MIKI1
Поставувач на неодговорени прашања.
Имаш проблеми со читањето или ....?
Јо, имам финансиски проблеми, но не и со читањето...

Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Имаш проблеми со читањето или ....?
Што ќе ти се тебе финансии ти световниот материјален живот не го признаваш. Живеј духовно (т.е. црковно-духовно)Јо, имам финансиски проблеми, но не и со читањето...![]()
Што ќе ти се тебе финансии ти световниот материјален живот не го признаваш. Живеј духовно (т.е. црковно-духовно)
Се` ти е објаснето, нетуку се чатали.
Мене не ме задоволува ова објаснување, како што не ги задоволува ниту евреите, а Законот е нивни, така да не би одел против нивното познавање на Законот... така да, рисјански објаснувања за нешто еврејско, не оди...
Дека Исус се споменува во Стариот Завет може да верува и да се надева само фанатик или пак некој верник од американските мал милион цркви!
Дадов примери за еврејскиот јазик (мал пример за да не биде многу обемен за да не се збуниш, ама ти ни азбуката не ја знаеш, не пак еврејски) но ти почна со термити и слично.
Нема да објаснам ниту магиски ниту кабалистички ниту телемитски... ќе оставам да бидам во грешка според тебе, за тебе
Ќе те оставам ти да се чаталиш со филологија и компатаривна (ах ах што нема да ми кажат веќе) и да си наоѓаш доволно добри докази за тебе дека религијата ти е ок
Оди сега шетај, да те фати воздух.
П.С. Повторно прашањето: Зошто богот од стариот завет вели да се вика детето Исус(според хирстијанската теорија)?![]()
Oва е за последен пат -- не бидејќи си приучен термит, туку затоа што едноставно не читаш внимателно, немаш одговор, и ми го арчиш времето. Опули го болдот и потцртаното -- тоа е извртена реченица. Во мојот пост стои дека личното име Yeshua се спомнува. Објаснето, поткрепено со примери. Со инка у глаа да ти сипам, не можам, зашто толку ти сече. Така што сите останати коментари ти се небулози за фанатизам, цркви, дрн-дрн.
Конечно, јас дадов концизен, јасен и аргуметиран одговор.
Сакаш цитати од книги???
Што и да ти се каже, од било кои книги, кога ќе имаш време да провериш? Кога ќе размислиш па и да пресудиш? Затоа и нема да ги разбереш и ќе зборуваш како ова или она е сакам-кажам, незнам-речам... И нормално јас крив.. Дури и да е прифатливо за тебе, ќе одбиеш и ќе дрдориш уште повеќе... Од искуство знам...
П.С. Повторно прашањето: Зошто богот од стариот завет вели да се вика детето Исус(според хирстијанската теорија)?![]()
И пак ПРАШАЊЕТО (аман веќе со тоа прашање, ќе го одговори некој, не мора Тапетарот???): Зошто богот од стариот завет вели да се вика детето Исус(според христијанската теорија)?
Јас ќе ти одговорам. Но не го разбирам прашањето. Постави го појасно.
Зошто Бог, кој е објавен во Стариот Завет, односно во светите книги на Израилот, вели да се вика детето Исус. Не ми е јасно. Појасни.
Ќе добиеш сигурно одговор.
Биди појасен на што точно мислиш: некој конкретен стих?