Што е Исус?

Што е Исус?

• Господ/Бог (Отецот)

Гласови: 14 3,6%
  • Божји Син (синот)

Гласови: 184 47,1%
  • Светиот Дух (гулабот)

Гласови: 6 1,5%
  • Божји Пратеник

Гласови: 82 21,0%
  • Нешто друго...

Гласови: 105 26,9%

• Вкупно гласачи
    391
Член од
21 јануари 2009
Мислења
8.795
Поени од реакции
8.818
Така е, незнам дали си слушнала но веќе одамна се чита КНИГАТА НА ЗНАЕЊЕТО, најнова книга диктирана од нашите постари вонземни пријатели по налог на Семоќниот. Таму од поинаков аспект се зборува за Божественоста, и се објаснува постанокот на човекот, нашата задача и пред се кој сме ние . Книгата не смее да се богослужи тоа е универзумска книга на вистината. Дојдена е и во Скопје пред една година. Дојдено е време да се надминат религиите ... веќе сме на понапреден стадиум на развој?!
Не сум слушнала за таа книга, би сакала да ја прочитам.
Понапредни сме ние одамна... ама вернициве ни плукаат по модернизмот.
А нешто секогаш ме збунувало, можеби е тоа до мене.
Се повеќе овде гледам југоносталгици, а сите знаеме дека во СФРЈ како и во секоја комунистичка земја, секоја религија е забранета. Како тоа, ем верници, ем југоносталгици... бре мајката.

Muslim_Women

MUSLIMMMM WOMENNN
Член од
31 мај 2011
Мислења
106
Поени од реакции
7
eee na dve stolici ne se sedi, biraj so sakas da bides.

Muslim_Women

MUSLIMMMM WOMENNN
Член од
31 мај 2011
Мислења
106
Поени од реакции
7
Epa kaj nas ne dozvoleno idenje so drugi zeni da se cini blud,toa e nasata vera ako ti se dopaga ako ne so sila ne te tera nikoj, da go praktikuvas toa,toe ne zadolzitelno pohvalno. a za denes da imas 4 zeni hmmmm znaes sto mnogu treba,taa doma sto ja cuvas edvaj ja cuvas pa da ne zborime za 2 3 ili 4
--- надополнето: Jun 2, 2011 12:00 AM ---
izgleda si ljubmoren sto im se moze, hehheeh pa im se moze, zasto mozat da gi cuvas i finansiki i fizicki i psihicki zalam:( sto ne sum masko

Muslim_Women

MUSLIMMMM WOMENNN
Член од
31 мај 2011
Мислења
106
Поени од реакции
7
Ne mi bese zborot toa tuku sakav da kazam ve ne znaete ni majkata svoja da ja cuvatei da ja zenite a ne pa zena da imate uste edna, ne ste sposobni za 1 pa zatoa idete i pravite blud, i ne diskutiram poveke so nepismeni i ne kulturni lugje

MIKI1

Поставувач на неодговорени прашања.
Член од
10 јануари 2008
Мислења
20.396
Поени од реакции
3.398
Уште еден школски пример за богохулење....
Но добро, секоја (не)вера има и дела и секој со својата сметка ќе излезе пред Бога.

DBack

gloveless
Член од
19 декември 2007
Мислења
5.372
Поени од реакции
2.556
Уште еден школски пример за богохулење....
Но добро, секоја (не)вера има и дела и секој со својата сметка ќе излезе пред Бога.
Fer. Sepak, toa ne e nikakov odgovor na memata.
Nema problem, kje pocekam nekoj pobestrasen da odgovori, sho!

Член од
21 јануари 2009
Мислења
8.795
Поени од реакции
8.818
Epa kaj nas ne dozvoleno idenje so drugi zeni da se cini blud,toa e nasata vera ako ti se dopaga ako ne so sila ne te tera nikoj, da go praktikuvas toa,toe ne zadolzitelno pohvalno. a za denes da imas 4 zeni hmmmm znaes sto mnogu treba,taa doma sto ja cuvas edvaj ja cuvas pa da ne zborime za 2 3 ili 4
--- надополнето: Jun 2, 2011 12:00 AM ---
izgleda si ljubmoren sto im se moze, hehheeh pa im se moze, zasto mozat da gi cuvas i finansiki i fizicki i psihicki zalam:( sto ne sum masko
Во Република Македонија има муслимани, но сепак со закон е забранет полигамен брак. Така што, религијата не игра никаква улога околу тоа колку партнери ќе бидат во брак. Дозволен е хетеросексуален моногамен брак, ништо повеќе или помалку.

Хептаграм XI

Ἱερὸς Γάμος
Член од
13 февруари 2010
Мислења
12.203
Поени од реакции
12.200
Сеуште?
יהשוי НЕ е СИН ... барем не е син, во христијанска смисла, на никаков Бог ( христијанска смисла која што нема смисла, но ајде нека биде[кога се копираат еврејски свети текстови, преку грчки преводи, следува болка]). Можете да верувате дека Е, но тоа нема да смени ништо... освен ширење на токсична и непотребна лага меѓу луѓето која што нема да ги направи ни за трошка подобри.

Член од
5 септември 2007
Мислења
3.848
Поени од реакции
960
Сеуште?
יהשוי НЕ е СИН ... барем не е син, во христијанска смисла, на никаков Бог

„Тој им рече: „А вие што велите, Кој Сум Јас?” Симон Петар одговори и рече: „Ти си Христос, Син на живиот Бог.” Исус одговори и му рече: „Блажен си, Симоне, сине Јонин, зашто тело и крв не ти го открија тоа, туку Мојот Татко, Кој е во небесата.“ (ев. Матеј 16:16, Библијата)

„зошто вие Му велите дека хули на Бога Оној, Кого Таткото Го посвети и Го испрати во светот, - зашто реков: ‘Јас Сум Божји Син?’ “ (Исус Христос, ев. Јован 10:36, Библијата)

Итн.

Хептаграм XI

Ἱερὸς Γάμος
Член од
13 февруари 2010
Мислења
12.203
Поени од реакции
12.200
„Тој им рече: „А вие што велите, Кој Сум Јас?” Симон Петар одговори и рече: „Ти си Христос, Син на живиот Бог.” Исус одговори и му рече: „Блажен си, Симоне, сине Јонин, зашто тело и крв не ти го открија тоа, туку Мојот Татко, Кој е во небесата.“ (ев. Матеј 16:16, Библијата)

„зошто вие Му велите дека хули на Бога Оној, Кого Таткото Го посвети и Го испрати во светот, - зашто реков: ‘Јас Сум Божји Син?’ “ (Исус Христос, ев. Јован 10:36, Библијата)

Итн.
Сега ќе заминеш на темата Зошто немаат атеистите одговор.... и ќе видиш како гледам во иднината, и знаеме дека ќе ми дадеш цитати од книга во која се сомневам, и преку истата ќе ми кажеш дека си докажал нешто!
Бесцелност... ех... не сме сите слепи верници... не ни треба пастор...

П.С. И јас сум Син Божји (בן אלהים), но ти не ме спознаваш... многумина го преведоа моето дело на неразбирливи јазици и сите потонавте. Покајте се и видете ги законите на мојот Израел :)

Kajgana Shop

На врв Bottom