Совети околу мотоцикли

ice_cube

The SexX.
Член од
16 јули 2008
Мислења
2.240
Поени од реакции
309
Карлин (а и за тебе важи) може и мене и на Дивајдер а и на сите како нас само да ни позавиди што нема мадиња да живее како нас! ;)
Не секој може да си дозволи мотор, не бидете толку нападни бе :D
Ако имаа пари луѓево мислиш веспи ќе возеа? :/

Член од
17 ноември 2008
Мислења
344
Поени од реакции
15
ZZZ DRUGARI :) me interesira dali nekoj ima iskustvo so motor od markata na BENELLI ? zainteresiran sum za zemanje BENELLI 49x kazvajte imat nekoja mana ? informacii ..? :) FALA POZZ

Член од
29 јули 2005
Мислења
2.973
Поени од реакции
178
ZZZ DRUGARI :) me interesira dali nekoj ima iskustvo so motor od markata na BENELLI ? zainteresiran sum za zemanje BENELLI 49x kazvajte imat nekoja mana ? informacii ..? :) FALA POZZ
Друже на времето Бенели беше добра марка италијанска, ама пред година дена ја купија кинези и е во ранг на keeway и остала компанија. Мислам дека и исти машини имаат. Поздрав

Torte Mobile

Модератор
Член од
29 ноември 2007
Мислења
7.099
Поени од реакции
1.885
Поголемиот број на акции се на кивеј, така да слични се со машините и квалитет, не е тоа бенели од порано но сепак се добри, квалитет и цена помеѓу кинеските играчки и италијанските априлија, пијаџо и слични

Член од
17 ноември 2008
Мислења
344
Поени од реакции
15
:) pak jas gledam na pazar3, reklama5 sto e rrabotata so JET FORCE ? tolku nese kvalitetni ? sekoj 3 oglas DELOVI za jetforce imal nekoj iskustvo oti sum vo plan da zemam motor a mn mi se bendisvuaat :)

Torte Mobile

Модератор
Член од
29 ноември 2007
Мислења
7.099
Поени од реакции
1.885
:) pak jas gledam na pazar3, reklama5 sto e rrabotata so JET FORCE ? tolku nese kvalitetni ? sekoj 3 oglas DELOVI za jetforce imal nekoj iskustvo oti sum vo plan da zemam motor a mn mi se bendisvuaat :)
Па и си има проблеми точно ... ако веќе даваш мн кеш за пеесче тогаш дај за априлиа, џилера ...

Член од
17 ноември 2008
Мислења
344
Поени од реакции
15
:) abe sto motori se ovie PHOENIx 125 .. ? gledam mn eftini se iskustvo ? zadovolni ? pisete pozz :)

Член од
17 ноември 2008
Мислења
344
Поени од реакции
15
KUPUVAM APRILIA sr50 so dogovor za plakanje na RATI ! :)

Член од
21 април 2009
Мислења
44
Поени од реакции
1
ми треба препорака за мотор. јас гледав hamachi ваков модел ама слушнав дека многу трошел.некоја препорака?

Dzish

unlike any other...
Член од
15 февруари 2007
Мислења
13.994
Поени од реакции
2.689
Предлог до админите или модераторите:

Темава да се подели на 2 теми:

1. Совети околу мотоцикли со работна запремнина над 50 ццм
2. Совети околу мотоцикли со работна запремнина до 50 ццм

Сметам дека е потребно диференцирање на поимот „мотор“ кога зборуваме за превознои средство на 2 тркала со мотор. Оние кои возат прдалчиња до 50 ццм за кои не е потребна „А“ категорија возачка дозвола неможат да се сметаат за мотоциклисти и на таквите дискутанти и дискусии не им е место во една тема заедно со сите други, или пак обратно, на оние кои се мотоциклисти со положен возачки испит од „А“ категорија не им е место во дискусија и тема за прдалчиња до 50 ццм.
А еден предлог Џиш да ви дај...

Jas potpolno se slozuvam so Mandrak.
Nema rezon da se diskutira za seriozni motori i moto diskusija za vistinski motocikli zaedno i na isto mesto so motobiciklite t.e prdalcite!
Пошто имате намера да дискутирате „сериозно“ да си почните комуникација на профил... па немора да се мешате со обичните смртници... Шега на страна. Освен вас двата, негледам никој друг што се наоѓа навреден. Не ви е јасно дека секој не можи да си дозволи да има 1100 кубици в гаража? Од друга страна, најголем дел од читачите на форумот се деца со возраст 16-23 години. Кој нормален би му дал 4 цилиндричен мотор на дете?

Член од
27 март 2011
Мислења
3
Поени од реакции
1
Пред некое време се заинтересирав за купување на Keeway Superlight 125 кубика. Ме интересира дали некој имал ваков мотор, колку е регистрација и такви слични работи.....
Совет??

Член од
12 јуни 2011
Мислења
82
Поени од реакции
1
Може само некој да ми каже дали со натполнети 15 години може да се полага за моторче до 50цц и ако може кој вид на возачка категорија треба да се полага..

Dzish

unlike any other...
Член од
15 февруари 2007
Мислења
13.994
Поени од реакции
2.689
Може само некој да ми каже дали со натполнети 15 години може да се полага за моторче до 50цц и ако може кој вид на возачка категорија треба да се полага..
M категорија... можи да се полага со 14 наполнети години. Се добива само со полагање на тестови.
--- надополнето: Jun 13, 2011 6:00 AM ---
Пред некое време се заинтересирав за купување на Keeway Superlight 125 кубика. Ме интересира дали некој имал ваков мотор, колку е регистрација и такви слични работи.....
Совет??
За 150 кубици, регистрација + осигурување е 4000 денари. Тука некаде е и 125-ката. Со напомена дека ако го купиш ново, имаш трошок за таблица 1300 денари.

Kajgana Shop

На врв Bottom