Убиен ученик во тепачка во средното училиште „Здравко Цветковски“ во Скопје

• Креатор на темата Креатор на темата c i t r o
  • Време на започнување Време на започнување
Статус
Затворена за нови мислења.
Дебили , не го тупете зашо немало на вести за некој коцкар шо го убила жена му па се убила сама .... се работи за ДЕТЕ (ученик) ПРЕТЕПАНО до СМРТ во двор на ДРЖАВНО УЧИЛИШТЕ во ЦЕНТАР на Скопје малтене ....

Преку кур доста мешате националност во се ..... алал да му е на дечкото шо рипнал да го брани другар му !

Се надевам малиот ке ги покаже насилниците и ке добијат огромна казна или нешо такво .... (мада сумњам - бар не во држава каде што 90% се партизирани фаци ...)

Голема казна - едино од родител. Остатокот со врски ќе го средат : алиби , тетка судика , чичко во министерство итн итн.

Жално , ама осеќам дека така ќе заврши , како и најголем дел од ваквите случаи во Македонија.

Според тоа што разбрав тепачкава била за дрога односно околу пари должени за дрога :raz:

забораваат на убвиството на единствениот македонец после војната во Арачиново, УБИСТВО ОД ЧИСТА МИРА, и убиството на младотото Тетовчанче кога копилето од Порој го погоди стрелајќи по Македонците на игралиште во Тетово.
Убиството во Арачиново го забошотија како ништо да не било...
И не заборавајте, да беше денес обратен случајот сите ќе су ќутеа ко пички, а сега единствено нешто што може да се очекува е крвна одмазда:pop:
Не го заборавајте и случајот кога кај раскрницата кај Влае во крвна одмназда беа утепани неколкумина Македонци...
Ете како бизарни работи може и животот да ти го уништат...

potpolno se soglasuvam so tvojot stav

Не сум Албанец. Македонец сум, ама се обидувам да ги разберам и нив. Не можам да гледам како тебе. Воглавно не сум имал проблеми со нив затоа не можам да зборувам така. И мене ми се има зборувано, тоа ни се непријатели и се, ама кога ќе помислам дека знам три четири лица од таа националност и тие секогаш биле коректни со мене, ми станува жал и непријатно што така мислам. Е сега вака ќе објаснам за да не се осеќаш во тесно. Македонците треба да прекинат да мислат дека се прва класа, а Албанците втора, Албанците треба исто да ги прифатат своите сожители Македонци и да се гордеат дека се жители на Македонија. Тоа е посебно важно бидејќи Албанците како дел од Македонија пркнаа. Македонија е понапред и од Косово и од Албанија и мислам дека тоа треба да го ценат. Но, Албанците беа во право кога викаа дека им треба образование на мајчин јазик, дури и високо.
Ние има(в)ме образовен систем, ама не си го цениме. Ние имавме добри учебници по физика и хемија. А се променија... зошто? Оти доаѓаат од друг систем. Епа така не се прави, ако нешто е добро, задржи го... Гледаш ли што се случува во Високото образование. Замисли, сведок сум на случај во кој бабата и вика на внуката: дипломата ништо не ти вреди (а бабата самата нема диплома), кога една таква имаш во куќа, нормално дека и децата нема да го вреднуваат тоа.

Добро вика германската амбасадорка. ГО читаше интервјуто во Утрински? Кај нас лесно се лепат етикети. Сега испаѓа дека јас ги штитам нив, па Албанец сум. Свашта!!!
и кој е твојот заклучок???

еве на пример јас познавам пријатели и роднини кои учествуваа во конфликтот во 2001,т.е. ја бранеаа државата и народот од тие што напаѓаа и тие треба да ги мислам за луди,аркановци,будали??
познавам и албанци,кои к...р не ги боли за некои идеали,туку само ДА ПРЕЖИВЕЕ ВО ОВАА ЗЕМЈА И ВО ОВОЈ СВЕТ

клучното прашање е КОЈ Е КРИВ ЗА ТИЕ ЕТНИЧКИ ТЕНЗИИ??.....КОЈ ПРВ ЗАПОЧНА??

п.с. ако не си знаел ТОГАШНИОТ УСТАВ ПРЕДВИДУВАЛ НАСТАВА НА МАКЕДОНСКИ ЈАЗИК....зашто тогаш имале албански политички партии,зашто имало албански политичари,која е функцијата на тие партии тогаш...............2 милиона народ сме а не можеме да пркнеме,што ќе беше да бевме 20 милиони со 5 милиони етнички заедници.....па НА НАС САМО 2 века ќе ни требаше да ги ЗАДОВОЛИМЕ СИТЕ ЕТНИКУМИ......кај ќе ни беше крајот.........

--- надополнето ---

Очекувам тепани македонци (како одмазда) .....
па тогаш јас очекувам тепани албанци(како одмазда)...

кај е крајот????

Излеа само јас немам имано проблем со Албанци,и имам добар сожвот со нив..:toe:....Иначе штета за момчето,нека почиват во мир.....

Излеа само јас немам имано проблем со Албанци,и имам добар сожвот со нив..:toe:....Иначе штета за момчето,нека почиват во мир.....
First they came for the communists,
and I didn't speak out because I wasn't a communist.

Then they came for the trade unionists,
and I didn't speak out because I wasn't a trade unionist.

Then they came for the Jews,
and I didn't speak out because I wasn't a Jew.

Then they came for me
and there was no one left to speak out for me.

Епа кога не си бил во контакт со нив не збори многу, барем тоа имам да ти кажам :wink:
има различен вид на Албанци, оние културните кои воглавно се прави Албанци со потекло од Албанија, кои навистина се разликуваат од тие вторите КОСОВАРИТЕ...
За жал и едни и други се идентификуваат под исто име Албанци...
И јас имам со мене на факултет што учат и супер си стојам со нив, ама тоа се образовани луѓе, знаеме и на овие теми да сврземе муабет и се останато.
НО, едно големо НО, повеќето сакаат само тепачки и ништо повеќе. Нормално е во земја каде што Македонците се мннозинство, повеќето од инцидетите да се поврзани со нас, ама овде е обратно.
Секојдневно има инциденти по автобусите, а работата е што и едните, па и ние другите сме јаки само кога сме повеќе.
Е сега они воглавно учат во едни исти школи, и секојдневно каде што учат прават притисоци врз Македонските ученици кои се многу помалку. Помини низ Медицинско (ејјј едно школо каде што треба да има кадри кои во иднина ќе треба да се грижат за нашето здравје), и во стручните пколи како АСУЦ, ГУЦ градежното без гимназијата, е единствено во фискултурно не смеат да писнат, пошто овде неможе да начекаат гиманзијалски деца, кои се дојдени пред се да учат, а не да подлегнуваат на провоикации, па после гледај го општеството со розеви очила:wink:
Воопшто не се наивни Албанците тука, и додека ти смируваш топка, од нивна страна не се размислува така.
Соживот никогаш нема да има, тоа треба да е јасно, барем НЕ додека владеат ваквите закони во Македонија, односно додека владее безаконието во околните Албански села и Чаир.
Па неможе бе они никој да не плаќа данок, да си ограбуваат продавници и кладилници секој ден, и никој да не јаде казни, а мене да ме казнат зашто сум плукнал на земја...
И место да бидеме гневни на државата, си викаш, еј он не плаќа, јас плаќам, он не јаде казни за убиства, а јас јадам казни за се и сешто, и ќе ти прсне филмот, иако воглавно гневот треба да биде кон политичарите, а не кон другата националност...
Не сум ни јас цвеќе за мирисање, не ги сакам си признавам, сум се пцуел, сум се тепал, сум тепал многу пати повеќе на помалку, еднаш ме бркале 10 на 1,еднаш сум бил нападнат пошто сум Македонец во ситуација кога бевме 2-ца другари а они беа десетина..
И не сум тепач, али општеството тоа ти го налага...
Паѓам на неправди, и неможе некој со кого треба да сум рамноправен, константно да ме провоцира а јас како муле да го гледам!

Горе се почуствував како посочен со тоа дека сум рекол нека почива во мир, а претходно сум копнеел за нешто такво. Може да посакувам некого да го подберам убаво, некој што ме провоцирал (прв не напаѓам), али да одземам нечиј живот...
Го осудив делото и изразувам искрено сочуство, иако мора да признаам дека би се чуствувал многу погневно ако загинатиот беше Македонец а напаѓачите Албанци...

ajde gospodine istoricare prosvetli ne nas kazi ni od kade sme, aj kazi mi mene od kaj sum, albanija ili kosovo? JERK
i ja gi mrazam makedoncite i sto? ako nekoj ke proba da tepa nekoj makedonec sto mi e drugar ja pak ke go branam, nema vrska kakvi albanci se,dobri ili losi, so kanun toa e pisano, drugarot e sveto nesto (mik), albancite sekogas go pravat toa, i ja sum se tepal od prvo oddelenie vo tetovo so makedonci ama sekogas koga se ima deseno nekoj albanec da napaga nekoj moj drugar makedonec za mene ne vazela negovata nacija, obvrska mi bilo da go branam, i veruvaj mnogu pati se ima deseno

во поново време во мода се луѓето како тебе....

Нека му е лесна земја...

Страшно.. Уште пострашно е што еден живот е изгубен (колку само сум лут што морам вака да кажам) ЗАЛУДНО. Никој ништо нема да научи од ова. Веќе од утре ќе се јават сдсм-ОВЦИВЕ и ќе бараат оставки од цела влада (демек морални), па вмро-ОВЦИВЕ веднаш ќе вратат дека е крива опозицијата и дека ова е нивно сценарио, па тогаш од небо ќе се симне нашиот Месија - Брат Љубе Слаткаристика и ќе ни кажува рецепти за патриотизам... Следно, ќе се јават катаљон (не)невладини и (не)опозициони организации со критики (само) кон опонентите, притоа приложувајќи решенија кои се сведуваат на серење пола саат-саат у некоја полупразна училница (нормално, за солидна сума испрани денари), додека во меѓувреме, по форуми, "нашиве патриоти" и "нивните патриоти" ќе го поврзуваат настанот со шамари испиени во детство, со 2001-ва, со калиња и слично, па ќе фрчат секакви меѓусебни обвинувања и умоболни закани, за на крај сложно да си закажат термин за решавање на проблемот на цивилизиран начин (со тенкови, зољи, кашикари итн.).. А ние, демек разумните, ќе посереме некоја патетика у стилот "Лесна му земја" и ќе се согласиме дека насилниците биле ѕверови и треба да ги обесиме, а никој нема да ја спомне причината - трулото општество, сиромаштијата, родителите кои трчаат по кариери (а во слободно време работат за партија), студентите/младината што мудро си молчи иако е во безизлез... Така неколку часа додека не дојде време за искачање, пошо нели петок е, ден за журка и за плескање со којтидојде, а утре, муабети за најновите вести од Големиот Брат, Идол, Боки-13 шоу и други едукативни емисии...

Пс. Некогаш мислам дека болните луѓе ги затвораат во места како Бардовци за да ги заштитат од вистинските психопати кои шетаат на слобода.

Значи, врти-сучи решение на проблемиве... тешко а?

+1

Ни јас не сум имал никакви проблеми. Затоа и во поблискиот круг на пријатели имам албанци со кој редовно се дружам.

Како и да е. Не смее на ова да му се дава етничка основа. Само треба да се најдат сторителите и по закон да се казнат за да се покаже дека правдата важи за сите исто. Иако не важи.

Нема никакви меѓуетнички "мешаници" не се секирајте.Јас учам таму и некако може да се каже присуствував.Проблем е што Македонци дојдоа да тепаат Македонец ( со мене е во клас )..А Албанецот Мети ни крив ни дужен загина.Бевме во државна на хируршко Дарко е ок а другиов на лице место.Само можам да кажам дека за една глупост,идиотиве сакаат да се покажат јаки и нормално боксирачи,шипки и камења.Тоа е..

Зошто кога МАКЕДОНЦИ се тепани не отварате теми и не барате бесење на плоштад за албанците ?
Не дека го оправдувам ова што се случило денес али познавајќи ги што племе се 90% од нив ништо не ме чуди ...

Мене некако не ми држи вода ова дека настрадал само заради тоа што се обидел да го одбрани другарот Македонец ...

Зошто кога МАКЕДОНЦИ се тепани не отварате теми и не барате бесење на плоштад за албанците ?
Не дека го оправдувам ова што се случило денес али познавајќи ги што племе се 90% од нив ништо не ме чуди ...

Мене некако не ми држи вода ова дека настрадал само заради тоа што се обидел да го одбрани другарот Македонец ...

Збори што сакаш таму учам не ми кажувај ок ?? 4ца беа пред цело школо со македонци И што ???? и ја не ги сакам да,ама од цело школо од 1000 души извини брат,3ца македонци рипнавме и еден албанец.Во школото сме околу 300 македонци 2ра смена од тие 300,290 се ќелави преку недела,а преку викенд боцки на косата.Во овој случај,Албанец испадна по фер од македонец ;)

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom