- Член од
- 25 септември 2010
- Мислења
- 116
- Поени од реакции
- 41
Вака кога ке влезеш на факултет оди во левиот хол доле и ќе го најдеш мислам дека канцеларијата му доага под на зорица (смет) ако не се лажам, ке се снајдеш во секој случај му пишува на вратата !!!Колеги може некој да ми објасни кај е кабинетот на професорот Методија Несторовски.
Што е ова? Не ми се отвара нешто страната на факултетот
Да ти даде некое прашање за да положиш нема шанси, и да те пушти исто шансите се минимални. Мене лани за 2 бода не ме пушти условно да идам на 2 кол. а не па да ми даде да го положам. Ме моткаше само дојди денес, дојди утре ке видиме и на крај ништо..Да не знае некој дали може сметководство да ме пушти или да ми дае некое прашање на увид за 6ка пошо иам 47 бода а се положуе со 50 sick:
Распоред за полагање августовско - септемвриска сесија.Што е ова? Не ми се отвара нешто страната на факултетот
Ајде уште не заврши оваа а веќе има распоред за следна ај бар и август ми е испланиранШто е ова? Не ми се отвара нешто страната на факултетот
А2. Септември. После сесијата.Q1. На колку најмалку ја спуштил границата Шуклев за менаџмент, на испит, и како му се бодуваат прашањата и кејсовите?
Q2. Пријавување испити за августовска е 20-27 јуни, а запишување зимски семестар?
Едното прашање беше со акциски мултипликатор или како беше, две банки со различен капитал која дава поголем принос, која е посигурна да објасниш и да се одлучиш во која сакаш да инвестираш.Колеги се секава ли некој како беше прашањето од тие што беа на пишување што се падна од врамените делови во учебникот по фин. пазари и институции на 2 кол.?
Првото.... едната банка беше попрофитабилна, ама поризична; другата постабилна и посигурна, ама не толку профитабилна. Во зависност од тоа дали сме аверзични кон ризик или пак претпочитаме ризик, треба да објасниме во која ќе инвестирамеЕдното прашање беше со акциски мултипликатор или како беше, две банки со различен капитал која дава поголем принос, која е посигурна да објасниш и да се одлучиш во која сакаш да инвестираш.
Другото прашање мислам дека беше со биланс на банка. Имаше дадено депозити, заеми, капитал, и при даден одлив на депозити како ке се прилагоди новиот биланс. Само незнам на ова прашање дали требаше да се одговори само од ставките дадени во прашањето, или можеше да се одговори и со тие што не беа дадени.