Матура

Член од
21 септември 2008
Мислења
14.586
Поени од реакции
14.387
п.с знае ли некој што може да се падне Француски во есејот дали има одредени теми што се знаат уште сеа ако знае некој нека пише ми треба многу
Ептен слично на претходните години ќе биде, така ни кажа професорот. Види таму, лани мислам имаше да напишеш писмо на некој далечен роднина дека ќе го посетиш на одмор од 60-80 збора, и есеј како си поминал на одмор така нешто од 80-100. Види си ги тестовите од лани, ако знаеш да напишеш за тие состави ќе немаш проблем за што и да ти дадат да напишеш.

Член од
24 декември 2007
Мислења
12.694
Поени од реакции
4.520
Ептен слично на претходните години ќе биде, така ни кажа професорот. Види таму, лани мислам имаше да напишеш писмо на некој далечен роднина дека ќе го посетиш на одмор од 60-80 збора, и есеј како си поминал на одмор така нешто од 80-100. Види си ги тестовите од лани, ако знаеш да напишеш за тие состави ќе немаш проблем за што и да ти дадат да напишеш.
Добро за тоа нема да биде толку тешко тоа граматиките се тешки ќе биде зафркнато фрацуски :)

Член од
29 октомври 2009
Мислења
7
Поени од реакции
1
ја незнам што се замарате толку со есејот, како што разбрав ќе носи 10 поени а ти треба саат време да го напишеш. Mене не ме бива за пишување есеи и не се замарам со тоа не го пишувам :)

Член од
21 септември 2008
Мислења
14.586
Поени од реакции
14.387
Добро за тоа нема да биде толку тешко тоа граматиките се тешки ќе биде зафркнато фрацуски :)
Мене па есејот ми е потежок него ли граматиките (ако може да се кажат граматики). Јас на македонски не знам да напишам некој есеј, не па на француски. :) Колку што видов од минатите години, има 8 вежби, 2 се есејот и писмото, и останатите се според текст да ги најдеш соодветните одговори, на прв поглед лесни ми изгледаа, само една ми беше така потешка, другите гола вода. Не ме страв за француски, само утре како ќе не биде, со господ напред. :)

GavolRulz

hippopotomonstrosesquipedaliophobia
Член од
23 март 2008
Мислења
12.686
Поени од реакции
11.476
Под тоа "локализација" се подразбира на кое место е напишано делото, или каде се одвива дејството во делото?

Член од
7 март 2009
Мислења
74
Поени од реакции
8
..нека е со помин..македонски да минам мислам ке се родам повторно :S
математика не е толку страшно, или само така ми изгледа одстрана..

Член од
24 декември 2007
Мислења
12.694
Поени од реакции
4.520
Мене па есејот ми е потежок него ли граматиките (ако може да се кажат граматики). Јас на македонски не знам да напишам некој есеј, не па на француски. :) Колку што видов од минатите години, има 8 вежби, 2 се есејот и писмото, и останатите се според текст да ги најдеш соодветните одговори, на прв поглед лесни ми изгледаа, само една ми беше така потешка, другите гола вода. Не ме страв за француски, само утре како ќе не биде, со господ напред. :)
Лесни се тие како што гледам текст има дадено и од тоа прашања а одговорите ги има во текстот тоа не е нешто тешко многу а за есејот зафркнато е на македонски и таму можеш да составиш а на француски малце потешко треба да го учиш..

E

elena.

Гостин
ја незнам што се замарате толку со есејот, како што разбрав ќе носи 10 поени а ти треба саат време да го напишеш. Mене не ме бива за пишување есеи и не се замарам со тоа не го пишувам :)
Минатите години двата есеи (уствари еден беше есеј, а другото извештај, молба, жалба или сл.) носеа по 13 бода, а годинава како шо ќе има еден есеј сигурна сум дека ќе носи минимум 13 бода, а можеби и повеќе.

И ДЕЧКИИИ спремни ли сте? Јас мислам ќе полудам уште малце, ајде нека дојде, нека заврши и готовоооо АААРГХ!
И читам погоре интерниве ви ги ставиле на 30ти, мене ми се на 20ти и 22ти. FML

Член од
25 ноември 2007
Мислења
464
Поени од реакции
19
Како што разбрав целиот тест има 80 поени, годинава. А есејот носи 13 па израчунајте дали треба да го пишувате или не :)))

F

FuckYouAll

Гостин
Нема потреба од паника, ова ви е исто како тестовите што ги правевме до пред 1 месец, само мааалце поголем.:D

legend

legend is back
Член од
25 април 2008
Мислења
1.527
Поени од реакции
235
Ме боле патиката шо сака нека биде веќе нека оде у к*урац матура ова она ми се напраи главата тапан :)

KESKOO

Форум зависник
Член од
13 март 2010
Мислења
178
Поени од реакции
3
Со среќа нека ни е утре ќе ни треба :sneaky:

Kajgana Shop

На врв Bottom