Таруно
Еким
- Член од
- 9 јуни 2010
- Мислења
- 2.610
- Поени од реакции
- 2.505
Зборев во глобала кои се обврските на џандарите, од сообраќаец, па до специјалец. А да те прашам кај треба да се јавам јас ако ми пука некој под прозор !?Пријателе не ги мешај работите, прво оние што ги гледаш во кола или комбе по 2ца што се тоа ти се вика Патролна дејност. Таа патрола има за задача да патролира на одреден реон и пред се да се грижи за одржување на јавниот ред и мир. Под нарушување на јавен ред и мир може да ти биде пијанчење по паркови, просјачење, комаррот е тука. тепачки, сообраќајни прекршоци итн. Значи патролната дејност е таа да се разрешува некои поситни деликти. Неможеш да очекуваш ти тие полицајци уште ги викаат и позорникари да апсат незнам каков тип на криминалец, за тоа си има друга посебна едицница. Спомнуваш пиштол и беџ несшто тука. За да дојде до употреба на службениот пиштол знаеш ли кои услови треба да се исполнат?! Тоа со пиштолот ич нека не ве плаши. За тоа за казните колку пати се случува(и јас сум сведок на најмалку 5 такви ситуации) и покрај напраен прекршок полицаецот да ве пушти.
пс. да и мене ме пушти еден џандар на автопат, а сакаше да ме казни зошто едното светло ми било подзамижано. Ама пред да ме пушти ме измалтретира едно 20 минути и си играше курташак. Што го заболе него кај работам јас и дали иам кикирики во кола му мирисало на кикирики и му се пријале!