Erepublik - помогнете на еМакедонија

Член од
12 април 2010
Мислења
10.060
Поени од реакции
15.032
мразам створења од типот: делам тенкови, лепче за претплата, па уште напишете го бројот на претплатата ... Какви циганаана има значи, ич не им го разбирам филмот.
така е во реален живот...барем во Македонија :) гласај за мене...ќе добиеш нешто .)
се стана нати го дај ми го :) ако ми се бендиса статија ќе се претплатам......во инбокс гледам претплати се на статијата....во фејсбук стил...ај лајк плс..........:)

Macedonia>>Europe

Faster Than Light
Член од
6 јуни 2007
Мислења
2.582
Поени од реакции
836
Една
така е во реален живот...барем во Македонија :) гласај за мене...ќе добиеш нешто .)
се стана нати го дај ми го :) ако ми се бендиса статија ќе се претплатам......во инбокс гледам претплати се на статијата....во фејсбук стил...ај лајк плс..........:)
Една многу добра статија од Струмјанин на темава:
http://www.erepublik.com/en/article/-str-1-1782760/1/20
:)

Член од
12 април 2010
Мислења
10.060
Поени од реакции
15.032

Macedonia>>Europe

Faster Than Light
Член од
6 јуни 2007
Мислења
2.582
Поени од реакции
836
во последно време не читам никакви статии...ама кога се работи за Струме Наш :) паметен е човекот......сепак Претседател беше :)
Ѕвер е човекот докажа дека под добро водство Македонците се несопирливи.

Член од
21 јули 2009
Мислења
876
Поени од реакции
462
пер многу е наполеон бе
1.79 = 500 денари е тоа будала
не се исплати, всушност НАЈмалце се исплати
добро бе брат али за брзо кревање на сила се исплати!
ја неколку месеци веќе неам ни ден пропуштено да не сум на наполеон!
иначе има регрутација во алфи во тек, се примаат со над 1800 сила, секој ден добивате 300 и 6 тенка ама треба и да сте присутни на чет.

statusQuO

Модератор
Член од
18 јуни 2008
Мислења
13.038
Поени од реакции
7.617
добро бе брат али за брзо кревање на сила се исплати!
ја неколку месеци веќе неам ни ден пропуштено да не сум на наполеон!
иначе има регрутација во алфи во тек, се примаат со над 1800 сила, секој ден добивате 300 и 6 тенка ама треба и да сте присутни на чет.
дечко, од кај толку пари секој ден со наполеон да тренираш бе?

Воин без Коњ

краток и јасен
Член од
18 септември 2010
Мислења
850
Поени од реакции
1.213
Зашо го советувате да не отвара фирми бе?
Јас па скоро и ич не се борам само за да заштедам и даотварам некоја фирма. Само рибници и Q1 пекари си отварам. Имам 7 пекари, 4 рибници и 3 житари. Дневно околу 700 лебчиња продавам по цена од 0.60 до 0.80. Зависи како. Сеа нешо рипна златото иначе имаше период си вадев 2 GOLD на ден.

Иначе да ви се надоврзам на муабет за тренинг... 3-4 месеци ја играм играва и ни еднаш не сум тренирал ни со тој бустер од 0.19 GOLD. Па камоли Наполеон... скапо е тоа бе.

Член од
21 јули 2009
Мислења
876
Поени од реакции
462
дечко, од кај толку пари секој ден со наполеон да тренираш бе?
Брат играм од октомври, имав доста заштедено имав билетара и сега само што ги допродадов имав преку 300 ку2 билети останато...
Исто предтоа имав и камењара на ден преку 10 голд се вадеа додека не ги укинаа...
И направив резерва голд и иам..
Сега од реферали вадам просек 0,5 голд на ден, од фирмите плус и играм на ММ или препродавам тенкови :)
А и да неам заработка иам заштеда доста па се покривам.
Намерно не отворам фирма од голем квалитет дека знам за да си ги вратам парите ќе ми треба долго време...

Зашо го советувате да не отвара фирми бе?
Јас па скоро и ич не се борам само за да заштедам и даотварам некоја фирма. Само рибници и Q1 пекари си отварам. Имам 7 пекари, 4 рибници и 3 житари. Дневно околу 700 лебчиња продавам по цена од 0.60 до 0.80. Зависи како. Сеа нешо рипна златото иначе имаше период си вадев 2 GOLD на ден.

Иначе да ви се надоврзам на муабет за тренинг... 3-4 месеци ја играм играва и ни еднаш не сум тренирал ни со тој бустер од 0.19 GOLD. Па камоли Наполеон... скапо е тоа бе.
ептен стиснат ти бре :D

TheGamer

аут оф мај мајнд...
Член од
11 јуни 2009
Мислења
265
Поени од реакции
8
ме интересира дали може да продадеш фабрика во маркетплејс ..имам 4 голд а ми требаат 10 голд за да купам фабрика за оружје за да направам апгрејд на ова новото од вчера ..town hall или како се викаше ...е сега дали можам некако да ја продадам фабриката за храна и да купам фабрика за оружје ..пошто гледам во маркетплејс се продаваат фабрики .. а јас никако не можам да ја ставам мојат а..

Донев

★★
Член од
9 мај 2008
Мислења
35.752
Поени од реакции
52.714
ме интересира дали може да продадеш фабрика во маркетплејс ..имам 4 голд а ми требаат 10 голд за да купам фабрика за оружје за да направам апгрејд на ова новото од вчера ..town hall или како се викаше ...е сега дали можам некако да ја продадам фабриката за храна и да купам фабрика за оружје ..пошто гледам во маркетплејс се продаваат фабрики .. а јас никако не можам да ја ставам мојат а..
Каква фабрика сакаш да продадеш? За леб или food raw?

Б

Бат Елохим

Гостин
mislam deka ne se prodavaat besplatnite ni se brisat. samo mesto zafakaat...

Член од
28 мај 2008
Мислења
3.231
Поени од реакции
4.103
Ми падна една идеја на памет за ова надградбава на енергијата... Пошто бара нели Q2 пушкарница, за да не правам моја, дали можи да се договорам со некој што го знам, да му ја купам, да надоградам и да му ја продадам пак нему за истата цена?

Drettica

Graxhanin of Severstan
Член од
24 ноември 2008
Мислења
12.625
Поени од реакции
14.933
Лебот 0.01 мкд. o_O

Apokalipto

Tredici
Член од
4 март 2007
Мислења
15.576
Поени од реакции
2.585
Ми падна една идеја на памет за ова надградбава на енергијата... Пошто бара нели Q2 пушкарница, за да не правам моја, дали можи да се договорам со некој што го знам, да му ја купам, да надоградам и да му ја продадам пак нему за истата цена?
10 дена мора да ја чуваш фирмата... после купување.

Бтв... копилињава почнаа да ми стискаат репорти... добив фп за НИШТО ...без причина, од ведро небо

Kajgana Shop

На врв Bottom