Forceware VS catalyst

• Креатор на темата Креатор на темата dejan_str
  • Време на започнување Време на започнување

Forceware VS Catalyst во подоар приказ

• Вкупно гласачи
    19
Член од
9 април 2011
Мислења
31
Поени од реакции
2
Кој драјвери даваат поквалитетен и подобар приказ,ако ги споредеме најновите драјвери од АМД и нвидиа на новите GTX580 i AMD 6970.Баш ме интересира ова.На нет имам читано дека AMD имаат подобар приказ под ДИФАЛТ од nvidia.Но сум прочитал и обратно.

Кој драјвери даваат поквалитетен и подобар приказ,ако ги споредеме најновите драјвери од АМД и нвидиа на новите GTX580 i AMD 6970.Баш ме интересира ова.На нет имам читано дека AMD имаат подобар приказ под ДИФАЛТ од nvidia.Но сум прочитал и обратно.
do grafickata e brat ne e do driverite :P bezveze tema

do grafickata e brat ne e do driverite :P bezveze tema
не е до графичката,баш до драјверите е.Зависи како е квалитетот на приказ наместен во драјверите под дифалт.Без разлика која графичка ја имаш,квалитетот на сликата можеш дупло подобар да го направиш во опциите во драјверите

Какви и сакаш драјвери имај на нвидиа 6800 crysis 2 на макс неможеш да ја играш. :pos2:

Драјверите ДА даваат подобрување САМО ако пуштат официјален апдејт од нвидиа или ати.

Драјверите немаат улога во подобар приказ. Имаат влијание само за SLI/Crossfire конфигурации каде што одредени игри на почетокот не ги подржуваат овие сетинзи се додека не излезе нов драјвер. Генерално, последниве 2 години Амд некако подобро се снаоѓа со драјвериве...

AMD имаат поубава репродукција на бои од Nvidia. Ќе се испотепаа за тоа пред некоја година, ама кој да чита.......

AMD имаат поубава репродукција на бои од Nvidia. Ќе се испотепаа за тоа пред некоја година, ама кој да чита.......
Зnam znam но сега и АМД ги оптимизираја малку и изгубија некој ептен мал квалитет на приказ,но тврдат дека нема промена во тоа.Ме чудо што по горниве постови незнаат дека драјверите играат голема улога во квалитетот на приказот.Не споредувајте графичка од 3-4 генерации назат,затоа реков спредба на најновите драјвери со најновите графички.Многу е битно како ги оптимизирале драјверите под дифалт.Дали го ограничиле AF.i IQ.

Зnam znam но сега и АМД ги оптимизираја малку и изгубија некој ептен мал квалитет на приказ,но тврдат дека нема промена во тоа.Ме чудо што по горниве постови незнаат дека драјверите играат голема улога во квалитетот на приказот.Не споредувајте графичка од 3-4 генерации назат,затоа реков спредба на најновите драјвери со најновите графички.Многу е битно како ги оптимизирале драјверите под дифалт.Дали го ограничиле AF.i IQ.

Јас за едно зборам ти за друго.

Драјверите немаат улога во подобар приказ. Имаат влијание само за SLI/Crossfire конфигурации каде што одредени игри на почетокот не ги подржуваат овие сетинзи се додека не излезе нов драјвер. Генерално, последниве 2 години Амд некако подобро се снаоѓа со драјвериве...

Big mistake, Драјверите имаат најмногу врска за приказ (визуелен квалитет) впрочем во нив се сите напредни модови на антиалајзинг и анисотрпик филтеринг, во нив се мести све. Но да голeм број од корисниците овиe сетинзи не ги чепкаат, така што иако не си ги знаел не си изгубил многу :)

Big mistake, Драјверите имаат најмногу врска за приказ (визуелен квалитет) впрочем во нив се сите напредни модови на антиалајзинг и анисотрпик филтеринг, во нив се мести све. Но да голeм број од корисниците овиe сетинзи не ги чепкаат, така што иако не си ги знаел не си изгубил многу :)
Не ми се однесуваш на тоа она "подобар приказ", туку онака на сликата, т.е. колку е "поубава" - ко што сака да каже авторот на темава, кој btw мислам дека сеуште нема појма што збори.
За тоа дека од таму се мести AA/AF - знам, али одамна нема потреба ништо да се мести од таму бидејќи сите нови игри ги имаат вградено тие подесувања во видео сетинзите.

За тоа дека од таму се мести AA/AF - знам, али одамна нема потреба ништо да се мести од таму бидејќи сите нови игри ги имаат вградено тие подесувања во видео сетинзите.

Има многу да се мести, поготово ако имаш некоја помоќна карта и сакаш игрите да ти изгледаат прекрасно, но ако нe знаеш што правиш ќе завршиш со реинсталирање на драјверите или пак со сецкање - слајд шоу во одредени игри, поготво ако имаш пуштено Supersampling :)

Во игрите го има само основните тип на сетинг/он оф но нема Supersampling или пак Еdge detect, модови за максимален квалитет на самиот Антиалајзинг кој во игрите по дифолт е оној основните (послаб на квалитет) кој го имаш како basic опција во драјверите. Исто така квалитетот на Анисотропик филтерингот се мести, кој иначе работи на сличен принцип како оној кај антиалајзингот, дифолт сетинг, наместо максимален/повисок.

capturedf.png

Еве една слика како пример, што ја најдов на гугл (ме мрзи да правам скриншот од мојот сетинг :pos: )

Не ми се однесуваш на тоа она "подобар приказ", туку онака на сликата, т.е. колку е "поубава" - ко што сака да каже авторот на темава, кој btw мислам дека сеуште нема појма што збори.
da ama sepak treba da se napravi enable za da mozes vo igrata da gi koristis ili pak nema vrska toa samo gi mestis vo igrata i pravi overide na driverite na grafickata sepak ne sum gi cepal do tolku a i da gi procepkas mislam deka tesko deka ke se uvidi razlikata

da ama sepak treba da se napravi enable za da mozes vo igrata da gi koristis ili pak nema vrska toa samo gi mestis vo igrata i pravi overide na driverite na grafickata sepak ne sum gi cepal do tolku a i
Код:
 da gi procepkas mislam deka tesko deka ke se uvidi razlikata[/QUOTE]

погрешно мислиш,драјверите и те како има улога и се гледа разлика еве на пример за графичка пред тоа имав 3870 со драјверите што иде заедно со него и кога играм игри понекогаш знае често да ме заебава,а кога инсталирав најнова верзија
и одлично функционира без заебанции,и сега имам нова графичка 6870 што иде заедно со драјвери и пази сега драјверите се сеуште верзија наменето за серија 5ххх иако немаше заебанции но сепак кога излезе најнови драјвери наменето за 6ххх серија и те како видно се разликува и фура без мака како подмачкана артилерија;):)

Ите како знам што зборувам,како што кажа Psyside сете опции за квалитет се во нив,на примерако имате AMD 6900 серија на графичка,наместете во опциите за АА ЕDGE DETECT,ке имате многу подобар АА и со тоа и приказ подобар,исто под дифалт драјверите користат оптимизиација на перформанси ,а со нејзино исклучување добивате уште подобар приказ,исто IQ секаде мислам дека под дифалт е HIGH а може да се намести VERIHIGH,Секако може да се намести наместо MSAA SSAA .И ред други подобрувања.Кои може видливо да го зголеми квалитетот на приказ.Сум разговарал со Psyside за овие работи така да и тој знае дека знам што зборувам.

Back
На врв Bottom