Велес

Д

ДаркхарТ

Гостин
Кои се тие шо ги изгазила кола горе кај градинката кај тунелот ? :nesvest:

Член од
2 октомври 2008
Мислења
3.434
Поени од реакции
7.286
воа е доказ дека претерано брзо се шират информацииве :(, не е убаво нејќам ја да се фалам како другиве велешани шо праат а и не се гордеам со тоа дека сме сеирџиски трачарски град ама стварно многу лошо воа... у ~12 ги газат кола, у 1те пола град (ок ае пола интернет, мсн, фејсбук...) знаат

I

InF3cTeD

Гостин
воа е доказ дека претерано брзо се шират информацииве :(, не е убаво нејќам ја да се фалам како другиве велешани шо праат а и не се гордеам со тоа дека сме сеирџиски трачарски град ама стварно многу лошо воа... у ~12 ги газат кола, у 1те пола град (ок ае пола интернет, мсн, фејсбук...) знаат
абе пеер доволно е еден да пише на фејсбук и толку е...отиде таа се шири како свински грип :tapp:

Iceboy

Porque somos LOS MEJORES
Член од
23 октомври 2008
Мислења
17.280
Поени од реакции
17.958
абе пеер доволно е еден да пише на фејсбук и толку е...отиде таа се шири како свински грип :tapp:
Свински грип се шири побавно од воа бе:tapp:
Ние со брзината на светлината се рамниме:toe:

S

smart ass

Гостин
Јавна куќа ... :toe:
греота се девојчињана се накотија ... барем прибежиште да им се напраи ... ако ништо друго ќе намалат статистика на невработеност :toe:
Зошто бе....па иднинта ни зависи од несакана бременост,тоа е хај рејт бе.

Знаеш ја испраќа дечко и до дома оваа ко бош зминува чим дечко и замине нема да поминат повеќе од 10 минути иде другиот "дечко" ама со автомобил...ајт....:toe:

Биста на Ванчо Михајлов во велешки двор

26.02.2010 16:19

Велешанецот Драги Каров утрово ги оствари најавите и во својот двор постави биста на контроверзниот лидер на ВМРО, Ванчо Михајлов. Денеска само пробно. Вечер ќе ја извадел, а повторно ќе ја поставел в недела, за кога е закажана свеченост и нејзиното официјално откривање.
Со бистата, Каров и Бугарите во Македонија, сакаат да го одбележат делото на овој револуционер, кој се залагал за македонска држава, но се до својата смрт пред 20 години го негираше постоењето на македонска нација и јазик.
„До 45 година немаше никаде Македонци, сите се осеќаа Бугари. После 45 година дојде македонската нација. цел свет тоа го знае“, вели Драги Каров.
Исто како и за Тодор Александров пред 2 години, Каров ниту за Михајлов нема дозвола за поставување на бистата. Смета дека не му е ни потребна зошто користел приватен, а не јавен простор.
Инспектори од општината излегоа на терен, но не презедоа ништо зошто немало градежни работи.
Драги Каров
„Не е ова дивоградба. Дивоградба е, го гледате ли Велес, 90 посто се куќите дивоградби, па никому ништо“, рече Каров.
- Што ќе направите ако ви го урнат?
„Како ќе ми го урнат. Не гледам како можат да ми го урнат“, додаде Каров.
До крајот на годината Ванчо Михајлов ќе се појави и во Скопје. Неговата восочна фигура ќе биде дел од музејот на ВМРО, што го финансира Владата.
„Прво и основно објектот не е легален, прашање е која институција треба да превземе одредени чекори, во овој случај се работи за поставување само на монтажен дел или нешто што би требало да биде постамент, а не е и поставување на биста“, рече Горан Петров, градоначалник на Велес.

Извор

la-loca и darkheart..вие сте на ред!

ОООО фацата фацата.......

А овие татариве шо не знаат и се палат дека еве имало бугари а еве го и нивниот лидер ете кој го бихаа бихаа .....ма цел велес го знае овој твор...абе он ќе шлапа татар бил па и неговата кума ми е другарка овој нема ни Б од бугарско во него,а тоа парата и лоботомијата што не прават,истиот имаше билијард се викаше комити во билијардото имаше слики од ВМРО,од љубчо...даме груев... војводи бла бла...па тогаш имаше брада ко српски четник.....добро помалце од бихаа ме...бихааме,никои србокомунисти никој не бихаа тоа да биде јасно......ЗА ЏАБЕ!!!.

бихааме ме бихаа ме... туку зошто...и тоа знае цел велес шо не каже канцероткуров....а не емисијата е налик тажна приказна за афричко семејство каде таткото продава бубрег за да преживее....

Туку некои идиоти желни за некоја марка и бугарски имот и нов голф наводно требаше да постават динамит на Е-75(и низа други саботажи...дур и у други градови) мостот додека ЈНА се повлекуваше па да направат инцидент и блгарија со две спремни дивизии да се умеша уствари да искористи ситуација шо србија веќе и беше во Војна..па јужен фронт немаше да дозволи премногу...планот не успеа дел избегаа дел ги фанаа се расказва и он бил дел од тие фанатите па затоа го бихале...ами како...така беа и другите лобоси спречени...ова го знае цел велес и пошироко...

Тој де копиљадот горд најстар татарски предавник кој имл државјанство попрв и од љуБчо...ај на љубчо простено му е на еднооки војводи гледа :pos2:ама овие бе..:vozbud:

Па после испаѓањето од затвор чмарот секогаш- му беше натртен накај софија така и ќерка му се вика и бугарите покрај малите пениси(оти ние тогаш ги дупевме татарките за две червени) му шибаа и марки у чмарчето па лихвареше,а и после тепаше народ,втор пат е фанат пак со денес модерно кажано рекетари(од кои еден избеган у италија и троа у бугарија.) како сквернават бисти на загинати борци од НОБ значи ВЕЛЕШАНИ кои умреле при борбите со татарите потоа биста на кочо рацин и низа други дејци кои умреле во АГОНИЈА...абе знае ли тој дека за гемиџиите бе знае ли..ами ако беа бугари во варна ќе поставеа динамит не во солун...туку ајде ајде јасна е....ете затооа беше чист продаден газ како и другите околу него,најверојатно конекција добил преку тој старецот од струмица фацата негова тој е еден од најпрвите агенти татарски уште пред да се распадне југославија...хех агент...ИДИОТ:vozbud: Агент..ма да работиш за твоја кауза...па дури и тоа ѓубро од струмуца се фали дека е првиот кој добил бугарско државјанско ТУЈЈЈЈЈЈЈ Преку патлаков(простете искосен сум:vozbud:)....ахххх ебати синдромот македонски,па и гарант 30% велешани ќе бидат на маршот,от имаат средено,имаат врски вработуваат да бидеш бугар...у кштата да му ја ебам...туку тоа сњака бре не му го правете ќејфот...тоа сака инцидент сака и ДА дента ќе седат пред гимназија(на 200 метри е споменикот на кочо рацин од неговата кштата...туку снимај сликај кој е таму да се знае овие се опасни...нема саглам од ова службиве да ги поберат....

ДА на времето се крстеше пред љуБчо дека е македонец дека ОН е македонец па откако него и неколкумина и9м напикаа во ШУПАКОТ пари станаа бугари....ако,убаво...убаво...има крваво да ги просерa еден ден и сите такви тоа историјата кажува...па има студенти кои буквално...се купени така и таму бреинвашд...па абе ми шлапаат едно те исто ко овие Бугариве на форумот...ама ДА!!!! исто

Скроз исто,а знаете ли оти...оти имаат инструкции,имаат линкови достапни со материјали со чиста пропаганда каде пишува што да правиш ако те поебат со историски факти(ил било какви) па има дел фалсификувани т.е фотошопи.(да направат забуна)..а имам видено примери на вакви програми и на други држави,материјалите кои лицето ги има не може да ги преземе но едноставно може да ги користи т.е препишпува-не може копи пејст...грција има ваков програм(каде даваш "докази"дека македонија е грчка,па како грците ги победиле персијците,реформите на филип-стартерот како монета,потоа се гласало..демократија и оп просечен за(па)дњак паѓа брее паѓа ко мува излоботомиран е(па која е разликата помеѓу гејски град држава-и совет...и племе и исто така совет...само ТЕРМИНИТЕ!!!).. само што немаат јазична сличност па нивните педерчиња си наоѓаат црнци од франција,германија да ги бушат па после црнецот да рече александар е грик па дури потоа гркот да доживее оргазам.

Ете така драги такви се овие кај нас одат во центр за блгари во чужбина и
таму следува АНАЛНА ЛОБОТОМИЈА(а и мнооогу македонци за жал го имаат пројдено процесов...само тие за да одат у странство или за кола 2000 евра поевтина...ццц )
Уствари пред 7-9 години ги броеа минутите и испушените цигтари чекајќи го пасошот и сега ШО ДОБИВТЕ БЕ!!!! еве ви...БЕЛЕГ...вие сте овците...ОТПАДОТ-СЛЕПО ЦРЕВО и ТОА отечено....за СЕЧЕЊЕ!!!!

Хехаа а крајниот идиотизам кој го имам видено беше за време љубчово...негов кадар поставен во образование на денот кога се убиени 12 ваташки деца ги поканува....УБИЈЦИТЕ на истите...

Како тоа бе бугарите од македонија....за ова болдов....од А1 КАЈ СЕ А????

море племето и фамилијата дискриминирани се тие кои УМРЕЛЕ за вие да си го пр**те и ладите...ама ако...

Еве моментално јас постирам на форумов,и често сум си онлајн..де броузирам де чат пат читам нешто на друг сајт де овде се насочувам....а и години(може 2 има..хмм) еве откако сум член...ИМА ЛИ ТАТАР ОД МАКЕДОНИЈХА ДА КАЖАЕ АЗ САМ БЛГАРИН И ПО ТАТКОВО да каже МАААЈ НЕЕЈМ ис БОРАТ и ПО МАЈЧИНО КОПИЛЕ...

Ееее Македонијо.. независна си ама поробена и тоа во ОКОВ..,со тежина од минатото... ВЕЛЕШАНИ НИКОЈ ДА НЕ ПОМИНЕ НИКОЈ ДА НЕ БИДЕ ИЗЛЕЗЕН у радиус 1 километар ИГНОР НА БАСТАРДОТ...па и нашиве ебани медиуми кои гледам почнаа.......Бугари да ми спомињаат....ВО МАКЕДОНИЈА!!!

освен ако не е некој како овој газолижачки твор од градот на рацин....толку,благодарам.

а сега се извинувам одназад(на крај на постот) одам да си сварам кафе,бидејќи после испраќањето на мислењево ако повторно го читам пак ќе се искосам:toe:

Член од
7 декември 2009
Мислења
207
Поени од реакции
12
Nedaj boze nekoj vo Makedonija otkrito da kaze ce e bugarin i odma strav i panika.Se javat vinagi poznati koi mnogo dobro gi znaeli rabotite deka nikoj nemal ni B od Bugarsko.Imase edno vreme tema za Spaska.Se javi edin koj ja poznaval licno ni rece deka bilia ku.va, se javi drug deka ja poznaval licno rece bila kradla,treti se javi i razkazva kak zemala pari na zaem i ne gi vratila.Za nekolko se okaza ce site clenovi na foruma ja poznavat licno i bese obvinena vo site mozni grehovi.:toe:Pa se revete ce ste diskriminirani vie ste beter od nas Bugarite.U nas ne se diga takva panika za sekoj omovec.Ic nikoj ne im obrsa vnimanie:helou:

...па и нашиве ебани медиуми кои гледам почнаа.......Бугари да ми спомињаат....ВО МАКЕДОНИЈА!!!
Toa li ti tezi tolko na dusickata:)Pa pomina vremeto na Tito.Sekoj ima pravo sam da resava kakov e.Ne ti po forumite da gi "samoopredeluvas" lugeto.Koga se pise za srbi vo makedonija da li tolko se trevozi sitnata ti dusicka:)

А

Ајсшутер

Гостин
Туку некои идиоти желни за некоја марка и бугарски имот и нов голф наводно требаше да постават динамит на Е-75(и низа други саботажи...дур и у други градови) мостот додека ЈНА се повлекуваше па да направат инцидент и блгарија со две спремни дивизии да се умеша уствари да искористи ситуација шо србија веќе и беше во Војна..па јужен фронт немаше да дозволи премногу...планот не успеа дел избегаа дел ги фанаа се расказва и он бил дел од тие фанатите па затоа го бихале...ами како...така беа и другите лобоси спречени...ова го знае цел велес и пошироко...

Како што знам он и уште 4-5 души џитнаа бомба врз денешен официрски што е.. при повлекување на ЈНА како што имам слушнато не сум 100% сигурен.

Член од
8 април 2008
Мислења
6.419
Поени од реакции
777
во позадина на бистата стојат прекрстени знамињата на татарското вмро и татарското знаме ... македонско нема .. :toe:

кај да е ќе си го прибере и овој на тераса ..

S

smart ass

Гостин
Nedaj boze nekoj vo Makedonija otkrito da kaze ce e bugarin i odma strav i panika.Se javat vinagi poznati koi mnogo dobro gi znaeli rabotite deka nikoj nemal ni B od Bugarsko.Imase edno vreme tema za Spaska.Se javi edin koj ja poznaval licno ni rece deka bilia ku.va, se javi drug deka ja poznaval licno rece bila kradla,treti se javi i razkazva kak zemala pari na zaem i ne gi vratila.Za nekolko se okaza ce site clenovi na foruma ja poznavat licno i bese obvinena vo site mozni grehovi.:toe:Pa se revete ce ste diskriminirani vie ste beter od nas Bugarite.U nas ne se diga takva panika za sekoj omovec.Ic nikoj ne im obrsa vnimanie:helou:

Toa li ti tezi tolko na dusickata:)Pa pomina vremeto na Tito.Sekoj ima pravo sam da resava kakov e.Ne ti po forumite da gi "samoopredeluvas" lugeto.Koga se pise za srbi vo makedonija da li tolko se trevozi sitnata ti dusicka:)
Ај по 10000 евра дека го знам и т.е како.....уствари не знаеш ти дека е и малце кхмммммм...

РАДИКАЛЕН....

Значи има човекот тројца браќа,едниот остана Македонец има еден син и сега живее каде што претходно живееше драги каров т.е улица вера цири вири трена (ако сакаш и број ќе ти кажам винаги винаги не лажам) таму одејќи ќе видиш накај тоа маало ќе видиш како пишува Билјард КОМИТИ....е значи таа куќа ја остави на сиромавио брат..шо не е булгар (и шо уште е во времето на тито(аман бре јасно ми е оти велите тито тито....па нема бугарка која на која не и е ОТЕЧЕН ЧМАРОТ за две чрвени)...е сега до него живее другиот брат кој поседува голф 4 автомобил а сега пежо кабриолет...овој е гордиот бугар и е заедно со драги....знаеш неговиот син со име г**е...го знаат велешани сега е околу 20 години,но ти не знаеш дека пред две години на Гоце другар одеше(овај женска му беше софија...ЌЕРКАТА на каров) Епааа знаеш што се случи ко0га дозна Драгчо...дека ќерка му има дечко а??

Го викна г**е, дома и му вели викни го другар ти сакам да го прашам нешто...овој ОК нормално-и погоди шо вашио0т лидер на блгарите дискрим9инирани претепа ДЕТЕ 18 годишно оти одело со ќерка му,нејсе сето тоа се случи ВО ТАА КШТА каде се тие ваши богови михајлов и аспарух...детето беше тепано со пендрак(од оние полициските) и самиот г**е се зачудил абе чичо.......

нема тука чичо..ќерката на Најголемиот нов војвода после љубчо мора да остане невина до бракот...името и е како вашата шуткатопана..

Ете тоа ти е турчинче колку да знаеш онака за подетално инф0о заврши новинарство ојди во велешка болница и евиденција за истепаното дете омодрено од старо-новиокомпонираниот дискримниран блгар(двајца браќа блгари) + еден брат македонец...и како бе тој Македонецот нит има автомобил,нит му го пуши на каракачанов како овие двајцата...е винаги винаги...море драгчо ви е со две острици винаги винаги ќе ве поебе и вас...а ништо чудно и у Софија додека била ќеркаму(беа таму некое време-ќерките па да тепал оригинални блгари),нејсе он се извади со истепаното дете,али има и документација и све за таа вечер во Кштата...ама еврата на каракачанов бее....капиш татарле???

И да...за спомениците тој шо е во италија избега од драганчо...ко бош он кажал дека он сквернавел споменици на велешани УБИЕНИ за време 45..

Нејсе татарле Тури и го на спаска мене гајле ми е за неа...абе сирот немаш поим колку народ тепаше овој додека беше лихвар бе...па пак се вадеше жртвите даваа изјави дека паѓале,дека биле пијани...ама како бре за ова детето бе...цццц...ете така винаги татарче да си знаеш а жена му ја чуваше како во зоолошка градина...додека живееше винаги близу пазариште(од пазариште во велес има горниште се вика соколана ете после тоа ќе одиш само право...туку џабе пишам..палк ќе се изгубиш па тито ќе го кажеш)

...и знаеш од цела југославија единствен човек кој не предизвика вагинално микрокрварење на бугарска пизда е баш тито....ахххх каква фобија имате....абе оставете го тито раат да почива

нејсе на времето ДБК беа добри и си вршеа работа...сега се напикани негови луѓе и во судот во полиција... винаги блгарската амбасада...на некои не им наплаќа кирија...оти винаги мине така...законо не важи за него..

затоа татаромонголче не шлапај кога не си достоен и не знаеш....тоа е исто ко ја да речам го знам цар борис и он винаги кажал дека е от мајка монголија и дека имал орал со хитлер...

Како што знам он и уште 4-5 души џитнаа бомба врз денешен официрски што е.. при повлекување на ЈНА како што имам слушнато не сум 100% сигурен.
Епа тие се бе ДБК+МВР шо ги фати...некои избегаа.

Денес истите се дискриминирани:tapp::tapp:

Член од
7 декември 2009
Мислења
207
Поени од реакции
12
Ok be titolover.Tolko te pogodi mojata zabelezka za tito ce odma pocna so navredi i cinizmi.Za ostanalo si vlozil tolko emocii ce ne se ni razbira sto si sakal da napises.Ocigledno si pred nerven sriv samo pri ereticnata misal dekaj nekoj vo makedonija e drznal da se opredeli ko Bugarin:smir:

S

smart ass

Гостин
во позадина на бистата стојат прекрстени знамињата на татарското вмро и татарското знаме ... македонско нема .. :toe:

кај да е ќе си го прибере и овој на тераса ..
Абе нека побара од украина восочни фигури...и пенисо ќе им целиват...

Нека направи и на цар борис восочна фигура...ама заедно како се ракуваат со овоа ѓубре...

Љубов на прв поглед немало....

S

smart ass

Гостин
Ok be titolover.Tolko te pogodi mojata zabelezka za tito ce odma pocna so navredi i cinizmi.Za ostanalo si vlozil tolko emocii ce ne se ni razbira sto si sakal da napises.Ocigledno si pred nerven sriv samo pri ereticnata misal dekaj nekoj vo makedonija e drznal da se opredeli ko Bugarin:smir:

Не бе мило,не можеш ти да му кажуваш на некој кој на времето (кога сакаше драгче да руши мостој)живееше во оперативен радиус од 2километра од неговата кшта.

Не ме погоди никаква забелешка-немаше забелешка,само го спомињате тито..ама дај жити се прекинете-тоа провоцира...капиш тито е МРТОВ!!!

А кога на некој му велиш
Го правиш некрофил и љубител на мртви работи....уствари во бугарија знам дека на важни политичари срцето и мозокот ги чувате во тегли со формалдехид....

Поентата ми е си знае блгарија со каков човек си има работа капиш...не успеа тука да урне мост....ама пазете во бугарија...имате козлодуј,белене:vozbud:

Ova slika ja imam vo ofisa na stenata zakacena.Od omilenite mi e :smir:
Добро де ваш цар....беше....туку онај хитлер и тој ли ти е омилен,ај те разбирам бугарин да го почитуваш царот...ама овој нацито??

Kajgana Shop

На врв Bottom