Матура

Ilumious

Патник, педер, поет, администратор, масон
Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.498
Дали августовските тестови се полесни од јунските? Пошто се августовско шо имам решавано досега е гола вода. За математика зборам.:)
на кој факултет треба да идеш?
--- надополнето: Jun 13, 2011 1:57 AM ---
Вие што одбравте математика ама ИЧ неможам да ве РАЗ-БЕ-РАМ! o_O
ја полагав математика, на електро не можеш со ништо друго :)

Член од
25 јануари 2011
Мислења
2.263
Поени од реакции
5.081
^ Капа ви симињам на вас електрашите онака од срце :D

Ilumious

Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.498
ФИНКИ по се изгледа. Why asking? :D
Епа ако паднеш во јуни нема да идеш на прв уписен рок на факултетиве. Ако положиш во август ќе одиш на втор, ама нема да знаеш дали ќе има место на смерот што го сакаш, државна/приватна.
На електро кај мене во јуни се пополнија информатичките смерови, без разлика државна/приватна, ама не знам на ФИНКИ како ќе е заинтересираноста и кои смерови ќе се популарни, така да имај во предвид дека би морал да одбереш и друг, бекап смер во случај да нема место.

I

Intex

Гостин
Епа ако паднеш во јуни нема да идеш на прв уписен рок на факултетиве. Ако положиш во август ќе одиш на втор, ама нема да знаеш дали ќе има место на смерот што го сакаш, државна/приватна.
На електро кај мене во јуни се пополнија информатичките смерови, без разлика државна/приватна, ама не знам на ФИНКИ како ќе е заинтересираноста и кои смерови ќе се популарни, така да имај во предвид дека би морал да одбереш и друг, бекап смер во случај да нема место.
Не мислев на паѓање, туку од тестовите шо се августовски имам по над 90 бода, а јунскиот 2010 само го разгледав онака на брзинка.:D
Доста се фалам, како се смета перцептилен ранг? ... и оценките со рангот како одат?

Ilumious

Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.498
Не мислев на паѓање, туку од тестовите шо се августовски имам по над 90 бода, а јунскиот 2010 само го разгледав онака на брзинка.:D
Доста се фалам, како се смета перцептилен ранг? ... и оценките со рангот како одат?
Од кога ќе ви прегледаат се пресметува тоа, перцентилниот ранг значи од колку проценти што полагале си подобар.

Член од
21 ноември 2007
Мислења
10.719
Поени од реакции
9.429
Поради то што не бев влезен на Кајгана долго време немав пишано тука. Македонски како што гледав низ минативе тестови не е нешто тешко...треба концентрација и тоа е тоа. Единствено есејот зеза работа затоа што за се останато на тестот одговорот можеш да го најдеш во извадокот, а реално да правиме муабет секого не го бива да пишува есеј. Јас имам избрано математика како втор екстерен и се спремам некое време само пак како што се ближи матурата се чувствувам не многу сигурен...Тоа е од мене.. Со среќа на сите утре кои полагате па после да се надеваме на подобри резултати од истите :)

Член од
24 декември 2007
Мислења
12.694
Поени од реакции
4.520
Значи за есејот доколку имаме слободен избор и некоја тема а не е на пример Чичко Горјо пак можеме да пишуваме за таа како да сме ја одбрале од слободниот избор?

S

Sheldon Cooper

Гостин
денес двапати сум сонувал како полагам, првиот пат беше грозно и реално а вториот пат набрзинка :) лелееее...

Член од
27 август 2009
Мислења
1.540
Поени од реакции
1.671
Додека не паничев, не паничев, еве сега дочитувам тоа што ми остана од литаратура, Едгар Алан По и Шарл Боднер, и како ништо да не знам, ваљда од тремата е....
Ајде некој хуманитарец нека ни ги даде прашањата од матурата :D
Шала на страна ги гледам прашањата од изминативе години, лесни се...очигледно дека кај есејот се губат најмногу бодови

Gunner_L

Lord , Lord Bendtner
Член од
7 април 2009
Мислења
922
Поени од реакции
500
Значи за есејот доколку имаме слободен избор и некоја тема а не е на пример Чичко Горјо пак можеме да пишуваме за таа како да сме ја одбрале од слободниот избор?
Те молам правопис утрe полагаме :P
Инаку лесно е само концентрација .. јас сега го повторувам речникот , идеите и местата на случувања , по шо гледам има такви зезнати прашања ..

Слободната тема терба да се пишува како есеј или како темите мак. шо ги пишуваме ? ? ..

Член од
17 август 2009
Мислења
3.678
Поени од реакции
5.305
јас колку што памтам од лани, многу повеќе имаше граматика отклку делата што сте ги работеле по македонски, и најмногу обрнете внимание на есејот, да ви биде по сите параметри напишан (наслов, воведен ,главен завршен дел, некое свое мислеше искажано, идр што ви кажале што е битно)
а англиски беше боза

Член од
12 март 2008
Мислења
51
Поени од реакции
8
а да прашам, утре полагањето е 1 саат покасно од предходните години, од 10 саат така?

Член од
24 декември 2007
Мислења
12.694
Поени од реакции
4.520
да од 10 е..

п.с знае ли некој што може да се падне Француски во есејот дали има одредени теми што се знаат уште сеа ако знае некој нека пише ми треба многу

Kajgana Shop

На врв Bottom