Последниот крик на Централниот регистар

• Креатор на темата Креатор на темата cYb3rc0re
  • Време на започнување Време на започнување
Чекај како би пријавиле меил вие? Што ке ме спречи мене, во име на leandra пример, да кажам овој е меилот на мојата фирма? Не треба нешто печат, потпис ова она?

Само лично или со полномошно :tapp:

На Сител одеше кампања цели две недели, само кој ви е крив што читате комуњарски новини.

Значи кој сака да знае што се дешава во државава, стриктно Сител треба да гледа деноноќно.

Хммм...
Не да бранам некого...ама...
Шо ќе ве кошта за 5 мин. да креирате една е-маил адреса (ако веќе немате), па да преземете образецот од централен регистар, фино си го пополните и го однесете во централен регистар, или пак да им го испратите по пошта???
Повеќе време и нерви губите тука со дискусии, отколку да го направите тоа во законскиот бесплатен рок.

Хммм...
Шо ќе ве кошта за 5 мин. да креирате една е-маил адреса (ако веќе немате), па да преземете образецот од централен регистар, фино си го пополните и го однесете во централен регистар, или пак да им го испратите по пошта???
Повеќе време и нерви губите тука со дискусии, отколку да го направите тоа во законскиот бесплатен рок.
Хм, сигурно може по пошта?

Туку, на мене не ми го отвара ПП образецот (ми се појавува празна страна). Дали е до мене или сите го имате тој проблем?

Само лично или со полномошно :tapp:
Не може преку веб форма? Вчера тие што биле викаат гужва како за пасоши и лични карти. Зашто не се поедностават работите кај нас?

Btw, добри пари од ништо (иако не е наодмет, но зашто ги наплаќаат?). 60000 фирми со 500 денари се скоро 500 илјади евра.

И замисли на крај да речат се продолжува бесплатниот рок или после пет шест месеци кој отвори кој не, кој за пари кој за беспари викаат немало потреба па ќе се менува правилникот, е тоа е нешто.

Исто како со овие боците за пожар гасење в коли што ги носиме како ги зезнаа тоа увозниците пих.....

Не може преку веб форма? Вчера тие што биле викаат гужва како за пасоши и лични карти. Зашто не се поедностават работите кај нас?

Btw, добри пари од ништо (иако не е наодмет, но зашто ги наплаќаат?). 60000 фирми со 500 денари се скоро 500 илјади евра.

Јас дури синоќа видов, итоа случајно. Да не видев ќе беше повесело... Никако не можам да сфатам зошто е потребен меил за ДООЕЛ фирма.

П.С. и јас ја удрив математиката и ми испадна како твојата, АМА ако ти не знаеш и ти дојде инспекција нема да платиш 500 денари туку казната. Епа, сега бујрум пресметај колку пари се тоа.

--- надополнето ---

Хммм...

Не е проблем за меилот и за 5 минути, кои во централен значат 5 саати. Пробемот е глупавата и подмукла одлука која ја донеле. Ова е исто како да решат обичен колонијал да си има своја web страна.

Дали ова се однесува на слаткарница, бурекџилница, механичарска работилница, фирмите кои продаваат на пазарски тезги...на сите, а?

Јас дури синоќа видов, итоа случајно. Да не видев ќе беше повесело... Никако не можам да сфатам зошто е потребен меил за ДООЕЛ фирма.
Според некои коментари мислам дека ради контакти, информираност на фирмата...така нешто. Само ...да не ги злоупотребат во контекст на развој и информатичко општество. Нека остане само на полнење на буџетот :)

Знае ли некој за ова човеци? Нели логично е по мејл да го пратиш кога веќе казнуваат за немање мејл? :)

Логично би било кога Централниот Регистер користејки го ИСТИОТ софтвер (дообро платен) кој веке се користи за ЦЕЛА ПЛАТА, би ги примал документите по меил и би ти вратил потврда дека е примено во форма на PDF, за во твојата архива.
Логично би било , ако некој сака на рака да ги однесе, за тоа задоволство и да плати некоја пара...за вознемирување на светите крави буџетски, а ако ни до следната годишна пресметка не го напраи тоа...логично би било да плати 500 евра казна при поднесувањето.... :)...но нажалост живееме во НЕЛОГИЧНА држава...:)

Герила Маркетинг

Продавам и-мејл адреси на сервисите gmail, yahoo, hotmail, aolmail, comcast, cox, earthlink, myway, roadrunner, inbox

Адресите идат во три варијанти моментално но изработувам и кастом по ваше барање
Трите конвенцинални форми се-

pederskadrzava@yahoo.com
goneteseupm@gmail.com
fatetemisezak...tneviplacam500denari@hotmail.com

Промотивна цена 100 денари

Јас сега се враќам од ЦРМ, со изненадување: Ми бараа печат и на првата страна (иако нема МП знакче), ми бараа и пропратно писмо, во 2 примероци. Писмото кое морав да се вратам и да го составам набрзина (заради немањето на информација од сајтот дека и такво нешто требало) ќе ви го пишам во првиот пост.

ЕДИТ: За жал не можам да го едитирам првото мислење, можда некој од модераторите ќе го додаде:

Значи, во прилог треба да имате 2 копии (со потпис и печат) од Пропратно писмо со следнава содржина (на него ви ставаат печат дека ви е примена пријавата, и ви ја даваат едната копија):

А4 формат, со меморандум од вашата компанија (но можда не мора, може и празно)

[FONT=&quot]ПРОПРАТНО ПИСМО[/FONT]

[FONT=&quot]До Централен Регистар на Република Македонија[/FONT]​
[FONT=&quot] [/FONT]
[FONT=&quot] [/FONT]
[FONT=&quot] [/FONT]
[FONT=&quot]Почитувани,[/FONT]
[FONT=&quot] [/FONT]
[FONT=&quot]Ве известувам дека на ден 22.03.2011 ја поднесувам Пријавата за упис на промена кај субјект во трговскиот регистар и регистарот на други правни лица (Образец ПП), во која пријавувам упис на промена под Друго ([/FONT][FONT=&quot]пријава за упис на адреса на електронско сандаче [/FONT][FONT=&quot]([/FONT][FONT=&quot]e[/FONT][FONT=&quot]-[/FONT][FONT=&quot]mail[/FONT][FONT=&quot] адреса)).[/FONT]
[FONT=&quot]Во прилог ги доставувам страна 1 и страна 5 од Пријавата, со потребните пополнети податоци.[/FONT]

[FONT=&quot][/FONT]

[FONT=&quot][/FONT]
[FONT=&quot]Име и Презиме, потпис и печат
[/FONT]

--- надополнето ---

И заклучокот, кој може да се заокружи со еден виц:

Си била некоја Ламја, која живеела позади 7 планини, 7 езера, 7 мориња, 7 плодни долини, 7 држави, 7 вулкани, 7 градови и 7 села. Еден ден се разбудила од спиење и си рекла „Кај живеам бе, у пичку матер!“

Мислам дека од скоро се пресели во Германија :)

Ја исчитав темава, и уште ова нејасно ми остана. Password-от треба да му се достави, или сами ќе си го најдат?

Изненадување е да одиш и да завршиш работа,тоа е изненадување.

Сепак, најголем парадокс е што ова се случува во месец Март ..лето Господово 2011.., на почетокот од втората деценија на 21 век, во Македонија која , ако добро сум слушнал од тоа рекламите на ВЛАДАТА, е земја најпокриена со Wi-Fi мрежа на свет, па во секое забутано село има скапо платен киоск-терминал, каде секое дете седи пред монитор у школо, пола од нив и дома, а има и министер за информатика....додуша копиљ кој уште мисриса на мајчино млеко и така и се однесува смислувајќи информатички небулози, иако за воља на вистината, многу други РАЗВИЕНИ земји ни таков немаат, ич да не спомнуваме што наместо школски табли детево купи интерактивни панели...итн.итн.
Демек у таа земја МОРАШ да отидеш во стадо, па да се буткаш , да чекаш на ред за да дадеш лист хартија, на некој шалтер на кој те гледаат како да си им убил некого, па другиот ден да одиш да си стоиш и да чулиш уши за да чуеш кога ќе те прозват..., а притоа за цело време светите крави буџетски те третираат како последен испрдок... :)
Веројатно сум ја погрешил земјата..., ова не може да биде онаа Македонија која струмикс ја опиша...и во која владеат преродбеници :)

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom