Креационизам наспроти еволуционизам

DBack

gloveless
Член од
19 декември 2007
Мислења
5.372
Поени од реакции
2.556
Хвала, хвала...:D
Веќе сум поласкан...
--- надополнето: Jun 13, 2011 8:05 AM ---

Amen to that!:D
Ти изгледа не го разбираш значењето на терминот фанатизам.

...па уште е и поласкан кога го споредуваат со Луцифер. Go figure.

ЛеоЛе07

Не биди трол
Член од
8 октомври 2010
Мислења
879
Поени од реакции
375
Вчера гледав една програма на Discovery во која се објаснува еволуцијата на окото. Знам дека за ова зборувавме претходно на темава и се надевам дека нема да се развие повторно дискусија за тоа, ама видеото ми се виде интересно. Плус, има претпоставка за тоа колку време и колку генерации се потребни за да еволуира окото.

Прочитајте ги коментарите под видеото. Ќе видите колку е цивилизирана нашава дискусија во однос на тие. И од едните и од другите.

MIKI1

Поставувач на неодговорени прашања.
Член од
10 јануари 2008
Мислења
20.396
Поени од реакции
3.398
Ти изгледа не го разбираш значењето на терминот фанатизам.

...па уште е и поласкан кога го споредуваат со Луцифер. Go figure.
Не бе, ја ништо не разбирам, саде праам гужва на форумов...:D
--- надополнето: Jun 13, 2011 11:55 AM ---
Вчера гледав една програма на Discovery во која се објаснува еволуцијата на окото. Знам дека за ова зборувавме претходно на темава и се надевам дека нема да се развие повторно дискусија за тоа, ама видеото ми се виде интересно. Плус, има претпоставка за тоа колку време и колку генерации се потребни за да еволуира окото.

Прочитајте ги коментарите под видеото. Ќе видите колку е цивилизирана нашава дискусија во однос на тие. И од едните и од другите.
Штом успеам да го најдам „клипот„, ќе го поставам на форумов, за да видиш дека окото нема своја еволутивна претходница...

ЛеоЛе07

Не биди трол
Член од
8 октомври 2010
Мислења
879
Поени од реакции
375
Во секој случај, мора да му се подаде рака на Мики за фанатичноста со која ги брани своите ставови.Сигурно Севишниот му вдахнува сила :cool:
Добро е да има некој кој поставува глупави прашања. Никогаш немаше да научам некои работи. На пример за тоа како се зголемува генетскиот материјал, за Хомологна рекомбинација или овој сајт во кој служи за наоѓање на цитати во издадени научни трудови.

DBack

gloveless
Член од
19 декември 2007
Мислења
5.372
Поени од реакции
2.556
Не бе, ја ништо не разбирам, саде праам гужва на форумов...:D
Епа очигледно не.

Еден те споредува со ѓаол - ти се перчиш. Друг те нарекува фанатик - ти се топиш од радост.

Нешто очигледно не ти е јасно. Шо знам....

gade

Augustus
Член од
12 април 2008
Мислења
4.850
Поени од реакции
5.169
Мики и ти ли почна со дрогата...ццц...секој ден све повеќе замав зема, посебно кај верниците.Ти викам јас прејди во нашиот табор, за да се спасиш.

Io Sono Interista

The original, one and only IoSono.
Член од
21 декември 2007
Мислења
28.624
Поени од реакции
59.476
На Мики му одговара дискусија на ова ниво, и што почесто да се употребуваат фразите „не знам“, „што знам“, „кузнае“, „само бог знае“, „никој не знае“ итн... :)

MIKI1

Член од
10 јануари 2008
Мислења
20.396
Поени од реакции
3.398
Мики и ти ли почна со дрогата...ццц...секој ден све повеќе замав зема, посебно кај верниците.Ти викам јас прејди во нашиот табор, за да се спасиш.
Да, тековно сум „на игла„. Додуша, игла за слушање грамофонски плочи. :cool:

DBack

gloveless
Член од
19 декември 2007
Мислења
5.372
Поени од реакции
2.556
Да, тековно сум „на игла„. Додуша, игла за слушање грамофонски плочи. :cool:
За игла треба да знеш вена кај ти е. Према интелигенцијата, ти хорсот сигурно у нокт би си го пукал.

Според инфантилноста ти, најверојатно шеќерот од киндер јајцата те брлави овака. Земи намали. Више ич не е интересно.

MIKI1

Член од
10 јануари 2008
Мислења
20.396
Поени од реакции
3.398
Више ич не е интересно.
Во ред, тогаш прошетај се по некои поинтересни теми на форумов и остај ги другите да си помуабетат и да кажат што имаат да кажат...

DBack

gloveless
Член од
19 декември 2007
Мислења
5.372
Поени од реакции
2.556
Во ред, тогаш прошетај се по некои поинтересни теми на форумов и остај ги другите да си помуабетат и да кажат што имаат да кажат...
Што тоа ти имаш да кажеш на овие теми освен да се понашаш како малоумно дете?

Cannon

Doctor
Член од
22 март 2009
Мислења
5.101
Поени од реакции
5.841
сакам да ми одговори некој ако знае, ако господ ја создал земјата и човекот за седун дена, сакам да знам каде бил човекот за време на диносаурусите, и колку е стара земјата спрема библијата а колку спрема истражувањата?

DBack

gloveless
Член од
19 декември 2007
Мислења
5.372
Поени од реакции
2.556
сакам да ми одговори некој ако знае, ако господ ја создал земјата и човекот за седун дена, сакам да знам каде бил човекот за време на диносаурусите, и колку е стара земјата спрема библијата а колку спрема истражувањата?
Науката вика дека е околу 4 500 000 години.
Библијата вика дека е 5 700 години.

Ти што викаш?

Kajgana Shop

На врв Bottom