Erepublik - помогнете на еМакедонија

N

Nicky Santoro

Гостин
180 gold?
Ги купи бе?
Иначе, не тренирај со 1.79, мислам се исплати ако имаш вишак пари за фрлање, а чисто сумњам. Тренирај си со 0.19 50% пошо е нај cost-effective.
да ги купив , за тренингов ќе те послушам, а нешто со компанија совет? да купам нешто за лебчина? треба некој бизнис да се напрај :)

statusQuO

Модератор
Член од
18 јуни 2008
Мислења
13.038
Поени од реакции
7.617
да ги купив , за тренингов ќе те послушам, а нешто со компанија совет? да купам нешто за лебчина? треба некој бизнис да се напрај :)
чекај не купувај ништо сеа
само тренирај 0.19 за STRENGTH (не за работа (work skill)) и нишо друго
сеа секој може да си праи леб, имаш фирма мислам и ти со 3 житари, така да не пипај тоа
оружја ако купуваш фирма - само q5 пошо другиве скоро никој не купува послаби оружја од q5...ама па таа фирма е 342 злато минимум...шо не ти се исплати пошо е огромна долготрајна инвестиција
почекај малце нека се смени малце економијава па ќе си видиш
ако толку сакаш да купиш фирма, има лицитација од државните фирми (појма неам зашо ги шиткаат).
http://www.erepublik.com/en/article/-mze-1-1793983/1/20

N

Nicky Santoro

Гостин
ovie q3 firmive se prodavaat za 72 gold...a po kolku oruzja na den ke proizveduva od niv?

Bojan Van Buuren

Колектор
Член од
11 април 2008
Мислења
8.394
Поени од реакции
12.058
имам 180 голд сум 18ти левел
што е најпаметно да направам? да се тепам и да кревам левели мислам дека не е добро , оти јачината ми е 117 и е мн малце губам мн ссила во битките... во план сум да тренирам некое време од јакиот тренинг 1,79голд (наполеон мислам дека се викаше ) некој совет од поискусните.. оти е играм само 6-7 денови играва незнам ни што е ни како е....или нешто компанија да се отвори или нешто за лебчина фабрика да земам?
Можеш мене да ми донираш нешто од голдот за почеток :D:D:D
Со оглед на тоа што имаш малце сила не се бори со голд зошто ништо нема да постигнеш, само ќе направиш малце инфлуенс што нема многу да значи. Најдобро ти е да тренираш со 0.19 бустерот и ако не го фати периодот кога делеше плато фирми за жито и за леб тогаш направи си 1 фирма за жито од 10 или 35 голд и една фирма за леб колку да можеш бесплатно да се лечиш сам. Ако сакаш побрзо да качуваш ранк кога ќе се тепаш употребувај Q5 тенкови. За фирмите можеш и некоја од лицитација да купиш од министерствата што се продаваат. Весник отвори само ако ептен си заинтересиран за пишување весници, зошто ММ медал не се добива така лесно (мене ми требаа месец и нешто) и така ќе видиш само дека ти пропаднале парите. Адни ме на ереп ник Bojan Almighty и прашај ме ако имаш нешто нејасно :)

statusQuO

Модератор
Член од
18 јуни 2008
Мислења
13.038
Поени од реакции
7.617
ovie q3 firmive se prodavaat za 72 gold...a po kolku oruzja na den ke proizveduva od niv?
http://wiki.erepublik.com/index.php/Productivity_formula
башка немој...ти викам, 72 злато ти е 21600 денари
малце статистика на ден ако праиш накај 12 оружја (поише слабо) ќе ти требаат 12*30 WRM = 360 WRM = 57 денари
12 оружја направени * 6.90 = 82 денари
дневен ќар 82-57=25 денари фиктивен ќар (сам да работиш)
за да исплатиш 21600 денари (72 злато шо си ги дал за фирмата) треба да работиш 864 дена у таа фирма за да стигнеш на 0 и после 864тиот ден си уствари у вистински ќар

ако ти се даваат 72 злато кои моеш да ги извадиш за 864 дена ондак купи си :)
Можеш мене да ми донираш нешто од голдот за почеток :D:D:D
Со оглед на тоа што имаш малце сила не се бори со голд зошто ништо нема да постигнеш, само ќе направиш малце инфлуенс што нема многу да значи. Најдобро ти е да тренираш со 0.19 бустерот и ако не го фати периодот кога делеше плато фирми за жито и за леб тогаш направи си 1 фирма за жито од 10 или 35 голд и една фирма за леб колку да можеш бесплатно да се лечиш сам. Ако сакаш побрзо да качуваш ранк кога ќе се тепаш употребувај Q5 тенкови. За фирмите можеш и некоја од лицитација да купиш од министерствата што се продаваат. Весник отвори само ако ептен си заинтересиран за пишување весници, зошто ММ медал не се добива така лесно (мене ми требаа месец и нешто) и така ќе видиш само дека ти пропаднале парите. Адни ме на ереп ник Bojan Almighty и прашај ме ако имаш нешто нејасно :)
Извини унмик али хејтам гагатори, знам дека иако го маскираше со шала - али потајно стварно сакаше да ти донира пари.
Иначе горе доле скоро истото ко ја шо кажав само моето поткрепено со статистика.

Bojan Van Buuren

Колектор
Член од
11 април 2008
Мислења
8.394
Поени од реакции
12.058
Извини унмик али хејтам гагатори, знам дека иако го маскираше со шала - али потајно стварно сакаше да ти донира пари.
Иначе горе доле скоро истото ко ја шо кажав само моето поткрепено со статистика.
Малце шала на никој не му е на одмет :D
Како и да е аднете ме за птијател, нема да ви барам голд :D
Ник : Bojan Almighty

Б

Бат Елохим

Гостин
мразам створења од типот: делам тенкови, лепче за претплата, па уште напишете го бројот на претплатата ... Какви циганаана има значи, ич не им го разбирам филмот.

statusQuO

Модератор
Член од
18 јуни 2008
Мислења
13.038
Поени од реакции
7.617
мразам створења од типот: делам тенкови, лепче за претплата, па уште напишете го бројот на претплатата ... Какви циганаана има значи, ич не им го разбирам филмот.
абе тоа е океј, мразам коа морам да шаутувам за леб и да ги аднам у френд за да проверат...
иначе такви со претлата и тенкови лебови е топ за почетници...само од весници може да се храни

Б

Бат Елохим

Гостин
а бе ова ли е статија? :confused: Мислам не ми е тешко да кликнам ако ми каже ај претплати се, ама наслов некој бомбастичен, мислиш има нешто напишано да вреди за кликот и отвараш ова :)
HAIL ScymeX!
HAIL Macedonia!
HAIL One

statusQuO

Модератор
Член од
18 јуни 2008
Мислења
13.038
Поени од реакции
7.617
а бе ова ли е статија? :confused: Мислам не ми е тешко да кликнам ако ми каже ај претплати се, ама наслов некој бомбастичен, мислиш има нешто напишано да вреди за кликот и отвараш ова :)
HAIL ScymeX!
HAIL Macedonia!
HAIL One
да да, може барем да пише нешо паметно :)

Член од
12 април 2010
Мислења
10.060
Поени од реакции
15.032
сигурно се купени или се подарок :) како Isak што ти кажа..тренираш си со 0,19 и јас на постарите (мртви) профили се залетував ко ќе добиев злато на поголемите бустери и се борев се дури имав пари :)

F

FuckYouAll

Гостин
оружја ако купуваш фирма - само q5 пошо другиве скоро никој не купува послаби оружја од q5...
http://www.erepublik.com/en/article/-mze-1-1793983/1/20
Не би рекол дека не ги купуваат послабите оружја, јас имам за q1 и секој ден ги продавав и то не по најниска цена.
Сега не ги продавам, ги чувам, чекам цената да скокнит.:LOL:

Член од
21 јули 2009
Мислења
876
Поени од реакции
462
имам 180 голд сум 18ти левел
што е најпаметно да направам? да се тепам и да кревам левели мислам дека не е добро , оти јачината ми е 117 и е мн малце губам мн ссила во битките... во план сум да тренирам некое време од јакиот тренинг 1,79голд (наполеон мислам дека се викаше ) некој совет од поискусните.. оти е играм само 6-7 денови играва незнам ни што е ни како е....или нешто компанија да се отвори или нешто за лебчина фабрика да земам?
Моментално ни од ку5 фирма немаш доволен ќар за да си покриваш наполеон...
па така да ако сакаш брзо да зајачаш тренирај со наполеон...
фирми немој да си се лажел да отвараш џабе голдот ќе го дадеш!
Јас комбинирам секој ден, од 10 фирма едвај 1 голд вадам, препродавам тенкови и на ММ играм и вадам некако наполеон...

statusQuO

Модератор
Член од
18 јуни 2008
Мислења
13.038
Поени од реакции
7.617
Моментално ни од ку5 фирма немаш доволен ќар за да си покриваш наполеон...
па така да ако сакаш брзо да зајачаш тренирај со наполеон...
фирми немој да си се лажел да отвараш џабе голдот ќе го дадеш!
Јас комбинирам секој ден, од 10 фирма едвај 1 голд вадам, препродавам тенкови и на ММ играм и вадам некако наполеон...
пер многу е наполеон бе
1.79 = 500 денари е тоа будала
не се исплати, всушност НАЈмалце се исплати

Kajgana Shop

На врв Bottom