- Член од
- 1 мај 2009
- Мислења
- 204
- Поени од реакции
- 52
И оние (демонстранти) без никаква репутација сакаат да си ја заштитат и таа. Никој не сака да ја подаде главата пред камери што е огромен хендикеп. Според најискрените очекувања и логичности тие луѓе да бидат млади мажи(ња) но кај нас стравот (поточно СРАМОТ) ја засенува машкоста. Ако има водач тоа ќе биде женско или неколку умни, совесни и итри девојки. Се надевам дека ме читате тие што се пронаоѓате во овие зборови. Без водство ништо нема да се смени. Ќе го осудат убиецот, ќе ги искараат “алфите“ и други настани ќе го заменат овој во рок од една недела.Почекајте, кога ќе почне некој да скандира долу Груевски, сите што протестираат а се вмровци, ќе си заминат. Или кога ќе почне некоја сл. ситуација, некој ќе сфати дека не му е местото таму. И ако не знаете што барате, како може некој да ви ги удоволи барањата?
Што сакате да се смени?
--- надополнето: Jun 8, 2011 3:00 AM ---
Но не е се изгубено. Вака се кали челикот. Следниот пат правдата ќе биде поорганизирана и ќе знае точно кон што цели и како ќе стигне до таму. Јас не сум- и ние не треба да бидеме против ВМРО ниту против Груевски ниту против полицијата затоа што не се согласуваме со нивните начини. Сите овие се неизбежни компоненти од нашето секојдневие и се фактор поради недостатокот на подобра замена. Јас сум против неред, безвластие и произволна употреба на сила. Луѓето на власт имаат директно влијание врз овие поими. Затоа не сум против нив туку сум ... и треба сите да СМЕ...против нивната неволност или неспособност да им постават предизвик на овие егзистенционални прашања кои не засегаат сите нас.