Матура

Ilumious

Патник, педер, поет, администратор, масон
Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.498
од кај знаеш дека една третина од тие ќе сакаат да одат на ФИНКИ? :D
Колку што гледав најдобра кампања имаше тој факултет како новоформиран, не би ме чудело ова да е точно :)
--- надополнето: Jun 15, 2011 11:39 PM ---
само ФИНКИ остана со понуда за информатика од СК....ПМФ и ЕЛЕКТРО ќе ги укинуваат смеровите....па сеа види ;)
Нема да ги укинат, на електро постојат уште ИКИ и ИНФО, само помалку примаат. Јас сум на ИКИ, не можат да не иселат 200 души :)

Johnny B

Misogynist, racist, anti woke
Член од
15 февруари 2010
Мислења
11.651
Поени од реакции
11.776
па нели врска немаш англиски?
хахаха абе за една 2ка можи да се среди. па ако даде Господ и една 3ка. Работата е за повеќе пошто и повеќе имав 4 години :D пак ќе речам прашањата се ептен глупави и двосмислени. Нека дадат нормални прашања плус граматика и немаме гајле...ама ова е ..... и на крај краева за кој к** ќе ми е мене есеј и слични срања?!

Mojso

uneducated knob
Член од
14 септември 2009
Мислења
4.710
Поени од реакции
12.707
да да ...слушав дека нов кадар ќе ви идел пошо сите професори заминаа на финки...ОСВЕН ЕДЕН :).....а мислам дека и вие имавте опција да изберете финки или електро.. ?

Ilumious

Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.498
да да ...слушав дека нов кадар ќе ви идел пошо сите професори заминаа на финки...ОСВЕН ЕДЕН :).....а мислам дека и вие имавте опција да изберете финки или електро.. ?
Имаме опција, мада уште не се знае дали професорите ќе предаваат само на ФИНКИ, или на Електро и ФИНКИ и кои воопшто ќе се согласат да предаваат и ваму и таму. Каша попара е, никој не знае ништо, мада јас ќе си останам на Електро :)
Башка еве ако некој матурант се мисли, се учи програмирање ако си одбираш и на Телекомуникации и на КСИА, и на Електроенергетика дури, ако му фаќа око некој од овие смерови и плус сака да учи програмирање.
--- надополнето: Jun 15, 2011 11:45 PM ---
уствари за равенката ја прв пат слушам ... Јода... ќе те шинам ако се заебаваш :D
Најголема мистерија е оваа равенка, не ми се верува овие од министерство и да чуле за неа, не се секирај :))))

Mojso

uneducated knob
Член од
14 септември 2009
Мислења
4.710
Поени од реакции
12.707
искрено...примарно ми е да ја положам матурава....не барам оценка...само да е поголема од 2ка :P....па аплицирам на финки...ако не бидне финки....тогаш електро....ама најверојатно ИКИ на електро......пошо иако сакам телекомуникации, викаат дека имало многу физика, а со физика не сум добар другар :)

Член од
17 август 2008
Мислења
98
Поени од реакции
10
читам и не можам да не се начудам стварно јако е ова со темите ама ако не е лошо вежбајте колку повеќе теми напишете толку поголема е веројатноста утре да напишете на 100 друга тема. Јас полагам математика па мислам дека добро се спремив прирачникот+тестовите од претходните години. Здравје само нека има па ќе биде утре ќе положиме и онака сите.​

Ilumious

Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.498
искрено...примарно ми е да ја положам матурава....не барам оценка...само да е поголема од 2ка :p....па аплицирам на финки...ако не бидне финки....тогаш електро....ама најверојатно ИКИ на електро......пошо иако сакам телекомуникации, викаат дека имало многу физика, а со физика не сум добар другар :)
Сите имаме физика прва година, еден и два :) На ТК во втора година има само еден глуп предмет основи на мерна техника што се жалат, теории има многу, иначе друго физика нема :)

Член од
16 јуни 2011
Мислења
1
Поени од реакции
0
Значи и јас сум матурантка и морам да признаам дека цел ден преседев на форумов. Не барам теми деф. (математика полагам) али морам да признаам дека It was quite a show! Се уште сум вчудоневидена како порадо би молеле за теми него да седнат и да научат.А гарантирам дека би им одземало едно 10 часа помалку од колку што потрошија молејќи...

Член од
16 јуни 2011
Мислења
3
Поени од реакции
1
se prikluciv na forumot sega momentalno za da vi bidam od korist ke vi dadam edna tema, no nema da vi ja kazam konkretno koja e ednata so sigurnost bese spomnata denes a vtorata ne ja napisal nikoj, eve ke vidite utre ke se uverite i samite
Пиши ја темата дај израдувај не. Благодарам однапред. :)

Член од
31 јануари 2011
Мислења
779
Поени од реакции
382
se prikluciv na forumot sega momentalno za da vi bidam od korist ke vi dadam edna tema, no nema da vi ja kazam konkretno koja e ednata so sigurnost bese spomnata denes a vtorata ne ja napisal nikoj, eve ke vidite utre ke se uverite i samite
Или се приклучи да истролаш док има време? (y)

S

StormRage

Гостин
Сите имаме физика прва година, еден и два :) На ТК во втора година има само еден глуп предмет основи на мерна техника што се жалат, теории има многу, иначе друго физика нема :)
Основи на мерења јас имав 2ра година средно... и беше боза

Kajgana Shop

На врв Bottom