Последниот крик на Централниот регистар

• Креатор на темата Креатор на темата cYb3rc0re
  • Време на започнување Време на започнување
Море ова последен крик ко пред умирање ми асоцира, друг некој нешто да прокоментира :uvo:.

Ќе дадете ами како Цитро ќе оди да мафта знаме од Куманово во Битола,кој ќе го плати автобусот.
:pos: :pos: :pos:

Цитро е патриот, оди со автобусите од партијата, каде сите патриоти таму и он, не се расфлра со пари па да арчи бензин на неговата кола :)

Ќе дадете ами како Цитро ќе оди да мафта знаме од Куманово во Битола,кој ќе го плати автобусот.
А шо е најбитно на леондра ке и дојде инспекција у фирма па ке и стаи глоба, и на крајот леондра и сендвичот и сокчето ке му го плати на цитро :pos2:

:pos: :pos: :pos:

Цитро е патриот, оди со автобусите од партијата, каде сите патриоти таму и он, не се расфлра со пари па да арчи бензин на неговата кола :)

Фала богу,затоа по 400 денари да се платат автобусите,поскапе нафтата. Плус треба да му дадат и пакетче боички за да чртка по фасади. За да после избори стават законче,секоја зграда задолжително да одвои за пребојување.

--- надополнето ---

А шо е најбитно на леондра ке и дојде инспекција у фирма па ке и стаи глоба, и на крајот леондра и сендвичот и сокчето ке му го плати на цитро :pos2:

Мора од нешто и они да живеат...кој радости се тоа сендвич и сокче,па маица кога ќе им фрлат нирвана доживуваат:icon_lol: После уште во три града ќе мафта во прва линија.

Фала богу,затоа по 400 денари да се платат автобусите,поскапе нафтата. Плус треба да му дадат и пакетче боички за да чртка по фасади. За да после избори стават законче,секоја зграда задолжително да одвои за пребојување.

--- надополнето ---

Мора од нешто и они да живеат...кој радости се тоа сендвич и сокче,па маица кога ќе им фрлат нирвана доживуваат:icon_lol: После уште во три града ќе мафта во прва линија.
Во кој автобус е цитро? :pos:

Јас не сум А1, јас плаќам патарина :icon_lol:

Имаме среќа, уште 9 дена (7-8 работни) беспари да регистрираме емаил. Се што треба е да пополниме 5 страни и да фатиме ред во централен. (бензин до централен - 2 литри по 81 денар, пола ден изгубен на шалтер, 5 лисја хартија и малце тонер). Абе закон ни е државичката, како се грижи за нас да немора да плаќаме беспотребно. Од друга страна, ако ни овозможеа онлајн да си го вметнеме емаилот (2-3 реда код за веб мастерот нивни) ќе немаше потреба од горенаведените работи, секој ќе си ја завршеше навремено обврската и немаше потреба 20-те теткици кои седат во една канцеларија да ги мачиме непотребно со нервози, и да мора сите емаил адреси да ги штракаат пак. Ама тоа е. Уште да ни побараа потврда од суд дека против таа емаил адреса нема покренато постапка, или од марнет дека таков домејн е регистиран :)

Чекај бе, не сфатив. До први треба да пријавам меил. Треба да отворам било каков меил и да го однесам таму со уплатница од 500 денари? А што ќе ми е мене меил??? Мојата фирма нема потреба од електронска пошта! И ова треба газдата лично да го однесе???

Ај, ве молам, некој нека ми го објасни ова подобро. :smir:

Чекај бе, не сфатив. До први треба да пријавам меил. Треба да отворам било каков меил и да го однесам таму со уплатница од 500 денари? А што ќе ми е мене меил??? Мојата фирма нема потреба од електронска пошта! И ова треба газдата лично да го однесе???

Ај, ве молам, некој нека ми го објасни ова подобро. :smir:

Имаш обврска доколку имаш регистрирано фирма да пријавиш мејл во централен регистар. Оваа обврска до 1 Април е бесплатна,потоа следи глоба ако не доставиш. Од 1 Април доставувањето мејл е 500денари. До тогаш треба да молчиш за да не дознаат многу луѓе и да достават пред време мејл. После кога ќе почнат тетките да шетаат со казни и глоби,сите со 500денари ќе трчаат накај Централен. Тоа е дел од кампањата во здраво тело здрав дух.
Достави baknimigozadnikot@hotmail.com

Значи, јас ќе треба да се дерам и у централен регистар?! Епа тетките нека ме чекаат деновиве. Само уште две прашања:
1. Дали треба да си направам посебен меил кој ќе завршува на фирма или пак може да биде јаху, гугл, мсн..
2. Дали треба да си направам web страна*?

* Ова за ДООЕЛ би било многу интересно! :raz:

^ Многу прашуваш,обрати се кај надлежните нека ти објаснат :icon_lol:

Не треба посебен или специјален, него било каков мејл. За веб страна можда по 2-3 месеци, со новиот закон :). Проблемот е краткиот рок, и начинот на соопштување, како и начинот на поднесување. За формуларот, содржината и упатство како да се пополни имате линк во првиот пост кој води на сајтот на централен.

^ Многу прашуваш,обрати се кај надлежните нека ти објаснат :icon_lol:

Разговорот утре ич нема да им биде пријатен! :smir:

Туку, ова може да има уште некоја заврзлама! Не ти даваат 5 страни за џабе, ако треба да потполниш само пола страна. Ова не е толку едноставно! Има уште некои изненадување, ама изгледа го чуваат за на шалтер. :violent1:

Добро бе, зарем толку голем мерак имаат сите да ги пцујат?

Чекај како би пријавиле меил вие? Што ке ме спречи мене, во име на leandra пример, да кажам овој е меилот на мојата фирма? Не треба нешто печат, потпис ова она?

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom