Велес

Manga

Golem alat
Член од
21 април 2006
Мислења
7.770
Поени од реакции
5.078
Стварно ми е преку глава од Скопјево! Сите трговски таму се изградија, сите музеи таму. Македонија не е само Скопје. И преку глава ми е од споменици и бисти од Кочо Рацин на секој чекор. Ко божем нема друг славен велешанец!
Кај нас е бизнисот, и онака сите пак доаѓате тука .И јас не би градел во друг град ,освен Охрид и тие шо праат бизнис со туризам.Па донегде Скопје е Македонија ,секој трет жител тука живее :toe:

Iceboy

Porque somos LOS MEJORES
Член од
23 октомври 2008
Мислења
17.280
Поени од реакции
17.959
Стварно ми е преку глава од Скопјево! Сите трговски таму се изградија, сите музеи таму. Македонија не е само Скопје. И преку глава ми е од споменици и бисти од Кочо Рацин на секој чекор. Ко божем нема друг славен велешанец!
МАКЕДОНИЈА=СКОПЈЕ
разбравте за голфовите:icon_lol:
За кои голфови бе??? шта причаш:)

Nik20

Неверификуван член од немаштија
Член од
13 јули 2009
Мислења
5.514
Поени од реакции
6.959
оди избањај се у Вардар да се освежиш малце.
негово мислење, немора одма да го упатуваш во вардар!
сепак, скопје има приближно 700 000 жители, а велес 50 000 па сеа ти види ја разликата.
најнормално е дека Скопје ќе биде пред Велес. АМА не за долго, само нека дојде 2013 Солун за главен град па после скопјани шо сакат нека прават :D

Iceboy

Porque somos LOS MEJORES
Член од
23 октомври 2008
Мислења
17.280
Поени од реакции
17.959
оди избањај се у Вардар да се освежиш малце.
Бев до Бентот и си дојдов....само некако ладна беше водата:)Ама ти објасни Занети кај е моментално Велес, а кај е Скопје:toe:

Blackout

An emotional retard
Член од
14 мај 2009
Мислења
1.690
Поени од реакции
451
негово мислење, немора одма да го упатуваш во вардар!
сепак, скопје има приближно 700 000 жители, а велес 50 000 па сеа ти види ја разликата.
најнормално е дека Скопје ќе биде пред Велес. АМА не за долго, само нека дојде 2013 Солун за главен град па после скопјани шо сакат нека прават :D
Прво, бројките не ти се точни.
Скопје има одвај 500.000 жители и тоа со сите околни села и општини што се одалечени мноооогу од градот така што од Велес ке стасш побрзо на некои локации.
Велес има речиси 60.000.
И втората информација не ти е точна, како да дојде 2013 кога 1012 е крај на светот!

Nik20

Член од
13 јули 2009
Мислења
5.514
Поени од реакции
6.959
Скопје има одвај 500.000 жители и тоа со сите околни села и општини што се одалечени мноооогу од градот така што од Велес ке стасш побрзо на некои локации.
Велес има речиси 60.000.
И втората информација не ти е точна, како да дојде 2013 кога 1012 е крај на светот!
не е малце:pos2:

Blackout

An emotional retard
Член од
14 мај 2009
Мислења
1.690
Поени од реакции
451
не е малце:pos2:
Не реков јас дали е малце или не, само ти ја поправив бројката.
Македонија не е Скопје, и во Скопје се прават музеи и споменици само во неколку општини.И Драчево спаѓа во Скопје па ја ко шо знам немаат споменици.

I

InF3cTeD

Гостин
Велес има речиси 60.000.
2012...да те исправам и ја :baeh:

Nik20

Член од
13 јули 2009
Мислења
5.514
Поени од реакции
6.959
Не реков јас дали е малце или не, само ти ја поправив бројката.
Македонија не е Скопје, и во Скопје се прават музеи и споменици само во неколку општини.И Драчево спаѓа во Скопје па ја ко шо знам немаат споменици.
добро да не се расправаме, мислам дека си голема и дека разбираш оти Скопје е главен град. центар на скопје се наоѓа кај камен мост, да се наоѓаше центарот во драчево таму ќе градеа.
без разлика дали тебе ти се свиѓа скопје или не, скопје си е главен град со многу поголем број жители од Велес без разлика дали се од драчево или од кисела вода.
и бројките што ми ги поправаш и не се толку важни кога очигледно е дека за многу повеќе жители скопје е поголем од велес.

Член од
30 јануари 2005
Мислења
7.397
Поени од реакции
1.308
Велес има речиси 60.000.
Знам дека е педерски да зборам за Скопје на тема за Велес, ама морам да гракнам зашо википедија не треба секогаш да се консултира, и да се консултира за се. Тоа што ти го имаш видено “едвај 500 илјади“ е според пописот од 2002 година, време во кое Скопје нагло се здоби со голем број доселеници заради кризата во западна Македонија, а потоа дојде и новата распределба на општините, па официјално денес, за разлика од тогаш, дел од Скопје е Арачиново со сите свои 2-30 илјади луѓе.

Што значи, бројката од 700 илјади можеби е и мала.
А дека Скопје не треба да добива се` на сметка на Велес конкретно, е факт. Ама иди разбери се со овие кои не водат дилетантиве...

Zaphod Beeblebrox

Поранешен покул Божино
Член од
7 јуни 2008
Мислења
16.676
Поени од реакции
21.233
Ај не оди офтопик ти. Има тема за Скопје.

Велес има фонтани ок.

Kajgana Shop

На врв Bottom