Фејсбук наспроти физичка активност

• Креатор на темата Креатор на темата Myers
  • Време на започнување Време на започнување

Што би одбрале?

• Прошетка во природа со друштво

Гласови: 43 43,4%
  • Фејсбук, и поволностите да бидам во контакт со друштвото

Гласови: 5 5,1%
  • Спорт (хоби)

Гласови: 27 27,3%
  • Спорт (професионално) - секојдневно рекреаирање

Гласови: 16 16,2%
  • Кола - може да ме однесе каде сакам, без притоа да се заморувам

Гласови: 8 8,1%

• Вкупно гласачи
    99
Едноставно само би рекла дека стварно многу ми е жал што денешниве деца немаат детство само заради интернетот . Може и на фејсбук да седиш можеш и на прошетка да отидеш и да поспортуваш , во целост не е крив никој за тоа што народот е послаб со физичката активност туку е резултат на не организирано време.

Ќе гласав за кола, но се премислив кога ги видов причините. Кола бирам кога сакам да се опуштам, значи се возам без врска неколку часа, да слушам гласна музика и да се изнапеам. А кога треба да се потполни слободно време, дефинитивно пред се` бирам прошетка со пријатна личност или сама. Макар кратка релација да е, многу е подобро од се` друго. Останатите точки... фејсбук немам, а спорт сакам само да гледам :)

на фб нон-стоп сум онлајн.....ама ретко сум до компјутер :) онака само уклучувам и го заборавам. а спортувам секој ден редовно: трчање, вежбање, фудбал,кошарка.... а и прошетката е секогаш добредојдена :smir:

ма каков фб... :) се уклучувам на фб но не дремам со саати. Иначе секојдневно спортувам (фудбал,трчање) ,а приквечер по една прошетка обавезно. :)

Гласав за Фејсбук. Сепак и кога ме викаат надвор за кошарка, за прошетка у природа или слично, културно ги одбивам со причина дека треба да ја пазим фармата, да останем у контакт со пријателите, да не пропуштим да ставам лајк некаде или прв да оставим коментари на женската што ми се свиѓа. (: Обично надвор за разонода излегувам до дуќан да земам за јадење нешто, кога ќе ме нанервира чатот кога нема да прима пораки или пак кога пораките во инбокс нема да ми се отвараат. Исто така и кога ќе кочи фејсбукот ме нервира ептен али супер е.

Ви благодарам на сите што учестувавте во оваа анкета, многу ми помогнавте.
Иако не го исполни бројот од 100 гласања, сепак е од голема полза.
Сега ќе го замолам модераторот да ја заклучи :)

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom