Матура

• Креатор на темата Креатор на темата elektro
  • Време на започнување Време на започнување
п.с знае ли некој што може да се падне Француски во есејот дали има одредени теми што се знаат уште сеа ако знае некој нека пише ми треба многу

Ептен слично на претходните години ќе биде, така ни кажа професорот. Види таму, лани мислам имаше да напишеш писмо на некој далечен роднина дека ќе го посетиш на одмор од 60-80 збора, и есеј како си поминал на одмор така нешто од 80-100. Види си ги тестовите од лани, ако знаеш да напишеш за тие состави ќе немаш проблем за што и да ти дадат да напишеш.

Ептен слично на претходните години ќе биде, така ни кажа професорот. Види таму, лани мислам имаше да напишеш писмо на некој далечен роднина дека ќе го посетиш на одмор од 60-80 збора, и есеј како си поминал на одмор така нешто од 80-100. Види си ги тестовите од лани, ако знаеш да напишеш за тие состави ќе немаш проблем за што и да ти дадат да напишеш.

Добро за тоа нема да биде толку тешко тоа граматиките се тешки ќе биде зафркнато фрацуски :)

ја незнам што се замарате толку со есејот, како што разбрав ќе носи 10 поени а ти треба саат време да го напишеш. Mене не ме бива за пишување есеи и не се замарам со тоа не го пишувам :)

Добро за тоа нема да биде толку тешко тоа граматиките се тешки ќе биде зафркнато фрацуски :)

Мене па есејот ми е потежок него ли граматиките (ако може да се кажат граматики). Јас на македонски не знам да напишам некој есеј, не па на француски. :) Колку што видов од минатите години, има 8 вежби, 2 се есејот и писмото, и останатите се според текст да ги најдеш соодветните одговори, на прв поглед лесни ми изгледаа, само една ми беше така потешка, другите гола вода. Не ме страв за француски, само утре како ќе не биде, со господ напред. :)

Под тоа "локализација" се подразбира на кое место е напишано делото, или каде се одвива дејството во делото?

..нека е со помин..македонски да минам мислам ке се родам повторно :S
математика не е толку страшно, или само така ми изгледа одстрана..

Мене па есејот ми е потежок него ли граматиките (ако може да се кажат граматики). Јас на македонски не знам да напишам некој есеј, не па на француски. :) Колку што видов од минатите години, има 8 вежби, 2 се есејот и писмото, и останатите се според текст да ги најдеш соодветните одговори, на прв поглед лесни ми изгледаа, само една ми беше така потешка, другите гола вода. Не ме страв за француски, само утре како ќе не биде, со господ напред. :)

Лесни се тие како што гледам текст има дадено и од тоа прашања а одговорите ги има во текстот тоа не е нешто тешко многу а за есејот зафркнато е на македонски и таму можеш да составиш а на француски малце потешко треба да го учиш..

ја незнам што се замарате толку со есејот, како што разбрав ќе носи 10 поени а ти треба саат време да го напишеш. Mене не ме бива за пишување есеи и не се замарам со тоа не го пишувам :)
Минатите години двата есеи (уствари еден беше есеј, а другото извештај, молба, жалба или сл.) носеа по 13 бода, а годинава како шо ќе има еден есеј сигурна сум дека ќе носи минимум 13 бода, а можеби и повеќе.

И ДЕЧКИИИ спремни ли сте? Јас мислам ќе полудам уште малце, ајде нека дојде, нека заврши и готовоооо АААРГХ!
И читам погоре интерниве ви ги ставиле на 30ти, мене ми се на 20ти и 22ти. FML

Како што разбрав целиот тест има 80 поени, годинава. А есејот носи 13 па израчунајте дали треба да го пишувате или не :)))

Нема потреба од паника, ова ви е исто како тестовите што ги правевме до пред 1 месец, само мааалце поголем.:D

Ме боле патиката шо сака нека биде веќе нека оде у к*урац матура ова она ми се напраи главата тапан :)

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom