hmmm... ima li nekoj lista na BITNI mesta koi gi drzat ALBANCI??? i kolku e toa PROPORCIONALNO???Само имаме еден проблем, од ДУИ се бунат
Имам еден другар албанец кој три месеци труби дека албанец ќе биде гувернер...
Дај да баталам јас економија, најди ми место во Германија да се спасам додека не не потонале )хмммм, изгледа Гошев ќе биде последниот насмеан човек во Македонија..., мора да се тркала од смеење деновиве..... кој уште може да се сели......НЕКА СЕ СЕЛИ.................... :wink:
Ако Министерство за Образование или слични министерства кои во минатото ги држеле/држат Албанци се некаков индикатор за тоа како ќе изгледа НБРМ тогаш можиме и официјално како Германците за марката, така и ние да си направиме погреб за денарот. Не дека Албанец намерно ќе го уништи, или пак дека сите Албанци се злобдни или неписмени па ќе направат таква штета, туку само поради начинот на управување и извршување на политиката од Албанските политички партии.. Значи ќе повторам не е страшно што е Албанец, страшно е што ќе ги слуша Тачи или Ахмети луѓе од кои треба да се срамат сите - и Албанци и Македонци.Само имаме еден проблем, од ДУИ се бунат
Имам еден другар албанец кој три месеци труби дека албанец ќе биде гувернер...
:se_ molam save us...plsДај да баталам јас економија, најди ми место во Германија да се спасам додека не не потонале )
Ако имаш време да го бришеш постот бриши додека не ти се смееле сите што го прочитаа..Не судете пред време, дајте бе ало баталете веќе еднаш Балкански менталитет..уште од старт сите се анонимуси, неспособни, партиски..а бркатиот со ''чисти раце'' е богот.. Па и Гошев пред 7 години беше избран под партиска директива и ако убаво се сеќам беше тотален анонимус за банкарство, напротив , беше третокласен политички потрчко,.. И мене некои неговипотези не ми се свиѓаат, пред се со затегнатите камати.. едит: што се деси со оној трпевски бившиот, кој беше за криминал обвинет.?? жив ли е ?
--- надополнето ---
:se_ molam save us...pls
Стварно ме остави без зборови.......^^^^^^^^^^^^^^
Значи , дипломирал и магистрирал економија..вред.. Работел како економист во ФАС ,ваљда негде во 80-ти, 99% од фабриките ги докусурија, а во 90-ти само им турија пепел..вред..Ајде и тоа е ОК.. Член на КП,СКМ..бла бла.. Банкарство другар, банкарство..човекот ден у банка немал поминато, а не да ми го фалиш тоа што бил напреден омладинац и тврд комуњара.. И ајде сега, Гошев е богот, го спасил курсот на валутата, а следниот што ќе дојде по Гошев, потоп...
Нека ми го објасни Гошо феноменот наречен високи камати во време на економска криза, кога сегде у свет паѓаа каматите, кај нас рекордно растеа.. Или можеш и ти, ама не ти живееш у скандинавија, те заболе ташаклот што нас тука не дерат со камати
Во право си и ти, овој Гошев претходно бил само министер за финансии Го мразам Гошев (од лични причини) ама доста тресиш зелени, далеку е овој од тотален анонимус, бар јас го знаев и од претходно... Е сега за овој предложениов прв пат слушам, изгледа е близок до премиерот и остали и стварно не ми се допаѓа тоа што една партија ќе ја има и власта и НБРМ, али јбг. И јас како колегите од факултет мислам дека Михаил Петковски ќе беше идеален за таа позиција, ама од друга страна доколку тој беше предложен факултетот ќе изгубеше многу. А за албанец на чело на НБРМ, мислам дека не смее ни да се размислува тоа, со тоа ќе имаат премногу силно оружје за да можат да ги уценуваат македонските партии и да ги држат конците во свои раце.^^^^^^^^^^^^^^
Значи , дипломирал и магистрирал економија..вред.. Работел како економист во ФАС ,ваљда негде во 80-ти, 99% од фабриките ги докусурија, а во 90-ти само им турија пепел..вред..Ајде и тоа е ОК.. Член на КП,СКМ..бла бла.. Банкарство другар, банкарство..човекот ден у банка немал поминато, а не да ми го фалиш тоа што бил напреден омладинац и тврд комуњара.. И ајде сега, Гошев е богот, го спасил курсот на валутата, а следниот што ќе дојде по Гошев, потоп...
Нека ми го објасни Гошо феноменот наречен високи камати во време на економска криза, кога сегде у свет паѓаа каматите, кај нас рекордно растеа.. Или можеш и ти, ама не ти живееш у скандинавија, те заболе ташаклот што нас тука не дерат со камати
хахаххахахаххахаххахахаххахаххахаххахаххахаххахахаххахах!Не судете пред време, дајте бе ало баталете веќе еднаш Балкански менталитет..уште од старт сите се анонимуси, неспособни, партиски..а бркатиот со ''чисти раце'' е богот.. Па и Гошев пред 7 години беше избран под партиска директива и ако убаво се сеќам беше тотален анонимус за банкарство, напротив , беше третокласен политички потрчко,.. И мене некои неговипотези не ми се свиѓаат, пред се со затегнатите камати.. едит: што се деси со оној трпевски бившиот, кој беше за криминал обвинет.?? жив ли е ?
--- надополнето ---
:se_ molam save us...pls
^^^^^^^^^^^^^^