овие 4 години ама се снашле и добиле прашања ќе имаат највисоки оценки и обезбедено место во државна квота.
Во право си! Потполно. Не ми е за друго криво туку ми е криво што ќе добијам слаба ( под слаба подразбирам се што не е 5ка или ете 4ка ) а сам решавав , додека некои дебили што цел живот кец имаа а сега групно решаваа, користеа мобилни за есејот итн и ќе имаат иста или повисока оцена. Ама тоа е.....:(
--- надополнето: Jun 16, 2011 10:23 PM ---
Од сите четири години ќе се важи. Ви постираше Иван формула како се пресметуваат бодовите поназад :)
Дај стави ја или барем кажи отприлика која страна е да не ја барам цела вечер

Член од
15 јуни 2011
Мислења
386
Поени од реакции
98
Во право си! Потполно. Не ми е за друго криво туку ми е криво што ќе добијам слаба ( под слаба подразбирам се што не е 5ка или ете 4ка ) а сам решавав , додека некои дебили што цел живот кец имаа а сега групно решаваа, користеа мобилни за есејот итн и ќе имаат иста или повисока оцена. Ама тоа е.....:(

не ми е криво за тројката (колку сум знајала толку сам напишала) криво ќе ми е кога ќе видам на списоко дека јас не сам примена кај што сакам да студирам за неколку бода помалку а некои што не заслужуват се!

Ilumious

Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.498
:D Вака така имам точни :) Ќе се истера една тројка. Ама работата беше за повеќе...
--- надополнето: Jun 16, 2011 10:20 PM ---

Како го утна бе ти си англичанецот овде :)
--- надополнето: Jun 16, 2011 10:22 PM ---

Дај стави ја или барем кажи отприлика која страна е да не ја барам цела вечер
Не работи пребарувањето на форумов моментално, да проработи ќе ги пишам и јас, или па ако Иван го види постов нека ги пише пак :)

Johnny B

Член од
15 февруари 2010
Мислења
11.651
Поени од реакции
11.774
не ми е криво за тројката (колку сум знајала толку сам напишала) криво ќе ми е кога ќе видам на списоко дека јас не сам примена кај што сакам да студирам за неколку бода помалку а некои што не заслужуват се!
Е па тоа тоа.....баш тоа. Затоа пропаѓа државава. Да не мешам сега политика ама така е. Кој стигна препиша, есеј набави по мобилен а јас да не можам да се свртам. Не е фер така :(

Ilumious

Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.498
Поени од прва до четврта.

Оцените од прва до четврта година носат вкупно 60.
Наоѓаш просек на сите четири години и ги множиш со 12. Значи ако си поминала со 5.00, имаш 60 поени. 5.00X12 =60

Поени од интерни предмети.
Од двата интерните предмети може да добиеш најмногу 16 поени.
(Оценка 1) Х 1.6 , пример 5Х1.6 =8
(Оценка 2) Х 1.6, пример 5Х1.6=8

Поени од проектна задача. Најмногу 4

Оценка Х 0.8, пример 5 Х 0.8

Поени од екстерни предмети.

Најмногу 20, т.е. по 10 од секој.
((Оценка 1) Х 2 Х перцентилен ранг)/100, пример (4 Х 2 Х 80)/100= 6.4
((Оценка 2) Х 2 Х перцентилен ранг)/100 - | |- (тука зависи и од факултетот, гледам на феит ако не е математика го множат пута 1)

Johnny B

Член од
15 февруари 2010
Мислења
11.651
Поени од реакции
11.774
Не работи пребарувањето на форумов моментално, да проработи ќе ги пишам и јас, или па ако Иван го види постов нека ги пише пак :)
Да бе...не работи. Не сакаш ти да им помагаш на колегите од Ливерпул !! :D Инаку мора да е од сите 4 години инаку овие и официјално ќе ги прогласам за ненормални!

Ilumious

Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.498
Да бе...не работи. Не сакаш ти да им помагаш на колегите од Ливерпул !! :D Инаку мора да е од сите 4 години инаку овие и официјално ќе ги прогласам за ненормални!
Ај сеа не зезај, чепкав по мислењана на Иван ко циган у контејнер :D

Mojso

uneducated knob
Член од
14 септември 2009
Мислења
4.710
Поени од реакции
12.707
абе знаев дека вие скопјаните не сте нормални...ами овие од Корчагин биле комплетно дргуа лига бе...мислам WTF БЕ ?!?!??! МАТЕМАТИКА ТЕСТОТ БЕШЕ ЛЕСЕН ?!?!?! WTF ?!? WTF ?!?!? WTF ?!?!?!?!?!?......единствено објаснување кое можам сам себеси да си го дам, е дека НАВИСТИНА сте ги имале тестовите, и затоа ви се лесни :/:confused:

Член од
27 ноември 2008
Мислења
1.433
Поени од реакции
341
абе знаев дека вие скопјаните не сте нормални...ами овие од Корчагин биле комплетно дргуа лига бе...мислам WTF БЕ ?!?!??! МАТЕМАТИКА ТЕСТОТ БЕШЕ ЛЕСЕН ?!?!?! WTF ?!? WTF ?!?!? WTF ?!?!?!?!?!?......единствено објаснување кое можам сам себеси да си го дам, е дека НАВИСТИНА сте ги имале тестовите, и затоа ви се лесни :/:confused:
Во која смисла тежок беше?
Ако навистина знаеше математика и вежбаше , всушност не беше претежок тестот. Доволно беше да ги решиш сите тестови матурски шо се паднале и да видиш шо се паѓа и шо финти треба да знајш. Не можиш математика од така само да добиеш добра оценка.

Mojso

uneducated knob
Член од
14 септември 2009
Мислења
4.710
Поени од реакции
12.707
да...али далеку беше од лесен.....ја не гледам по мене....деца што СТВАРНО знаат математика, после тестот излегуваа потресени, а и +малку време имавме......или целава оваа работа е сумлива, или ние во прилеп не знајме ич математика :p

С

сашенко

Гостин
Даваа дигитрони бе? Гледам денес носеа некои..

М

Мартин`

Гостин
Неможам да ја најдам, може линк или поточно како се пресметува ??
едит- веќе е ставена видов, фала!

Член од
27 ноември 2008
Мислења
1.433
Поени од реакции
341
да...али далеку беше од лесен.....ја не гледам по мене....деца што СТВАРНО знаат математика, после тестот излегуваа потресени, а и +малку време имавме......или целава оваа работа е сумлива, или ние во прилеп не знајме ич математика :p
Епа голема улога игра и основа колку имаш математика и зависи шо смер беше и колку ти ја форсираја.

Даваа дигитрони бе? Гледам денес носеа некои..
Не. А можеа да кажат на пример дека на празната страница можи да се пиши. lmao

Kajgana Shop

На врв Bottom