A1 Net кабелски Интернет - генерална дискусија

Kaiser

Hidden Fortress
Член од
6 мај 2011
Мислења
3.202
Поени од реакции
2.443
никој не те тера да потпишеш 24 месеци, стај си пак 12 месеци и уживај, јас веке потпишав нов договор на 24месеци пошто, и од 1 ке имам 500гб.
Не сакаа, ама ќе одам во друга филијала да проверам.

Boomerang

Немој CTRL+W.
Член од
18 јуни 2006
Мислења
3.709
Поени од реакции
809
Некој да не имал сличен проблем ко мојов со телефонијата? Проблемот е во тоа што се е конектирано како што треба, LINE 1 е активна, таму е и RJ-11-ката(конекторот сличен на Ethernet/LAN(RJ-15) но за телефонска линија, малце помал е од него), други кога ѕвонат звони телефонот, но тука кај мене ништо не реагира, нема звук, нема ништо што кажува дека некој ѕвони. Ставено е на Tone Dial, сите сијалички светат...И тоа tech support-от ептен неписмени се бе, еден вчера ми кажа дека треба да го наместам телефонот на Rotary/Pulse Dialing, а тоа е технологија од времето на дедо ное...еден вика извади го адаптерот и остај го нека седи 10 минути така, друг вика остај го 30 секунди, трет вика трето...на улица да не викале "Ни треба tech support, ајде, кој е за нека повели!!!"...

Божино

4815162342
Член од
27 јуни 2007
Мислења
8.603
Поени од реакции
13.301
Моменталниов ми е на 12 месеци со 200 ГБ. Некако не ми се прави на 24 месеци знаејќи колку бргу се менуваат пакетите а две години се долг период. Во принцип сум противник на долги „врзувања„ освен ако не морам.
да знам дека стварно ќе имам 10/500, на 48 месеци би потпишал :)

Kaiser

Hidden Fortress
Член од
6 мај 2011
Мислења
3.202
Поени од реакции
2.443
да знам дека стварно ќе имам 10/500, на 48 месеци би потпишал :)
И тоа стои ама после месец пак некој уште подобар пакет ќе излезе, и пак ќе сакаш да смениш :). Инаку торентите со ок кај мене со брзината а и на Спидтест е приближно таа така да засега не е за жалење :).

Darling

High Value
Член од
5 јуни 2009
Мислења
14.238
Поени од реакции
30.476
последниве неколку дена е апла падната брзината не интернетов. дали некој може да ми каже зошто тоа се случува, или да ми прати линк од каде се проверува колку имаш потрошено?

acermk

лавот во сенка
Член од
18 јуни 2009
Мислења
1.926
Поени од реакции
839
Провери си https://clients.cabletel.com.mk/clients/index.php
Сеа незнам колку знаеш корисничко име и лозинка, ако незнаеш побарај во договорт ако не јави им се би требало да ти го даат.
Инаку мислам дека кај мене кога сурфам изгледа дека е поспор нетот но кога пуштам замунда си лета :cautious:

Cataclysm

Член од
2 февруари 2009
Мислења
223
Поени од реакции
647
последниве неколку дена е апла падната брзината не интернетов. дали некој може да ми каже зошто тоа се случува, или да ми прати линк од каде се проверува колку имаш потрошено?
Проверка на сметка: https://clients.cabletel.com.mk/clients/index.php
Кориснички име и лозинка треба да ти дадат, ако не јави се и побарај им.

Инаку како нов корисник на CableTel трипл плеј 500GB/10mbps засега немам проблеми. Брзината си е на место.

Симнување торенти оди со ~ 1.5 MB/s.
Имам само едно прашање. Мој пријател има исто така пакет трипл плеј, но од стариот (200GB/8mbps). Кога спуштам торенти кај него брзината оди и над 3 MB/s. Не ми јасно што е фината.

Apple

It's good to be good
Член од
11 октомври 2009
Мислења
3.094
Поени од реакции
1.372

Инаку како нов корисник на CableTel трипл плеј 500GB/10mbps засега немам проблеми. Брзината си е на место.

Имам само едно прашање. Мој пријател има исто така пакет трипл плеј, но од стариот (200GB/8mbps). Кога спуштам торенти кај него брзината оди и над 3 MB/s. Не ми јасно што е фината.
Ако симнеш торент од бугарски сајт лета со 3мбпс.Така направиле.Пример симни торент од Замунда или Рарбг и ќе видиш.

Cataclysm

Член од
2 февруари 2009
Мислења
223
Поени од реакции
647
Ако симнеш торент од бугарски сајт лета со 3мбпс.Така направиле.Пример симни торент од Замунда или Рарбг и ќе видиш.
За тоа и мислев. И од замунда ако спуштам пак ја имам истата брзина. :(

acermk

лавот во сенка
Член од
18 јуни 2009
Мислења
1.926
Поени од реакции
839

Јас го имам тој пакет пак брзината ми е ~920 KB/s повеќе не иде...мора да му пуштиле нешто по грешка...

Apple

It's good to be good
Член од
11 октомври 2009
Мислења
3.094
Поени од реакции
1.372
Значи во Штип кај другари тука е интернетот им е со ЛАН и лета.Ај ако одам деновиве таму ќе ви пуштам слика да видите.Во другите градови кај има модеми како на Телекабел таму не иде таа брзина

acermk

лавот во сенка
Член од
18 јуни 2009
Мислења
1.926
Поени од реакции
839
Пуу да спор нет имаш :) (y)

V

Vollstandig

Гостин
Денес ми дојдоа да ми презентираат пакет за 1000 денари телефон , дигитална и интернет од 500 гб со 10 мб брзина. Распрашав многу луѓе и викат дека паѓал редовно така да..сеуште не се префрлам

Kajgana Shop

На врв Bottom