Д
ДаркхарТ
Гостин
Кои се тие шо ги изгазила кола горе кај градинката кај тунелот ? :nesvest:
Да не ги чекаш да пишатКои се тие шо ги изгазила кола горе кај градинката кај тунелот ? :nesvest:
Двајца од тие петмина ми се другари:nesvest::nesvest:Кои се тие шо ги изгазила кола горе кај градинката кај тунелот ? :nesvest:
абе пеер доволно е еден да пише на фејсбук и толку е...отиде таа се шири како свински грипвоа е доказ дека претерано брзо се шират информацииве , не е убаво нејќам ја да се фалам како другиве велешани шо праат а и не се гордеам со тоа дека сме сеирџиски трачарски град ама стварно многу лошо воа... у ~12 ги газат кола, у 1те пола град (ок ае пола интернет, мсн, фејсбук...) знаат
Свински грип се шири побавно од воа беабе пеер доволно е еден да пише на фејсбук и толку е...отиде таа се шири како свински грип
Зошто бе....па иднинта ни зависи од несакана бременост,тоа е хај рејт бе.Јавна куќа ...
греота се девојчињана се накотија ... барем прибежиште да им се напраи ... ако ништо друго ќе намалат статистика на невработеност
Биста на Ванчо Михајлов во велешки двор
26.02.2010 16:19
Велешанецот Драги Каров утрово ги оствари најавите и во својот двор постави биста на контроверзниот лидер на ВМРО, Ванчо Михајлов. Денеска само пробно. Вечер ќе ја извадел, а повторно ќе ја поставел в недела, за кога е закажана свеченост и нејзиното официјално откривање.
Со бистата, Каров и Бугарите во Македонија, сакаат да го одбележат делото на овој револуционер, кој се залагал за македонска држава, но се до својата смрт пред 20 години го негираше постоењето на македонска нација и јазик.
„До 45 година немаше никаде Македонци, сите се осеќаа Бугари. После 45 година дојде македонската нација. цел свет тоа го знае“, вели Драги Каров.
Исто како и за Тодор Александров пред 2 години, Каров ниту за Михајлов нема дозвола за поставување на бистата. Смета дека не му е ни потребна зошто користел приватен, а не јавен простор.
Инспектори од општината излегоа на терен, но не презедоа ништо зошто немало градежни работи.
Драги Каров
„Не е ова дивоградба. Дивоградба е, го гледате ли Велес, 90 посто се куќите дивоградби, па никому ништо“, рече Каров.
- Што ќе направите ако ви го урнат?
„Како ќе ми го урнат. Не гледам како можат да ми го урнат“, додаде Каров.
До крајот на годината Ванчо Михајлов ќе се појави и во Скопје. Неговата восочна фигура ќе биде дел од музејот на ВМРО, што го финансира Владата.
„Прво и основно објектот не е легален, прашање е која институција треба да превземе одредени чекори, во овој случај се работи за поставување само на монтажен дел или нешто што би требало да биде постамент, а не е и поставување на биста“, рече Горан Петров, градоначалник на Велес.
Извор
la-loca и darkheart..вие сте на ред!
Toa li ti tezi tolko na dusickataPa pomina vremeto na Tito.Sekoj ima pravo sam da resava kakov e.Ne ti po forumite da gi "samoopredeluvas" lugeto.Koga se pise za srbi vo makedonija da li tolko se trevozi sitnata ti dusicka...па и нашиве ебани медиуми кои гледам почнаа.......Бугари да ми спомињаат....ВО МАКЕДОНИЈА!!!
Туку некои идиоти желни за некоја марка и бугарски имот и нов голф наводно требаше да постават динамит на Е-75(и низа други саботажи...дур и у други градови) мостот додека ЈНА се повлекуваше па да направат инцидент и блгарија со две спремни дивизии да се умеша уствари да искористи ситуација шо србија веќе и беше во Војна..па јужен фронт немаше да дозволи премногу...планот не успеа дел избегаа дел ги фанаа се расказва и он бил дел од тие фанатите па затоа го бихале...ами како...така беа и другите лобоси спречени...ова го знае цел велес и пошироко...
Ај по 10000 евра дека го знам и т.е како.....уствари не знаеш ти дека е и малце кхмммммм...Nedaj boze nekoj vo Makedonija otkrito da kaze ce e bugarin i odma strav i panika.Se javat vinagi poznati koi mnogo dobro gi znaeli rabotite deka nikoj nemal ni B od Bugarsko.Imase edno vreme tema za Spaska.Se javi edin koj ja poznaval licno ni rece deka bilia ku.va, se javi drug deka ja poznaval licno rece bila kradla,treti se javi i razkazva kak zemala pari na zaem i ne gi vratila.Za nekolko se okaza ce site clenovi na foruma ja poznavat licno i bese obvinena vo site mozni grehovi.Pa se revete ce ste diskriminirani vie ste beter od nas Bugarite.U nas ne se diga takva panika za sekoj omovec.Ic nikoj ne im obrsa vnimanie:helou:
Toa li ti tezi tolko na dusickataPa pomina vremeto na Tito.Sekoj ima pravo sam da resava kakov e.Ne ti po forumite da gi "samoopredeluvas" lugeto.Koga se pise za srbi vo makedonija da li tolko se trevozi sitnata ti dusicka
Епа тие се бе ДБК+МВР шо ги фати...некои избегаа.Како што знам он и уште 4-5 души џитнаа бомба врз денешен официрски што е.. при повлекување на ЈНА како што имам слушнато не сум 100% сигурен.
Абе нека побара од украина восочни фигури...и пенисо ќе им целиват...во позадина на бистата стојат прекрстени знамињата на татарското вмро и татарското знаме ... македонско нема ..
кај да е ќе си го прибере и овој на тераса ..
Ok be titolover.Tolko te pogodi mojata zabelezka za tito ce odma pocna so navredi i cinizmi.Za ostanalo si vlozil tolko emocii ce ne se ni razbira sto si sakal da napises.Ocigledno si pred nerven sriv samo pri ereticnata misal dekaj nekoj vo makedonija e drznal da se opredeli ko Bugarin:smir:
Го правиш некрофил и љубител на мртви работи....уствари во бугарија знам дека на важни политичари срцето и мозокот ги чувате во тегли со формалдехид....titolover.
Добро де ваш цар....беше....туку онај хитлер и тој ли ти е омилен,ај те разбирам бугарин да го почитуваш царот...ама овој нацито??Ova slika ja imam vo ofisa na stenata zakacena.Od omilenite mi e :smir: