Фејсбук наспроти физичка активност

• Креатор на темата Креатор на темата Myers
  • Време на започнување Време на започнување

Што би одбрале?

• Прошетка во природа со друштво

Гласови: 43 43,4%
  • Фејсбук, и поволностите да бидам во контакт со друштвото

Гласови: 5 5,1%
  • Спорт (хоби)

Гласови: 27 27,3%
  • Спорт (професионално) - секојдневно рекреаирање

Гласови: 16 16,2%
  • Кола - може да ме однесе каде сакам, без притоа да се заморувам

Гласови: 8 8,1%

• Вкупно гласачи
    99
Член од
30 јули 2009
Мислења
1.770
Поени од реакции
1.058
Имам една тема, односно повеќе како анкета на која би сакал да посветите барем 1 минута од вашето време, и да одговорите, дури и поопширно ако е можно со ваше реплицирање во темава.

За оние кои им е нејасна темава, се работи за анкета спроведена од моја страна (како училишна обврска) за што тоа преферирате од горе-наведените работи, односно каде најповеќе се пронаоѓате.

Имам една тема, односно повеќе како анкета на која би сакал да посветите барем 1 минута од вашето време, и да одговорите, дури и поопширно ако е можно со ваше реплицирање во темава.

еве ти сефте од мене за анкетата. :) сакав да одберам 2 односно кола и прошетка у природа ама нема таква опција. не е битно како и да е фејсбук би ибло нешто последно што би го одбрал! за жал многумуна од нас младите денеска буквално по цел ден дремат на фејсбук. милион пати сум рекол да сум на некоја јака политичка позиција се би напраил со законо да се забрани овој фејсбук кај нас !!! несвесно си ги уништуваат животите многу луѓе !!!

Ако може да се изјасниш малку...поопширно?
Мислиш дека седењето на интернет не спречува да сме физички активни?
Не ќе да си во право.Јас минувам голем дел од времето на интернет па сепак трошам 30тина минути на orbitrek-like машина и уште толку на бејзик трчање.
Пешачењето ми е секојдневие,често ја пешачам и цела Партизанска натака-навака,па не го бројам овде.
Бар јас вака ја сфаќам темата.

Ако може да се изјасниш малку...поопширно?
Мислиш дека седењето на интернет не спречува да сме физички активни?
Не ќе да си во право.Јас минувам голем дел од времето на интернет па сепак трошам 30тина минути на orbitrek-like машина и уште толку на бејзик трчање.
Бар јас вака ја сфаќам темата.

Што практикувате, и преферирате секојдневно, некои ќе се изнајнат дека ги практикуваат повеќето работи. Но доколку би биле во таква ситуација да одберете од горе-наведените работи - што би избрале, и зошто :)

Што практикувате, и преферирате секојдневно, некои ќе се изнајнат како повеќе работи. Но доколку би биле во таква ситуација да одберете од горе-наведените работи - што би избрале, и зошто :)

Па од понуденото бирам прошетка ама сам :)
Најдобро е,имаш за размислување и плус сам си ја бираш маршутата :)
Вакви маршути низ цело Скопје почнав на нова година 2010 кога немав кај да одам,и сега ми се скоро секојдневие :)
Ептен е рекреирачки :)

Никој не гласат за фејсбук и пак по цел ден дремиме онлајн...:kesa:

Прошетка
фејсбук
кола

:pos:

Чекај малце кој нормален би сакал да седи на фејсбук реално гледано... никој не сака сите го мразат сите би го избришале али.. седиш дома нема што да правиш.. и нормално се уклучуваш на фејсбук , да речеме шеташ и у природа и идеш спортуваш ... ама мора и дома да дојдеш , а коа ке дојдеш имаш да бираш дали ке глеаш тв или компјутер.. и ја го мрзам фејсбук али што да се прај

We are all fucked up !​

Прошетка
фејсбук
кола

:pos:

Да, мене ми е посмешно, но тие беа наведени како опции на предавањето и морам да принтам секоја страна од форумот по изминати три дена за тоа што гласале учесниците во анкетата.
Затоа би ве замолил за посериозност. :)

Чекај малце кој нормален би сакал да седи на фејсбук реално гледано... никој не сака сите го мразат сите би го избришале али.. седиш дома нема што да правиш.. и нормално се уклучуваш на фејсбук , да речеме шеташ и у природа и идеш спортуваш ... ама мора и дома да дојдеш , а коа ке дојдеш имаш да бираш дали ке глеаш тв или компјутер.. и ја го мрзам фејсбук али што да се прај

We are all fucked up !​

Тогаш, избриши го? It's simple as that.

Кола неам за да се развозуем.
Активно не смеам да се бавам со спорт, да идам онака да играм фудбал може, али у последно време многу ретко.
Така да ми останува фејсбук и Прошетка у Природа. Прошетка у природа е океј али у зимски услови малце потешко.
Фејсбукот не ми праи многу мерак,го користам за заебанција поише. ( Штета што има дебили и дебилки што го сваќаат фејсбукот како озбилна работа )
Али ја ипак ќе гласам за фејсбук пошо глеам никој нема гласано до сеа. xD :pos:

Да, мене ми е посмешно, но тие беа наведени како опции на предавањето и морам да принтам секоја страна од форумот по изминати три дена за тоа што гласале учесниците во анкетата.
Затоа би ве замолил за посериозност. :)

Тогаш, избриши го? It's simple as that.

е не е , зашто неможеш да го избришеш можеш само да го деактивираш.. а нормално коа ти е досадно ке си речеш чекај да видам што има.. ;)

е не е , зашто неможеш да го избришеш можеш само да го деактивираш.. а нормално коа ти е досадно ке си речеш чекај да видам што има.. ;)

Ееее на времето можеше да се избриши. I've done that 2 years ago, and it feels great.:)

Колку тапа прашање, ко боже стварно е дилема што би одбрал секој, дали прошетка/спорт или фејсбук. Не претерувајте па и вие..

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom