Roland Garros, 17 may - 05 june, 2011

• Креатор на темата Креатор на темата Makedonec_7
  • Време на започнување Време на започнување
Статус
Затворена за нови мислења.
Значи не знам зошто толку се расправате. Овие двајца тенисери се врхунски, значи и двајцата посебни на свој начин и уживање е да се следи нивното ривалство кое е проткаено со тотален фер плеј. Е сега наместо и вие да се угледате на нив двајца и да ги почитувате и двајцата без разлика кој за кого навива, вие си ги мерите чиј коњ е поголем. Големи и легендарни се и двајцата. Јас навивам за Надал комплетно, ама не може да се занемари елеганцијата на Федерер. Исто како што навивачите на Федерер не можат да ја занемарат страста, брзината и вулканот наречен Надал.

П.С На mute го ставив мечот, ако нешто у живот ме нервира кога гледам натпревари, тоа се пристрасни коментари. Ај кога игра Ѓоковиќ ги сфаќам српскиве коментари, нивен е... ама вака многу се нервирам. Работава е депресивен кога ќе изгуби Федерер поен без да рече браво за поенот на Надал, а Надал кога ќе изгуби се радува ко да снесол јајце.

^ ^Кога тоа Надал слаб а играл врхуско.Дај боже да било така само на такви грешки да паѓам.Инаку толку од надежта а.Џабе ќе ти објаснувам тебе ова е тенис меѓу класи не сврбски форми.

Значи не знам зошто толку се расправате. Овие двајца тенисери се врхунски, значи и двајцата посебни на свој начин и уживање е да се следи нивното ривалство кое е проткаено со тотален фер плеј. Е сега наместо и вие да се угледате на нив двајца и да ги почитувате и двајцата без разлика кој за кого навива, вие си ги мерите чиј коњ е поголем. Големи и легендарни се и двајцата. Јас навивам за Надал комплетно, ама не може да се занемари елеганцијата на Федерер. Исто како што навивачите на Федерер не можат да ја занемарат страста, брзината и вулканот наречен Надал.

П.С На mute го ставив мечот, ако нешто у живот ме нервира кога гледам натпревари, тоа се пристрасни коментари. Ај кога игра Ѓоковиќ ги сфаќам српскиве коментари, нивен е... ама вака многу се нервирам. Работава е депресивен кога ќе изгуби Федерер поен без да рече браво за поенот на Надал, а Надал кога ќе изгуби се радува ко да снесол јајце.

И јас тоа викам, за мене кога играат Федерер и Надал не ми пречи и цел ден да останам пред ТВ, среќна сум што живеам во нивното време и можам да ги гледам, се надевам дека ќе гледаме уште вакви класика мечеви.
А коментаторот занемари го, затоа на стрим гледам јас.

Ова е тенис бе луѓе ова.Да ти е ќејф да глеаш 24 сати.
--- надополнето: Jun 5, 2011 5:02 PM ---
Кој знае како вежба Рафа да дојде до оваа кондиција,невозможно е просто по секоја топка да одиш.
--- надополнето: Jun 5, 2011 5:05 PM ---
Пусти Федерер зеде сет за да гледаме уште еден кај што го мелат.Фала ти сепак.ШАМПИООООООООН! ВАМОС РАФАААААААААААА!!!!!!!!!Еве го 6-1 шо го баравте.

И тоооооооооооооооооооооооооооооооооооооооооооооооооооооооооооо! Ајде РАФАААААААААААААААААААААААААААААА!!!!!!!!!!!!!!!
ТООООООООООООООООООООООООООООООООООООООООООООООООООООООООООООООО!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ВАМОООООООООООООООС!

И шо ако му зеде? Спортист е тој, се бори до крај, не ко нашиве што се. Сепак се знае веќе победникот, честитки до Рафа!

ВАМОООООСС !! ЧЕСТИТКИ ЗА НАДАЛ, СЕ ЗНАЕ КОЈ Е НАЈДОБРИОТ И НЕСОПИРЛИВИОТ НА РОЛАНД ГАРОС !!! =)

VAMOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOS
--- надополнето: Jun 5, 2011 5:09 PM ---
ВАМОООООСС !! ЧЕСТИТКИ ЗА НАДАЛ, СЕ ЗНАЕ КОЈ Е НАЈДОБРИОТ И НЕСОПИРЛИВИОТ НА РОЛАНД ГАРОС !!! =)
2009 да не се повреди на Федерер сеуште ќе му фалеше овој Гренд Слем.:)

Мило ми е што 10-ката ја направи на најомилениот турнир против најлутиот ривал на терените.

10 ТИТУЛИ! Со 25 години овие 16 на Федерер и не изгледаат така далечни.
Браво за Рафа и секоја чест за Федерер што на 30 години пружа отпор каков што не можат 24 годишни да пружат.
Се гледаме на Вимблдон. Мојот омилен тениски турнир.

Vamos Rafa!

Meч како што доликува на моментално најдобрите тенисери на светов!

Значи коментаторов е крај! Надал се заблагодарува на публиката за поддршката за време на ЦЕЛИОТ турнир, он вика, сепак Федерер имаше поише поддржувачи... Бог да чува и да брани!

Како и да е, БРАВО РАФА одиме на на наредни победи.

П.С Гледате ли каков џентлементски однос имаат еден спрема друг! Браво!

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom