Што е Исус?

Што е Исус?

• Господ/Бог (Отецот)

Гласови: 14 3,6%
  • Божји Син (синот)

Гласови: 184 47,1%
  • Светиот Дух (гулабот)

Гласови: 6 1,5%
  • Божји Пратеник

Гласови: 82 21,0%
  • Нешто друго...

Гласови: 105 26,9%

• Вкупно гласачи
    391

Donald Sikert

Jane Vitington
Член од
28 ноември 2008
Мислења
8.283
Поени од реакции
5.614
Да. Ако е тоа стручно лице денес.
Од денешен аспект, ако ја проучуваме Библијата, Куранот и сл. секој добар психијатар ќе се согласи со мене дека всушност се пишувани од група шизофреници, од начинот на настанување на земјава, до делење на море на пола, и тоа со стап, до живеење 800 години, градење арка и спасување на се живо и диво, на крајот и верување дека си дете на некакво божество, па уште дека мајка ти никој не ја ебел, ама те родила....... до 1001 и назад, тоа се вика халуцинација, нереалност, лага. Денес да ти се случи што било од ова што го наведов, или ќе мислат дека си наркоман, или дека си шизнал. Како и да е, ќе завршиш во болница, со потполно право.
Ti dete brzo javuj se da dojde zolto kombe po tebe. Ima uste nadez za tebe.

Let 3

The Nipple Erector
Член од
13 јули 2008
Мислења
30.896
Поени од реакции
31.278
Укинување на секаква религија, освестување на слепите луѓе дека нема такво нешто наречено Бог, ниту пак тој имал деца. Верување во правен систем и вложување во негово усовршување. Место да остаам 20 ден на икона, ќе ги донирам во некоја кутија на Црвен Крст. И со ова укинување ќе придонесеме до развој на хедонизмот, а со него и посреќни луѓе.
Секакво лажење некого дека има божества, е најголемо зло.
Toa e веќе видено, Албанија ја укина религијата во време на енвер хоџа, а и такви чекори преземаа и кина под мао и ссср под сталин.
А што на пример со СДСМ? да се укине и политичка партија која со своји идеји го труе народот. И да се спалат книги од антика па до денес каде се пишува и опишува бог боженственост, да се забранат и филозофски правци кои се “лажни“

Префриганиот!

(Простор за Реклама)
Член од
16 декември 2007
Мислења
1.203
Поени од реакции
73
Toa e веќе видено, Албанија ја укина религијата во време на енвер хоџа, а и такви чекори преземаа и кина под мао и ссср под сталин.
А што на пример со СДСМ? да се укине и политичка партија која со своји идеји го труе народот. И да се спалат книги од антика па до денес каде се пишува и опишува бог боженственост, да се забранат и филозофски правци кои се “лажни“
појаснисе за сдсм ке те молам, а едно да укинеш релиигија, а друго е да уништиш историја :)

Let 3

The Nipple Erector
Член од
13 јули 2008
Мислења
30.896
Поени од реакции
31.278
појаснисе за сдсм ке те молам, а едно да укинеш релиигија, а друго е да уништиш историја :)
као пример бе наведов, ете замени таму со либерална партија... или сојуз на луѓе зависни од тапири... шо знам значи поентата не беше во назив на партија или вера туку во идејата како таква (за укинување)
ПС
Ама мразам дискусии во предизборие, се се толкува и гледа од аспект на политика

Префриганиот!

(Простор за Реклама)
Член од
16 декември 2007
Мислења
1.203
Поени од реакции
73
као пример бе наведов, ете замени таму со либерална партија... или сојуз на луѓе зависни од тапири... шо знам значи поентата не беше во назив на партија или вера туку во идејата како таква (за укинување)
ПС
Ама мразам дискусии во предизборие, се се толкува и гледа од аспект на политика
другар, јас не сум партиски определен, мразам политика, само ти го напиша многу онака... хејтерски xD иначе и јас сум за укинување на политчки партии и се, и да имаме утопија, ама со денешниот развој на интелектуалното ниво на човештвото не е можно... оф топик е малце сори :)

S

Sheldon Cooper

Гостин
Хаха, во анкетава гледам нема опција „човек“ (вистинскиот одговор не го навеле)... Луѓе живејте си го животот и не се замарајте со религија и со тоа што бил некој си Исус. Никој нема да се замара со вас у наредните 2000 години у тоа бидете сигурни. Не му ја правете таа чест на човеков. Поздрав

Let 3

The Nipple Erector
Член од
13 јули 2008
Мислења
30.896
Поени од реакции
31.278
другар, јас не сум партиски определен, мразам политика, само ти го напиша многу онака... хејтерски
а бе таков ми е ракописо - хејтерски а и тастатурата е црна може и поради то пишаното изгледа тка... злокобно

Член од
19 ноември 2009
Мислења
499
Поени од реакции
84
Убаво, ама тоа не го менува фактот дека бил шизофреничар.
Паметно учел човекот, на мир, љубов, солидарност, прошка.
Ама халуцинациите негови, е тоа е нешто посебно. Море остај тој што шизнал, него што до ден денес има шизнати што веруваат во неговата величествена моќ.....!
Паметно учел ама бил шизнат, значи шизофреничарите се умни луѓе ( тоа е заклучокот на твојот пост). Не зборувај грди работи од кои некогаш ќе се срамиш, човекот е она што го зборува и што го прави. По твоите постови гледам дека веруваш во Бог, а не веруваш во негов посланик( син). Значи Бог е (креација) горе некаде не гледа од далеку и нема ништо со нас.

Член од
5 септември 2007
Мислења
3.848
Поени од реакции
960
Значи на темава видовме различни мислења за тоа што бил/е Исус. Некои велат дека бил ова, некои она, некои мислат вака, други онака. Секој си има свое убедување и замисла за Исус.
Ме интересира дали вашите размислувања околу тоа што бил Исус се базираат на некакви историски артефакти (историски документи, археолошки пронајдоци) или пак на вашата индивидуална фантазија - во смисла: Исус бил/е она што јас си замислувам дека бил/е.

Член од
21 јануари 2009
Мислења
8.795
Поени од реакции
8.818
Паметно учел ама бил шизнат, значи шизофреничарите се умни луѓе ( тоа е заклучокот на твојот пост). Не зборувај грди работи од кои некогаш ќе се срамиш, човекот е она што го зборува и што го прави. По твоите постови гледам дека веруваш во Бог, а не веруваш во негов посланик( син). Значи Бог е (креација) горе некаде не гледа од далеку и нема ништо со нас.
Веќе многу пати кажав дека моето верување во Бог не личи на верувањето и замислата која што ја имаат верниците. Никако не би можела да му дадам човечки карактеристики, ниту пак да му дадам свест.

Член од
19 ноември 2009
Мислења
499
Поени од реакции
84
Веќе многу пати кажав дека моето верување во Бог не личи на верувањето и замислата која што ја имаат верниците. Никако не би можела да му дадам човечки карактеристики, ниту пак да му дадам свест.
Така е, затоа велам Божествена креација.

Член од
21 јануари 2009
Мислења
8.795
Поени од реакции
8.818
Така е, затоа велам Божествена креација.
Да ама јас тоа го викам повеќе карма. И мислам, дека, ако постои светов наредниве 2 000 години, можеби ќе се најде објаснување за таа божествена креација. Некој пред 2000 напишал книги соодветни за тогашното население, сега место ние да напредуваме, ние сме се фатиле ко слеп за стап и се колеме... трагично.

Член од
19 ноември 2009
Мислења
499
Поени од реакции
84
Да ама јас тоа го викам повеќе карма. И мислам, дека, ако постои светов наредниве 2 000 години, можеби ќе се најде објаснување за таа божествена креација. Некој пред 2000 напишал книги соодветни за тогашното население, сега место ние да напредуваме, ние сме се фатиле ко слеп за стап и се колеме... трагично.
Така е, незнам дали си слушнала но веќе одамна се чита КНИГАТА НА ЗНАЕЊЕТО, најнова книга диктирана од нашите постари вонземни пријатели по налог на Семоќниот. Таму од поинаков аспект се зборува за Божественоста, и се објаснува постанокот на човекот, нашата задача и пред се кој сме ние . Книгата не смее да се богослужи тоа е универзумска книга на вистината. Дојдена е и во Скопје пред една година. Дојдено е време да се надминат религиите ... веќе сме на понапреден стадиум на развој?!

Kajgana Shop

На врв Bottom