Струмичките карневали од верски аспект

• Креатор на темата Креатор на темата dzonyb
  • Време на започнување Време на започнување
Јас не мора да одам од куќа до куќа, и не мора да го бранам со оружје или зборови Бога и неговата намисла. Но МОРАМ да ја кажувам вистината. Вистината е: ИСУС ХРИСТОС КОЈ ВИЕ ГО РАСПНАВТЕ, БОГ ГО ВОСКРЕСНА И ГО НАПРАВИ ХРИСТОС. НИЕ ЗА ТОА СМЕ СВЕДОЦИ.

Ниту ние го раснавме, ниту ти си сведок. Халуцинираш или си се збунил...

Со тебе, ниту тикви да сади човек, ниту да вечера. ;)

Тогаш јас сум сведок за она што го говорам, а ти немаш право да тоа го негираш. Не си бил со мене и не знаеш.

...а ти немаш право да тоа го негираш.

...ниту ти имаш право на другите да им го кажуваш како вечна вистина, нели ;)

Рамноправни сме. Имаме исти права.

Него, не одговори на 3 од 4-те, ниту прокоментира нешто за камперот, уметникот и гејмерот. Кажи колку се откачени, а?

Ја потценувам.
Друго е црквата сега друго е во време комунизма.
Во времето на свјатиот комунизам барем наликуваше на црква...

Јас колку што знам твојот Бог не сака да се премести датумот, не за џабе оставил се да се случува со илијадници години.
Ако некој сака да го смени датумот тоа сте ВИЕ а на вас не ви одговараат некои работи, спомнав погоре но изгебнуваш да одговориш на прашањето !
Јас ти се кладам дека никој нема ништо да смени, а ако се смени евентуално во Мај тоа ќе биде чисто ради БИЗНИС причини.

Што стана со тие шо биле директно вмешани ?
На клада ги ставивте ?

--- надополнето ---

Кој бе го распна, ништо не ми згрешил Исус, не го познавам ни у живо тој човек не шири дезинформации.

Мојот Бог не бара џихад. Тој е толку моќен, што јас и ти за тоа немаме појма. А за датумите, тоа се човечка математика за пресметување на времето. Може вака, а може и вака. Во моментот има неколку начини за пресметување на времето па ништо. И сите се точни. Толку за времето. А за карневалот, сепак оние организаторите ќе подлегнат на притисокот од Црквата ќе ги прифатат нивните аргументи и ќе ја променат датата. А тоа дека е бизнис, и чавките знаат. Не се прави дека откри топла вода.
А за Исус, дали го распна? Веруваш ли во Исус?

--- надополнето ---

...

Имаме исти права.

Кои се твоите права? Ти имаш исти права со мене? Ги знаеш кои се моите права?

Тогаш јас сум сведок за она што го говорам, а ти немаш право да тоа го негираш. Не си бил со мене и не знаеш.

Ти си Св.Лонгин?
Поранешниот центурион кој се покаја.
Чест ми е.

Или сепак си Картафилус и го чекаш второто доаѓање за да бидеш избавен од вечниот живот земски и лутањата, бидејќи го навреди Него и го тераше да побрза со крстот на грб на патот за Голгота?

Ти си Св.Лонгин?
Поранешниот центурион кој се покаја.
Чест ми е.

Или сепак си Картафилус и го чекаш второто доаѓање за да бидеш избавен од вечниот живот земски и лутањата, бидејќи го навреди Него и го тераше да побрза со крстот на грб на патот за Голгота?

Секој ден сме се поблиску до Него. Неговото време денес е поблизу до нас од било кога. Исус ќе дојде на Пасха.

Секој ден сме се поблиску до Него. Неговото време денес е поблизу до нас од било кога. Исус ќе дојде на Пасха.

Окткровение 1-3
Блажен е кој чита и блажени се кои ги слушаат зборовите на пророштвото и го пазат напишаното во него, зашто времето е близу.

Амин.

Aбе пасха ама на кој датум ќе биде тоа ?

Што ти е битен датумот? Дали Земјата ќе се заврти околу Сонцето еднаш или илјада пати, не е битно. Тоа ќе се случи на Пасха.

Што ти е битен датумот? Дали Земјата ќе се заврти околу Сонцето еднаш или илјада пати, не е битно. Тоа ќе се случи на Пасха.
ickxb2.png

...за правата, треба да си ги знаеш, не заебавај...

Мојот Бог не бара џихад. Тој е толку моќен, што јас и ти за тоа немаме појма. А за датумите, тоа се човечка математика за пресметување на времето. Може вака, а може и вака. Во моментот има неколку начини за пресметување на времето па ништо. И сите се точни. Толку за времето. А за карневалот, сепак оние организаторите ќе подлегнат на притисокот од Црквата ќе ги прифатат нивните аргументи и ќе ја променат датата. А тоа дека е бизнис, и чавките знаат. Не се прави дека откри топла вода.
А за Исус, дали го распна? Веруваш ли во Исус?

Збунет си ми ти многу, чедо божјо...

Многу ми е гајле за твојата дефениција за времето и за моќта на твојот Бог кој никаде го нема.
Вистинските верници немаат проблем со датумот на карневалот.

Оставете ги на раат карневалите бидејќи неможете да смените ништо во врска со ова, банално е ви се смејат чавките.

Одете таму помагајте, хуманитарни акции, вдомувајте бездомници ли незнам ти што, им треба помош на многу ваши браќа по религија а не тука карневал та карневал.

Ти како прво не си ни од Струмица па да солиш памет таму.

Јас ти реков, не го распнав Исус, не познавам таков човек и сходно на тоа јас не верувам во него.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom