Велес

• Креатор на темата Креатор на темата kurle
  • Време на започнување Време на започнување
Нема ништо ново по град бе.....ни умре градов ништо не се дешава:jaj:

Абе шо гледам на вестиве некои куќи изгореле да не слушнал некој од шо бил предизвикан пожаров или слаба работа??? :toe:

Една куќа,ама налик оние мини двокатни комунистички избледено жолтки зградички слични ко тие близу епархијата во кои можат да се сместат по 4 семејства,значи за жал без покрив на главата останаа над 20 луѓе,иако Против пожарните единици навремено реагира....сепак пожарот започнал од покривот па лесно се шири...и штета не успејаа да го изгаснат..

(покривот не им е ко на стандардните куќи со ќерамиди-туку плоча-рамен)...

Абе шо гледам на вестиве некои куќи изгореле да не слушнал некој од шо бил предизвикан пожаров или слаба работа??? :toe:

Претпоставувам Електричната инсталација....бидејќи е стара,а оптеретеноста овој период е на максимум.

Со самото тоа што куќата била стара 150 години...а настанал во кујната ваљда имаат заборавено нешто шпорет или слично.

Добро е што немало човечки жртви, а и за поздрав е брзата интервенција на претседателот на советот и градоначалникот, а и министерот, веднаш понудија помош...Сепак жално што за 1 саат им изгорел цел живот...

Коа ќе ни го средат нас Велес ко Скопје шо го планираат?

Коа ќе ни го средат нас Велес ко Скопје шо го планираат?
кога ќе стане главен град!
сакаш да отвориме група на фејсбук?
ВЕЛЕС ЗА ГЛАВЕН ГРАД НА РМ! и ќе шибаме invite на сите, мора да прифати груевски!

кога ќе стане главен град!
сакаш да отвориме група на фејсбук?
ВЕЛЕС ЗА ГЛАВЕН ГРАД НА РМ! и ќе шибаме invite на сите, мора да прифати груевски!
Па со оглед на тоа какви групи има на фејсбук, нашава ќе биде меѓу тие помалку ретардираните:):)

Па со оглед на тоа какви групи има на фејсбук, нашава ќе биде меѓу тие помалку ретардираните:):)
ја сум озбилен :)
нашите шмизли се 10 пати појаки од скопските, и плус ги имаме франкфурт мафија, они шо имаат? :)

ја сум озбилен :)
нашите шмизли се 10 пати појаки од скопските, и плус ги имаме франкфурт мафија, они шо имаат? :)

Стварно ми е преку глава од Скопјево! Сите трговски таму се изградија, сите музеи таму. Македонија не е само Скопје. И преку глава ми е од споменици и бисти од Кочо Рацин на секој чекор. Ко божем нема друг славен велешанец!

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom