Припадник на полицијата претепал момче до смрт! - ПРОТЕСТИ ПРОТИВ ПОЛИЦИСКАТА БРУТАЛНОСТ

Статус
Затворена за нови мислења.
Член од
19 септември 2009
Мислења
5.081
Поени од реакции
4.932
Веќе некое време не гледам а1 и сител, и сум во потрага по опција на 3 макс дали може да се отстранат тие телевизии!!! ако некој знае нека кажувА!

Член од
28 октомври 2005
Мислења
8.293
Поени од реакции
1.646
Член 135 од Кривичниот Законик :
(1)Тој што немоќно лице кое му е доверено или за кое е должен да се грижи, ќе го остави без помош во прилики опасни за животот или здравјето, ќе се казни со затвор од три месеци до три години.
(2)Ако оставеното лице поради тоа го загуби животот или е тешко телесно повредено или здравјето му е тешко нарушено, сторителот ќе се казни со затвор од една до пет години.

Член 136 ( неукажување помош ), Кривичен законик :
Тој што нема да му укаже помош на лице кое се наоѓа во состојба на опасност за животот, иако тоа можело да го стори без опасност за себе или за друг, ќе се казни со парична казна или со затвор до една година.

Значи протестот е и за тие што гледале другите полицајци а не пружиле помош. Значи според законот сите полицајце што биел тамо треба да бидат осудени.

Hurin

Pokerface bastard
Член од
3 јуни 2009
Мислења
8.543
Поени од реакции
14.678
има најави во прилеп за протести ??
сакам да учествувам, бев во битола на кратко(дека имав работа) ако има во прилеп известете ме

Принцезичка

courage is contagious
Член од
12 декември 2008
Мислења
1.556
Поени од реакции
348
Прочитав некаде дека бил ослободен специјалецот ( вака ненаспан)
Потврда некаде?

Z

Zoza

Гостин
i jas procitav na eden forum deka ubiecot bil pusten vistina e? Ako e togas SRAMOTA....

Член од
14 ноември 2009
Мислења
17.318
Поени од реакции
15.571
„Алфите“ требало да бидат распуштени уште во 2008, барем така ветил некој од нашите претставници на состанок во ОН, да не го тупам многу, еве ви што било кажано од некој од нашите, но и што било препорачано од ОН:

Еве линк и за да го погледнете целиот документ: http://www.unhcr.org/refworld/publisher,CAT,,MKD,4885cf842,0.html

Член од
21 мај 2011
Мислења
165
Поени од реакции
77

• Pravda123 June 11 Линк
    Повторно, на 14ти Јуни (вторник), во 17:00 часот ќе се оддржи мировен протест ПРОТИВ ПОЛИЦИСКОТО НАСИЛСТВО!!!
    Збирно место е градскиот плоштад, поточно кај споменикот Батко Ѓорѓија.
    Секаква добронамерна помош е добредојдена. Од шерување на евентот, покана на пријатели, па се до транспаренти и други “реквизити“.
    Протестот е организиран спонтано, партиски е ЦЕЛОСНО НЕЗАВИСЕН, нема организатори, нема лидери. Пред и после протестот учесниците разговараат за следните акции... Исто, протестот е самофинансиран од учесниците, а и најважно, протестот е НЕНАСИЛЕН!

Syn

https://www.youtube.com/watch?v=zBkuNpgACH0
Член од
23 декември 2007
Мислења
29.936
Поени од реакции
45.069
Значи протестот е и за тие што гледале другите полицајци а не пружиле помош. Значи според законот сите полицајце што биел тамо треба да бидат осудени.
Незнам колку си во тек со настаниве но според известувањата на МВР полицајците ништо не виделе, пристигнале таму кога веќе го нашле телото што е уште една од низата апсурдности од оваа институција која се коси со она што го кажаа оние очевидци кои всушност повеќе знаеа од МВР во понеделникот бидејќи на крај Се испадна како што известија они пред камерите.

Друга работа, океј бе, полицајците што дошле до телото не виделе кој го направил тоа, али истите не виделе и траги на насилство ? Ха ! Од проблем во проблем самите влегуваат ... ако.

A

Auditore

Гостин
Brutality
Инаку, ако се распуштат алфие, па кој ќе ме мава со авто друг кога нема да носам кацига ?
Ох..

La Española

Лекот е отров!
Член од
1 февруари 2007
Мислења
1.808
Поени од реакции
556
Мене не ми е јасно кај се снимките од камерите на плоштад?

Ilumious

Патник, педер, поет, администратор, масон
Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.498
Изгледа не се функционални камерите, како што кажа Бидиков, само за украс се ставени.

аллександар

Вечно ненаспан
Член од
5 мај 2006
Мислења
7.381
Поени од реакции
2.522
абе кои камери жити се најмило. запознаен си дека пола од нив не ни работат? не само на плоштад туку и оние шо се по семафорине поставени пола не работат... единствена снимка ако има од онаа камерана над ЕСМ што е ( мислам дека е над есм )

Член од
18 јули 2010
Мислења
74
Поени од реакции
7
Не ми е јасно како може да барате распуштање на ЕСЗ Тигар?Па знаете ли што имаат направено Тигрите за Македонија?Во 2001 во Бродец во Радуша!Само трошок ке се прави на државата.Треба да се прават психолошки тестови како што има во Волците и Ренџерите во АРМ.Не може за дело на еден член да се криви целата единица,овие денови А1 до максимум ја оцрни Единицата што не е добро затоа што не се цени тоа што го имаат направено за Македонија.За убиецот доживотна мора али не трескајте глупости со барање за распуштање на ЕСЗ и формирање на новa специјална единица,па кои луѓе ке одат во таа единица вие што само седите пред компјутер?Не него истите тие што се во Тигрите!

Ilumious

Патник, педер, поет, администратор, масон
Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.498
Брат му на Мартин кажа дека татко му не се јавил во Сител да замоли да прекинат протестите, не видов дали некој го пиша ова во темава.

Chapstick

Сам свој психолог
Член од
7 август 2009
Мислења
2.986
Поени од реакции
311
Брат му на Мартин кажа дека татко му не се јавил во Сител да замоли да прекинат протестите, не видов дали некој го пиша ова во темава.
Очајни им се веке обидите да ги сопрат протестите...

@ХристијанМКД никој не рече да останеме без единица,да се распуштат НО да се формираат нови изгледа читате само тоа што ви одговара

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom