Фан клуб - РК Вардар

Се врти муабет дека Романците уствари биле некои репрезентативци на оваа земја :)
Се надевам дека пикерот на релуица го земале :pos:

Вчера убедлива победа на младинците на Вардар над Пелистер од над 10 гола разлика. Со тоа станаа шампиони на Македонија.
Незнам што беше работата со Пелистерци, играа катастрофално за едни финалисти ( малце е чуден системот на играње на натпревариве ). Не успеа гол да дадат од игра со 3 играчи поеќе у поле, дури и примија 1. Нашите ко од шала играа, најголем дел од головите ги дадоа од контра, ма да имаше и некои добро уиграни акции.

За младинците се знаеше дека ќе освојат откога го тепаа Металург во полуфинале пошо Пелистер се многу послаби ( за младинците зборам ), а пртходните победи против Вардар ги добија со судии :)
Системот е со final for.
Требаше да одам еден другар mi игра ама не крај ми излезе нешто :S

Двата дуели во првенството во регуларниот дел ги загубивме поради тоа што двајца да од клучните играчи биле во сениораскиот тим :)
Инаку на фајнл форов не ги тепавме младинците на металург туку металург Јуниор кој настапува во сениорската втора лига.
Добро е годинава, и во женска конкуренција Вардар (всушност тоа се деца од школата на кастратовиќ кои потоа играат за младинките на вардар) освои во младинска категорија и во машка :)

Металург јуниор е нешто како МРК Вардар што беше?

http://www.dnevnik.com.mk/default.asp?ItemID=4B1DA1F916B5D947A81E94251E8D0842

Стамате и Додер први засилувања за Вардар
Ја па се израдував дека тоа биле бекот Стамете што ја уништо Хрватска на СП и Додер од Шведска..........кога гледам тој Стамате некој пикер,а Додер исто некој романец.....

Ја па се израдував дека тоа биле бекот Стамете што ја уништо Хрватска на СП и Додер од Шведска..........кога гледам тој Стамате некој пикер,а Додер исто некој романец.....
Додер не е Романец...

Додер не е Романец...
Упс...мислев дека е романец бидејќи се збореше дека двајца од Романија ќе доаѓале.Али сепак не е тој Далибор Додер што мислев дека е од прва.....

Што се однесува за младинската екипа на Вардар оваа година заслужено си го зеде пехарот и јас играм за младинците на Пелистер ама во супер лигата младинска им го зедовме златото никој не им е крив ...како и да е в година друга приказна ќе се води оти денес и официјално е влезот на новата управа на чело со Циле кој веднаш донесе познат тренер и ќе се бориме за прво место в година во сите лиги !
--- надополнето: May 31, 2011 10:50 AM ---
Заборајв што се однесува до засилувањата добри се не се некој лоши играчи ама од тие шо ќе си одат мислам дека Надовеза и Чурувија заслужија да го носат дресот на Вардар уште една сезона !

Пак истата приказна.....
Најмногу ми е криво за Надовеза. Дечкото сум сигурен дека ќе растураше следната сезона.

Нека одат у пичку материну со овие промени во играчкиот кадар. Можеа да го задржат Надовеза ако ништо друго...
Полека почнувам да верувам дека михајло уствари си ги залажува странциве и откако нема да ги исплати на крај осд сезона ги ослободува од обврски...
Нека си го вратат Ангеловски од Тинекс...
--- надополнето: May 31, 2011 3:09 PM ---
- Кажете ми барем еден што заслужува да остане, односно дека одиграл добро. Како што беше пред неколку сезони кога со заминувањето на Ракчевиќ велевме дека клубот доста губи. Сезонава ниту еден не ги оправда очекувањата - вели Вујовиќ.

Од кај па Вујо знае кој задоволил кога не беше тука цела сезона???
Надовеза беше одличен годинава!

Тешко дека ќе најдеш слики. Ако убаво се сеќавам на крајот на утакмицата. Манасков ќе направеше тежок инцидент. Знам настана тепачка меѓу играчитње, само не ми текнува дали баш утакмицата со ПАОК...

--- надополнето ---

Бтв од Септември стартува регионална лига :tv:

Аха окееј не е битно сакав слики да видам нашиве Македонци кога гостуваа во Солун како беше атмосверата али ок нмв :)))

кој кур му е на овој Вујо?? Он ќе кажува кој изиграл добро?? Колку утакмици беше он тренер??

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom