Хип хоп културата во Македонија

gooner4life

Arsenal-Maniak
Член од
11 јули 2008
Мислења
7.037
Поени од реакции
1.567
Многу ми се допаѓа тврд звук на гитари и рап...нешто ко Body Cound. Нешто најблиску на нашава сцена е оваа песна....и искрено многу е добра...треба повеќе вакви песни да прават!
Многу стара песна и секако многу јака песна!
Браво за изборот , мене и сторијата премногу ми се допаѓа а тоа највеќе ми значи во песна не тврдината:helou:

Член од
26 октомври 2009
Мислења
273
Поени од реакции
33
Многу стара песна и секако многу јака песна!
Браво за изборот , мене и сторијата премногу ми се допаѓа а тоа највеќе ми значи во песна не тврдината:helou:
Песната си е стварно на место.Звукот ептен ми се допаѓа...наши да издадат албум во овој стил одма идам да го купам албумот...фали ваков стил во македонската музика.

Еве уште една песна која заслужува почит: Клан Исток - Скопје виа Софија
http://mesto.com.mk/video/0759d7153afc5e0/

~NoMercy~

of4arot od del4evo
Член од
14 февруари 2009
Мислења
136
Поени од реакции
29
ne e tuka mestoto ali neznam kaj da pisam.nekoj da mi go dade tekstot od pesnata green out - basot.

#LakersMK

iChangeWorlds
Член од
31 јули 2008
Мислења
1.326
Поени од реакции
250
Raw'N'Wicked - Траката

еве нешто ново македонско кое одприлика ги отсликува момците од Raw'n'Wicked (Dj Sauce & Револуционерот)
тракава се вика - Траката,хехе снимана кај Марко (Зад Аголот) а инструменталот е мое дело :)
со момциве прилично долго време го спремаме нивниот албум па здравје боже 2010 ќе биде,така да поддршка за нив секогаш е добредојдена :)
слушнете,искоментирајте и уживајте :)

SV-Strange

Sorcerer Supreme
Член од
27 август 2007
Мислења
3.604
Поени од реакции
367
еве нешто ново македонско кое одприлика ги отсликува момците од Raw'n'Wicked (Dj Sauce & Револуционерот)
тракава се вика - Траката,хехе снимана кај Марко (Зад Аголот) а инструменталот е мое дело :)
со момциве прилично долго време го спремаме нивниот албум па здравје боже 2010 ќе биде,така да поддршка за нив секогаш е добредојдена :)
слушнете,искоментирајте и уживајте :)

Ново и интересно, и продукција и емсиња. NYC, добар ритам батка, ти ги праеше скречовите или Марко?

А ако не се лажам Dj Sauce ги прави и видеата (Лалковски продакшн) што ти ги објавуваш така? Добро е тоа што имаат/те на лагер одма право опција за видео записи, само по мое - не на таква песна, него на нешто по-меко, ова не е за сечии уши. Уствари зависи кон која/каква публика целите, дали кон 100 души кои слушаат таков рап, или кон многу повеќе кои слушаат по лагано :wink:

#LakersMK

iChangeWorlds
Член од
31 јули 2008
Мислења
1.326
Поени од реакции
250
Ново и интересно, и продукција и емсиња. NYC, добар ритам батка, ти ги праеше скречовите или Марко?

А ако не се лажам Dj Sauce ги прави и видеата (Лалковски продакшн) што ти ги објавуваш така? Добро е тоа што имаат/те на лагер одма право опција за видео записи, само по мое - не на таква песна, него на нешто по-меко, ова не е за сечии уши. Уствари зависи кон која/каква публика целите, дали кон 100 души кои слушаат таков рап, или кон многу повеќе кои слушаат по лагано :wink:
видеата и скречовите се на Dj Sauce,битот е мој а снимена и се тоа кај марко од СВП (Зад Аголот прод.)
ќе има мн.видеа од албумов и сите ќе бидат од Lalkovski :)

Член од
1 март 2008
Мислења
1.396
Поени од реакции
1.050
Ej aloooo kiskin ... idam da te pozdravam so nesto novo od mojata produkcija .. gledam ima vo mk luge koi sakaat tvrdo tvrdo kako star krst na brdo ...
Ako sakas izbrisi go ako sakas ne, znam deka ova ne e hit na denot iako bitov seuste ne e hit ahhaha :)
Idejata mi e prosto da go cues novoto mi hardcore bitce ;) iako veke novi bitovi imam poveke od 40 vakvi ok bitovi, napraveni za poslednite 6 meseci, no ne gi siram nogu nogu ;)

Cekam kritika od tebe za bitot.

Член од
6 јануари 2010
Мислења
1.120
Поени од реакции
104
Македонското општество не прави разликата помеѓу рап и хип хоп. Тоа е повеќе од доволно за да се опише хип хоп сцената присутна кај нас.

S

Street King

Гостин
Па хип-хоп културата е се позастапена во Македонија се гледа!!!

Член од
6 јануари 2010
Мислења
1.120
Поени од реакции
104
Па хип-хоп културата е се позастапена во Македонија се гледа!!!
По што се гледа?
По тоа што сега е модерно да бидеш у некој таков филм и сите се такви? Или по тоа што сите одеднаш од фолкери станаа рапери? По што?

El 'Borracho

Riot Maker
Член од
18 јули 2009
Мислења
822
Поени од реакции
238
Член од
12 декември 2009
Мислења
45
Поени од реакции
8
По што се гледа?
По тоа што сега е модерно да бидеш у некој таков филм и сите се такви? Или по тоа што сите одеднаш од фолкери станаа рапери? По што?
Druze kasnis so ova edno 5-6 godini togas site nosea siroko

a hip hop kulturata vo makedonija e shitssss i tesko da stane podobra

Kajgana Shop

На врв Bottom