Сè за опаѓањето на косата - совети и искуства

Член од
20 мај 2010
Мислења
3
Поени од реакции
0
Овој проблем не се решава медицински туку исклучиво со надрилекари..

molam?
se nadevam deka sakavte da se poseguvate so mene ocean hahahaha
pa ako veke nekoj ima namera da trgne po tie vrati sigurno ne bi se obratil na forumov tuku bi se obratil na babite koristejki krstena voda hehehehe

kako i da e blagodaram sto oddvoivte vreme za da go procitate mojot post

potreben mi e edna vrsta ako e vozmozno strucen sovet

i konkretno prasav dali nekoj od forumov znae kade vo makedonija mozam da se obratam,na koja lklinika

zasto kako sto vi kazav ne ziveam vo makedonija no bi sakala da slusnam mislenje i od nasite lekari

Pece_Zenskio

џукела
Член од
17 мај 2010
Мислења
154
Поени од реакции
2
со сакате прајте какви со сакате срања на глава клавајте џабе е се,ако почни еднаш да пага косата ,мочај му се послем, едно нешто со можи да се напрај е да си пресадис коса то е

Член од
13 октомври 2009
Мислења
569
Поени од реакции
233
molam?
se nadevam deka sakavte da se poseguvate so mene ocean hahahaha
pa ako veke nekoj ima namera da trgne po tie vrati sigurno ne bi se obratil na forumov tuku bi se obratil na babite koristejki krstena voda hehehehe

kako i da e blagodaram sto oddvoivte vreme za da go procitate mojot post

potreben mi e edna vrsta ako e vozmozno strucen sovet

i konkretno prasav dali nekoj od forumov znae kade vo makedonija mozam da se obratam,na koja lklinika

zasto kako sto vi kazav ne ziveam vo makedonija no bi sakala da slusnam mislenje i od nasite lekari
Хмм па не баш, сум имал оваков случај во фамилијата, но ако не веруваш тоа е твој проблем.
Како викаат , некогаш лекот чини пет пари ама ...

Член од
6 март 2010
Мислења
30
Поени од реакции
0
Dali ke moze nekoj da mi kaze koe e najdobroto resenie vo vrska so mrsna kosa?Imam 19 godini i vo poslednite nekolku meseci moram da ja mijam na 2 dena inace stanuva nepodnoslivo mrsna.Probav nekoi soveti so caevi i isceden limon no nema znacitelni rezultati.I dali e povrzano retcenjeto na kosata so nejzinoto mrsenje.Fala mnogu odnapred.

Pece_Zenskio

џукела
Член од
17 мај 2010
Мислења
154
Поени од реакции
2
neznam so šo preparati da probas, ama ako imas veke probvano i ne uspealo ,mozno da ti e takva kosata ,takov gen imas, probaj pomalce da za cepkas kosata , pomalce geloj,sprejoj i takvi sranja da stavas na kosa i na probaj pomalce da ja mies, oti ne cini sekoj den dase mie pobrzo se mrsi, znaci ako ti ja mies na 2 dena probraj na 4 dena :salut:

Член од
20 мај 2010
Мислења
3
Поени од реакции
0
http://www.eucapil.com
Nema nikakvi negativni efekti edno tipce na Hairlosstalk koristi i po dve ampuli na den zaedno so RU. Treba da go nanesuvas barem 6h pred/posle nekoj drug topical kako rogaine na primer

RU moze da se nabavi od Kina kako prav "za istrazuvacki celi" oti lekot e licenciran a firmata koja ja drzi licencata nema vo plan da go pusti naskoro za komercijalna upotreba. Pricinata e so rezultatite se slicni kako Propecia malku moze podobri a poveke od korisnicte rado bi goltalce edno apce na den nego da stavaat lonsion na glava. Da se dobie FDA dozvola e mn skapo za lek mislam deka okolu edna milijada beshe. Ubavoto e kaj RU so gi nema nesakanite seksualni efekti no ako se drzime na toa so go objavi Merck deka samo 2% od korisnice na Propecia imaat negativni efekti ispaga deka nema biznis da se pusti lekov vo prodazba.

Eve ti studija za RU:

http://www.geocities.com/bryan50001/RU58841a.htm

Moze da se naraca od:
http://www.elitenetpharmacy.com/pd-ru58841-5g.cfm

I edna kineska kompanija koja za duplo poeftino moze da se zeme ovie gore od niv go zimaat samo treba da go pobaram linkot od niv. Dovolno e 100mg-150mg dnevno lotion so ru da stavis na scalpot. RU malku e nestabilen taka da mora da go cuvash vo frizider i da ne go mesas so voda isto taka i visoki temperaturi. Od nova godina planiram konecno da koristam 2xrogaine, 1xtricomin, 1xeucapli, 1xru.

dimitar te molam ako mozes da mi nabavis link za informacii zaovoj losion...
me interesira najkonkretno dali moze da go koristata deca(moeto since ima alopecia areata a iam samo 3 godini)
i ako mozes da mi kazes od kade bi mozel da se nabavi i nacinot na koristenje

--- надополнето ---

Хмм па не баш, сум имал оваков случај во фамилијата, но ако не веруваш тоа е твој проблем.
Како викаат , некогаш лекот чини пет пари ама ...

ma neeee ne se rboti za neveruvanje ama nekako mi e nemozno...
pri tolku kliniki ovde vo italija koi tvrdat deka provesot na ova lekuvanje trae beskrajno dolgo
i si pojavuva svoi nus efekti,nekako ne mi ide vo glava deka toa bi pomognalo
no.... makata covek na se ke go natera
ako e ti e problem mozes li da mi kazes za sto tocmo se raboti?
kade da se obratam?

odnapred blagodarna

Член од
9 ноември 2009
Мислења
326
Поени од реакции
56
За жал тие луге што знаеа доста за овој проблем, што беа начитани, што прате старнски форуми, што пратеа светски трендови ги нема на форумов, односно паузираат. Така да останаа мал број што може да ти помогнат. Во минатото таман се разви убава дискусија од која можеше да се научи за овој проблем можеше да си помогнеме, и се прекина. И тоа се ради некој луге кој се умешаа на форумов кој го немаа овој проблем кој единствена цел им беше да провоцираат и да критикуваат, и да го спречат помагањето на оние што имаат проблем од овој тип и сакаат да го надминат тој проблем. Се надевам ке се јави некој од тие луге и ке ти каже нешто повеке за ова, а секако и пак ке се уклучат на форумов и ке развиеме полемика како да го решиме проблемот што не мачи сите нас кој го посетуваме овој форум.

Член од
14 декември 2009
Мислења
31
Поени од реакции
1
За жал тие луге што знаеа доста за овој проблем, што беа начитани, што прате старнски форуми, што пратеа светски трендови ги нема на форумов, односно паузираат. Така да останаа мал број што може да ти помогнат. Во минатото таман се разви убава дискусија од која можеше да се научи за овој проблем можеше да си помогнеме, и се прекина. И тоа се ради некој луге кој се умешаа на форумов кој го немаа овој проблем кој единствена цел им беше да провоцираат и да критикуваат, и да го спречат помагањето на оние што имаат проблем од овој тип и сакаат да го надминат тој проблем. Се надевам ке се јави некој од тие луге и ке ти каже нешто повеке за ова, а секако и пак ке се уклучат на форумов и ке развиеме полемика како да го решиме проблемот што не мачи сите нас кој го посетуваме овој форум.
:cuc:

Wiche

шегобиец
Член од
22 декември 2009
Мислења
204
Поени од реакции
120
Dobra vi e temata se ubiv od citanje cel dn pa se resiv da pridonesam malku so nekoe licno iskustvo i da vi kazam pravo do pred edna godina nemav poima za presaduvanje kosa i tremani za sprecuvanje na kelavost...
Se pocna pred edna godina so eden kolega od hrvatska otidovme na odmor na tajland i covekot bese kelav vo predel na temeto so razmer kako Camp Nou i kaj zalistocite vo pomala mera pa se resi da presadi kosa.. Otidovme kaj doktorot i prvo sto gledase doktorot kolku i kakva mu e kosata vo predel na tilot od kade treba da se izvadi rasadot i bese prezadovolen bidejki kolegata ima dosta kvalitetna kosa vo toj predel i mu objasni deka samo ogranicen broj na grafti mozat da se presadat pri eden zafat i deka vo negov slucaj mozebi bi trebalo dvapati da mu se presadi.... se dogovorija za cenata i plati okolu 3000$ i procedurata traese eden den se pravi so lokalna anestezija i vednas go pustija istiot den i mu dadoa samo nekoi antibiotici za bolka i mu vrzaja calma na glavata i taka nekolku dena bese malku kako izdrogiran i veke cetvrtiot den mu gi izvadija koncite i mu rece edno dve nedeli da ne se opteretuva fizicki I toa bese toa.. Vo toj moment imase mala luzna od ediot kraj na ustie do drugiot vo predelot kade mu bese vadena kosata no bese skroz neprimetna i koga mu podrasna kosata vece ne se ni gledase.. samo mu go sjeba odmorot posto nemozese alkohol da pie i da se kape vo moreto... Kosata ne pocna vednas da raste duri po mesec dena imase malku kosa a po dva tri meseci pocnaa novi vlakna da se pojavuvaat i taka poleka vo petiot mesec veke mu go pokri temeto no seuste bese poretka vo odnos na drugite predeli na glavata...
Vo januari ovaa godina toj bese povtorno kaj doktorot i toj mu dade prpecia( finasteride 1 mg) i minoxidile 5 % za nekolku meseci da koristi i po pregled na glavata mu rece deka kosata dobro napreduva i deka maksimalniot efekt od transplatacijata ce se vidi do 8 meseci posle zafatatot..

Od togas istrazuvav na internet i go najdov http://www.hairlosstalk.com/ i se zapoznav podetalno minox i finasteride koi mu gi prepisa doktorot kako prevencija da ne mu opagja ostanatiot del od kosata koja ne e presaduvana za da ne izgleda kako iskubana kokoska a i jas resiv da probam da koristam minoxidile 5% kolku za preventiva posto imam malku zalistoci i retka kosa vo predel na temeto a i u genite i od dvete strani kelavi kolku sakas... za ona finasteride nema sansi da probam poradi stranicnite efekti a i mislu deka na vredi da si ga sjebes zivot za kosu pa kolko i ubavo da izgledas....
Kaj kolegata kosata napreduva super i nema stranicni efekti od finasteride..
Kupivme na amazon toj minoxidile 5% od kirkland za 45$ za cela godina i vitamini BIOTIN i MSM za koi citav deka pomagaat za rastenje na kosata pa da vidime kolku efekt ke ima.....
Eve posle tri meseci malku update za rezultatite od propecia minox i nizoral 2%,
znaci mojot kolega si napravi transplatacija na kosa pred edna god i koristese okolu 6 meseci propecia( finasteride 1mg) minoxidile 5% i nizoral shampon 2% i ima neverojatni rezultati bez nekoi nesakani efekti i sega izgleda 20 godini pomlad i e prezadovolen i neverojatno kolku e posrecen i raspolozen otkako mu porasna kosata.
Jas licno bev mnogu skepticen i posle mnogu citanje i kakvi posledici imale ljugjeto od koristenje na propecia mi bese strav da probam i pocnav so mixidile 5 % i po mesec dena go bataliv me cesase scalpot od nego imav prvut i mi opagjase kosata seuste, i sega pred tri nedeli si kupiv proscar 5mg finasteride pa go delam na pet i go pijam sekoj den i nizoral shampon 2% i plus pijam biotin vitamini i mozam da kazam deka ovaa stvarno ima efekt i mislam deka ako prodolzi vaka za dva meseca ce imam povece kosa nego sto sum imal nekogas barem takvo mi e custvoto zosto mi se zgusna kosata i mozam da ostema so prstite deka mi rasnat novi vlakna a i shamponot e ludilo ja mijam na tri cetiri dena so nizoral go ostavam pet minuti i nema prvut nema cesanje kosata izgleda prekrasno i so volumen.
ZA nesakani efekti mozam da kazam deka nemam nikakvi samo ne go koristam minoxidile zaradi toa sto treba nautro i navecer da stavam dpa da go cekam so sati i mi e kako obavesza pa go bataliv ali sum prezadovolen od proscar i nizoral.

Член од
13 октомври 2009
Мислења
569
Поени од реакции
233
Кај да најдам од киркленд миноксидил за цела година?
Дај некој линк..

@cool@

Η Μακεδονία δεν είναι Ελληνική
Член од
2 јуни 2007
Мислења
23.601
Поени од реакции
27.113
Мачкањето на косата со кафе и различни продукти кои содржат кофеин, помагаат на луѓето, коишто имаат проблеми со косопад .:toe:
извор

Член од
1 септември 2010
Мислења
3
Поени од реакции
0
sakam da prasam dali nekoj znaj tuka vo makedonija dali e bezbedno da se presadi kosa i kolku pari otprilika ke me kosta?

GrouchoMarx

Мочко
Член од
26 јануари 2008
Мислења
2.907
Поени од реакции
469
sakam da prasam dali nekoj znaj tuka vo makedonija dali e bezbedno da se presadi kosa i kolku pari otprilika ke me kosta?
Немаш гајле ти за цена, too rich си;)
Инаку рече некој погоре, едно време имаше неколку души што можеа да ти објаснат скоро се во врска со тоа. Види наназад некои страни од тие што пишувале, а знаат, ако има мејл или нешто со што би можело да ги контактираш супер:)

Член од
5 јули 2006
Мислења
82
Поени од реакции
2
Finasterid произведен од локалните фармацевтски компании е 3-4 пати поевтин од Proscar или Propecia.
ceni.reglek.com.mk

Kajgana Shop

На врв Bottom