Прво, полицаецот по дефиниција е некој што одговорност му е да ја брани безбедноста во рамките на државата. Според тоа, истиот има овластување да дејствува кога ќе забележи опасност. Сведоците немо гледале, дури не ни пријавиле. Страв им било. Јас ќе пријавев, ама касно дознав преку 16ти. Мене не ми е гајле дали убиецот е алфаш или тигар или сообраќаец или не бил на должност, или не знам што.Дали ја забележуваш контрадикторноста во двете болдирани реченици?
Според тебе кога алфите ќе видат нешто,(твојот наводен силувач) тие се релевантни сведоци и тоа е релевантен доказ,ама кога било кој друг ќе види нешто, тогаш тоа не е релевантно(сведоците што го гледале убиството во парк)?
Најмалку што би требало е целосна транспарентна истрага за случајот, и оставка на министерката за полиција. За другото понатаму...Нели против полицаецот е покренато обвинение? Што треба уште? Да го извадат на плоштад и да го линчуваат?
Да.Нели против полицаецот е покренато обвинение? Што треба уште? Да го извадат на плоштад и да го линчуваат?
I so kuce, da ne zaboravame...Boo boo.. иста ко виктор но со гради и троа повеќе интелигенција.
Џабе е ако ги бркаме симптомите...треба да се реши проблемот,бидејќи очигледно проблем,постои.Нели против полицаецот е покренато обвинение? Што треба уште? Да го извадат на плоштад и да го линчуваат?
Се согласувам! Грешката на еден човек не треба да ја плаќаат сите негови колеги.Прво, полицаецот по дефиниција е некој што одговорност му е да ја брани безбедноста во рамките на државата. Според тоа, истиот има овластување да дејствува кога ќе забележи опасност. Сведоците немо гледале, дури не ни пријавиле. Страв им било. Јас ќе пријавев, ама касно дознав преку 16ти. Мене не ми е гајле дали убиецот е алфаш или тигар или сообраќаец или не бил на должност, или не знам што.
Ама нема да протестирам против целата полиција, зошто еден нивен вработен убил брутално човек.
Дали кога ќе се докаже дека Велија притајувал даноци, треба да ги обвиниме и сите новинари, водители, спикери, чистачи, кафекувари во телевизијата?
Од сега, па натаму, што и да напишеш ќе бидеш игнориран, заради почит кон правилата на форумов, твоите глупи постови лево десно, опседнатоста со мене, и вадењето постови од контекст. Пријатно. Уживај си во монологот.Eve go kuceto od prikaznata...
Yet again...
Преку протест се бориш за колективни права,т.е. општествени,да исправиш некоја општествена неправда и кога ќе ја исправиш и тебе автоматски ќе ти е добро и на твоите блиски..а ако мислиш само за твоја черга гадно си се заебал..човек е социјално суштество,живее во општество и општеството делува врз него,исто колку што и он делува врз општеството..Како ја утре на тебе да ти дадам 100 денари ако немаш за леб и умираш од глад? Да ти кажам извини не те знам ,мене ме заболе курот за тебе... ? Или недај боже те најдам повреден на улица и да те оставам да искрвариш или да те однесам во најблиска болница..? Пошто не те знам ,така да направам ?Брату, никому, ама баш никому не мислам зло.
Тоа уште од старт јасно да ти биде, пошо глеам сумњаш дека е така.
Само ти кажувам. Не протестирам за него. Ни за тебе. Ме боли за тебе брат, исто ко тебе за мене.
Протестирам за себе, за брат ми. За моите дома. За роднините, за друштвото, за познаниците.
И молим те, добротворецу, смири страсти.
Ако не протестираш за себе, туку протестираш за него, ондак, боље да те видам на протести за фркава у Либија, скратените права на Американците после 9/11, гладните деца во Африка and such as..
Проблемите се решаваат на тој начин. Кога оној што го прекршил законот ќе биде обвинет и ќе одговара. А токму тоа и е случајот нели?Џабе е ако ги бркаме симптомите...треба да се реши проблемот,бидејќи очигледно проблем,постои.
Има право да го удира за да го оневозможи тој да го повреди полицаецот, преку ,,техники,, кои не се благопријатни, и спаѓаат во грубости. И тоа право го има се додека осомничениот не се предаде. Во овој случај, тигарот излегол од контрола и тепал, дури не било ни самоодбрана. Затоа ќе биде казнет. Што не е јасно?А ако го претепал со причина, не треба да биде казнет.
Оди легни си, доцна е.